Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

pytanie wysłane, zobaczymy o co chodzi z tymi statystykami...

A tak na marginesie.

Jak sobie radzicie jak katalog nie ma kategorii np. webmini ?

Manualnie próbowałem dodać i odrzuca mi bo nie znajduje kategorii...

Da się jakoś to obejść bez negatywnych skutków dla preclowania i innych katalogów

z tego co wiem to nie. Jednak moim zdaniem lepiej nie dodawać tego skryptu do listy (chyba, że z możliwością odznaczenia) - jak ktoś stawia webmini to wiadomo w jakim celu - już bardziej wole stare qlweby :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

A jeszcze jedno pytanie do Autora.

gdzie sprawdzić w ilu preclach sie zarejestrował i ile ma status OK?

Bo spotkałem się z sytuacją że precel nie wysyła maila z hasłem podczas rejestracji ale później gdy chce przypomnieć hasło to wysyła nowe i to nowe dociera na skrzynkę.

Pyta bo w zadaniach cron mam mnóstwo zadań typu "sprawdzenie maila..." ale jak sobie zaglądam na skrzynkę to ani widu ani słychu - pustka...

Konfiguracja maila ok bo jeden art dodał do precelka więc musiał otworzyć skrzynkę i zczytać hasło.

I tu nasuwa mi się następne pytanie, jeśli precel nie wysłał maila z hasłem podczas rejestracji to czy następuje próba ponownego wysłania hasła czy precel jest nieaktywny...?

Ja zakupiłem program w wersji 1.0.8 Biznes i statystyk nie mam wiec chyba taka jest struktura nowej wersji

A mam pytanie odnośnie dodawania do katalogów/precli - programik mam odpalony od trzech dni i dodało mi do dwóch katalogów ;/ a mam ustawione na 5 katalogów dziennie... Czy to normalne??

Często Próbne logowanie w WordPress mam zawieszone?

Ilość dodanych Precli czy katalogów to nic innego jak zakładka Linki?

Ja zakupiłem program w wersji 1.0.8 Biznes i statystyk nie mam wiec chyba taka jest struktura nowej wersji

A mam pytanie odnośnie dodawania do katalogów/precli - programik mam odpalony od trzech dni i dodało mi do dwóch katalogów ;/ a mam ustawione na 5 katalogów dziennie... Czy to normalne??

Wiesz, ja tez kupiłem ten sam i nie mam statystyk...

Ale inni mają tą samą wersję i statystyki mają...

Więc ja również bym chciał skoro taka opcja jest dostępna

Co do statystyk to chyba ci którzy updatowali od razu z 1.0.0 do 1.0.8 (to juz przynajmniej 3 osoby) ich nie mają. Starsi użytkownicy czyli ci którzy przeszli poprzednie updaty po kolei z tego co widze mają tą opcję. Pewnie przy tym updacie (1.0.0 -->1.0.8) nam gdzieś zginęła. Nie jest to w sumie aż tak niezbędne do życia, ale przy następnym updacie miło by było zobaczyć także dla nas tą opcję.

Co do dodawania i ilości dodanych to poruszyłem ten temat dosłownie na poprzedniej stronie. Jeśli chcesz uzyskć pewną ilość wpisów to musisz przydzielić programowi przynajmniej x2 tego co chesz bo zawsze coś sie nie doda.

Zauważyłem też zależność (może akurat tak się złożyło w moim przypadku, więc napiszcie jak u was) że projekty gdzie są jedynie teksty częściowe mają gorszy procent dodań niż te gdzie są tylko teksty pełne. Teksty pełne około 7/10 dodanych, teksty częściowe około 4/10

EDIT:

Problem ze statystykami rozwiązany. Jeśli wam się nie śpieszy to możecie poczekać do updatu. W przeciwnym wypadku piszcie do autora. (Brak jednego wpisu w bazie)

A mam pytanko,

Jak sobie radzicie odnośnie wpisu do ilości kategorii dla katalogów i precli?

Zauważyłem że do katalogów dodaje do max 3 tak jak mam ustawione w konfiguracji grupy ale już do precli to się nie tyczy bo jak mam zdefiniowanych 5 kategorii to doda nawet do 5 jak je znajdzie w preclu....

Czy tworzycie oddzielne grupy dla katalogów i oddzielne grupy dla precli...?

Ma to sens...?

I jeszcze jedno pytanko,

Na razie mam sprawność dodawania do precli 20% i katalogów 70%.

Niska sprawność preclowania wynika z tego że większość artów czeka na publikację... ile linków dodajecie dziennie przez precle?

Na razie mam sprawność dodawania do precli 20% i katalogów 70%.

Niska sprawność preclowania wynika z tego że większość artów czeka na publikację

Jak się skończą Mocne Linki i zostanie tylko WP to wzrośnie skuteczność preclowania.

Mam pytanie: ile macie w wysłanych maksymalnie na dobę? Czuję, że tu jest jakieś ograniczenie.

Wydaje mi się, że jest takie ograniczenie ale w podlinkowaniu.

Nie o to mi chodzi. Crona mam odpalonego co minuta i maks wysłanych na dobę to 385. Bardzo mało. Kilka dni temu odpaliłem adres crona w Operze i trochę eksperymentowałem z czasem odświeżania. Ustawiłem go w końcu na 3 sekundy. Idzie to tak: cron rusza zadanie, jak się zrobi to się odświeża po trzech sekundach od zakończenia, a jak nie, to mija 30 bezowocnych sekund i wtedy sie odświeża. W ten sposób mam 950 wysyłek na dobę. Też mało. Czy da się więcej? Czy system jest w stanie wykonywać równolegle kilka zadań?

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności