Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie - dzisiaj mija już 2 dzień i sytuacja dużo się nie zmieniło, otóż na dzień dzisiejszy wygląda to tak :

zrzutekranu20110428godz.jpg

Czy mógłby mi, ktoś podpowiedzieć o czemu jest tak mało precli aktywnych.

Kolejną rzeczą, którą zauważyłem to to, że w "Zadania CRON" mam 279 stron z datą 26.04.2011 do wykonania?

P.S.

Program nie wysyła maila z informacją o usterce, po kliknięciu na sprawdzenie konfiguracji wszystko wygląda ok - więc o co chodzi?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"samsobie" masz prawdopodobnie nie uruchomionego crona sprawdź jaki masz wpis w cronie na hostingu powinno być

*/1 * * * * /usr/local/bin/php /home/nazwa_użytkownika/domains/domena.pl/public_html/cron.php

Wszystko zależy jaki masz układ katalogów na koncie w moim przykładnie skrypt wykonuje co 1 minute. Najlepiej odpal sobie jakiś prosty skrypt php który np coś zrobi i sprawdzisz czy działa ci cron.

Co do listy katalogów jeśli masz wersje powyżej 2.0 sam publiker pociągnie aktualizację katalogów z serwera nic nie musisz wgrywać chyba że chcesz mieć prywatną bazę .

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

"samsobie" masz prawdopodobnie nie uruchomionego crona sprawdź jaki masz wpis w cronie na hostingu powinno być

*/1 * * * * /usr/local/bin/php /home/nazwa_użytkownika/domains/domena.pl/public_html/cron.php

Wszystko zależy jaki masz układ katalogów na koncie w moim przykładnie skrypt wykonuje co 1 minute. Najlepiej odpal sobie jakiś prosty skrypt php który np coś zrobi i sprawdzisz czy działa ci cron.

Co do listy katalogów jeśli masz wersje powyżej 2.0 sam publiker pociągnie aktualizację katalogów z serwera nic nie musisz wgrywać chyba że chcesz mieć prywatną bazę .

Wielkie dzięki!

Faktycznie był cron źle skonfigurowany. Usunąłem cały katalog i zrobiłem instalację od nowa - teraz jest wszystko Si. Jeśli zatem wersja 2.0 jest ok i nie ma potrzeby dodawania do tej listy precli nic nowego to niech tak zostanie.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Mam pytanie co do pracy crona.

Po rejestracji i prawidlowej konfiguracji odpalilem zadania w petli i udalo sie zarejestrowac do 700 wordpressow.

Po 1 dniu pracy zauwazylem ze cron zamiast wykonywac zadania przenosi je na poczatek kolejki i zostawia,dopiero po wlaczaniu petli sa one wykonywane prawidlowo.Mam zaskakujaco malo przewidzianych zadan (max 15) przy ustawieniach linkowania 8 katalogow 2 precle dziennie,dopiero po wlaczaniu petli znajduje dodatkowe zadania,ktorych nie ma w grafiku.

Komenda crona ktora wprowadzilem to

/home/user/domains/nazwa_domeny/public_html/Publiker/cron.php

Gdy wywoluje crona z url z paska adresu mam komunikat:

Wywolanie zadan CRON zakonczone prawidlowo.

Czy to ma znaczenie ktora komenda jest ustawiona? sciezka czy url

Gdzie moze lezec problem?

Mam pytanie co do pracy crona.

Po 1 dniu pracy zauwazylem ze cron zamiast wykonywac zadania przenosi je na poczatek kolejki i zostawia,dopiero po wlaczaniu petli sa one wykonywane prawidlowo.Mam zaskakujaco malo przewidzianych zadan (max 15) przy ustawieniach linkowania 8 katalogow 2 precle dziennie,dopiero po wlaczaniu petli znajduje dodatkowe zadania,ktorych nie ma w grafiku.

Komenda crona ktora wprowadzilem to

/home/user/domains/nazwa_domeny/public_html/Publiker/cron.php

Gdy wywoluje crona z url z paska adresu mam komunikat:

Wywolanie zadan CRON zakonczone prawidlowo.

Powiem, że mam podobny problem.

Nie puścilem zbyt długiej pętli, większość zadań to dalej rejestracje. Niemniej jednak po uruchomieniu URL do wywołania z CRON serwera w przeglądarce i komunikacie o wywołaniu crona prawdiłowo, zmienia się bardzo niewiele. Po odświeżaniu zauważyłem jedno zadanie wykonane (a odczekałem dłużej, częstotliowość 1min/przerywanie 30 sek). Część zadań ma też pomylone daty (np. z wczoraj..)

Mam postawionego publikera na localhoscie (vertrigo serv), podczas instalacji nie było problemów.

Jedynie podczas uruchomienia pętli widać, że coś faktycznie się dzieje...

PS czy localhost to dobry pomysł w przypadku gdy chcę promować jedynie kilka (3-6) witryn, a komputer i tak chodzi u mnie ok 8 godzin na dobę?

Witam,

Nabyłem niedawno program i mam cztery pytania dotyczące ustawień publikera, dopalana będzie stara domena która była już kiedyś linkowana z precli i swl. PR=4.

1. Czy w ramach jednej grupy można ustawić, aby Publiker używał jedynie adresu strony głównej podczas wysyłania wpisów do katalogów a losowanie pozostałych adresów do precli? Czytałem w zaleceniach, że do katalogów lepiej zgłaszać stronę główną bo wiele katalogów nie przyjmuje podstron.

Myślałem zrobić dwie grupy na katalogowanie i preclowanie ale wtedy chyba nie będzie działać podlinkowanie katalogów z precli i na odwrót. Czy macie na to jakieś metody? Czy może do katalogów też zgłaszacie podstrony?

2. Kolejna sprawa: Ilość wpisów do katalogów i precli na dzień. Strona ma Y - 2950 G - 157 backlink i PR4 jakie wartości proponujecie ? Myślałem po 10 dziennie... czy nie za dużo?

4. Podlinkowanie ustawione jest na 5% - i tu nie wiem czemu? Zostawić tak małą wartość? Jednak ta funkcja wzmacnia siłę wpisów.

3. Pingowanie wpisów - dodałem kilka dodatkowych serwerów ping i myślę na ile ustawić f-cję ping - domyślna wartość jest mała czy ktoś z Was próbował dać 100%? Jakie efekty?

Z góry dziękuję o pomoc!

1. W linkach ustaw wszystkie podstrony i strony główne natomiast w tekstach ustawiasz czy tekst ma lądować do katalogu czy do precla bądź do tego i teko, sam ustawiasz linki w tekście ( opcja w publikerze Widok: normalny ), jeśli wrzucasz wpisy do katalogu zaznacz tylko katalogi link w treści może być już do jakieś konkretnej podstrony

) .

2. Ja bym przywalił 200 dziennie na katalogi i precle po 20 dniach na 400 ewentualnie więcej ( śmiało bo i tak zaindeksuje ci się może 10-30% dziennie )

3. Tutaj wedle ilości tekstów najlepiej z przedziału 70-100% jeśli masz dużo tekstu jeśli mało mniej.

4. Jadę zawsze 100% efekty małe koniecznie ex-port do jakiegoś dobrego programu np scrapebox

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Google zablokował IP i teraz serwuje w każdym zapytaniu CAPTCHA.

Poczekaj hmm w ciężkich przypadkach nawet 48h, przestań odpytywać Google => zablokuj wykonywanie działań CRON na dzień-dwa.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Czemu publiker nie aktywuje mi ponad 50% wszystkich katalogów i precli jakie mu zapodaje w prywatna liste. Zawsze jak je manualnie sprawdzam, nie ma tam jakiś zabezpieczeń lub problemów.

Czy to jakiś bug publikera?

OmniAdd lepiej sobie radzi z aktywacją katalogów/precli?

Czy można coś zrobić aby publiker nie sprawdzał publikacji wpisów w jakimś projekcie?

W konfiguracji masz możliwość ustawienia ile razy i kiedy będą sprawdzane opublikowane wpisy.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Brak generatora

Brak opublikowanego generatora będącego źródłem tekstu dla podlinkowania z katalogów. Wybierz generator tutaj: geratory grupy.
Błąd dotyczy adresu URL: https://www.domena.pl

Miał ktoś taki błąd?

Mam zaznaczone

Użyj tego generatora jako źródła tekstu do:+linkowania + podlinkowania +precli -katalogów

a mimo to wywala błąd?

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności