Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu publiker nie aktywuje mi ponad 50% wszystkich katalogów i precli jakie mu zapodaje w prywatna liste. Zawsze jak je manualnie sprawdzam, nie ma tam jakiś zabezpieczeń lub problemów.

Czy to jakiś bug publikera?

OmniAdd lepiej sobie radzi z aktywacją katalogów/precli?

Mam ten sam problem.

Co zauważyłem, po kliknięciu w precla jest użytkownik oraz hasło na jaki został zarejestrowany, nawet można się na to zalogować, jednak w Publikerze precel jest nieaktywny i użyty 0 razy.

O co chodzi?

Wszystkie precle na screenie mają użytkownika oraz hasło, które działają.

fogt.jpg

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kamjot zarejestruj się w tych preclach ręcznie. Nawet na screenach widać ża masz tam taki link "rejestruj ręcznie teraz".

Gdybyś miał problemy z odnalezieniem tych precli to filtruj na "wordpress z ręczna rejestracją" wtedy wszystkie ci program pokaże które wymagają takiej ręcznej rejestracji

tylko pamiętaj abyś rejestrował się tam przy użyciu maila jaki masz opublikowany do rejestracji w publikerze. Po to aby program mógł odebrać takiego maila i pobrać z niego dane.

A ja mam takie pytanie. Z publikera nie można eksportować linków podlikowujących. Bo chiałbym je wrzucić do scrapeboxa i sprawdzić zaindeksowanie. Pozostaje mi tylko zaznaczyć te linki i wkleić do SB. A nie moge zaznaczyć samych linków podlinkowujących bo zaznacza mi się cała strona z innym i nie potrzebnymi informacjami.

Możecie mi z tym jakoś pomóc?

kamjot zarejestruj się w tych preclach ręcznie. Nawet na screenach widać ża masz tam taki link "rejestruj ręcznie teraz".

Gdybyś miał problemy z odnalezieniem tych precli to filtruj na "wordpress z ręczna rejestracją" wtedy wszystkie ci program pokaże które wymagają takiej ręcznej rejestracji

tylko pamiętaj abyś rejestrował się tam przy użyciu maila jaki masz opublikowany do rejestracji w publikerze. Po to aby program mógł odebrać takiego maila i pobrać z niego dane.

A ja mam takie pytanie. Z publikera nie można eksportować linków podlikowujących. Bo chiałbym je wrzucić do scrapeboxa i sprawdzić zaindeksowanie. Pozostaje mi tylko zaznaczyć te linki i wkleić do SB. A nie moge zaznaczyć samych linków podlinkowujących bo zaznacza mi się cała strona z innym i nie potrzebnymi informacjami.

Możecie mi z tym jakoś pomóc?

Rzecz w tym, że w tych preclach jest już zarejestrowane konto, które działa. Po kliknięciu w precla pod którym jest napis "Rejestruj ręcznie teraz" wyświetla się przypisane do niego hasło i użytkownik.

Mimo to precel jest nieaktywny i oznaczony jako do zarejestrowania.

dałeś tego samego maila co masz go opublikowanego w publikerze?

bo jeżeli tak zrobiłeś to u mnie dzieje się podobnie

to jest jakaś tajemnica dlaczego tak się dzieje, narazie obserwuje tego publikera i patrze czy aktywuje kolejne precle/katalogi

Pisałem już kilkukrotnie do BOK publikera że mi nie aktywuje katalogów/precli ale narazie mi nie wiele pomogli

Odnośnie nieaktywnych ręcznie zarejestrowanych wordpressów jeszcze nie pisałem do BOK bo mam/miałem nadzieje że się aktywują

dałeś tego samego maila co masz go opublikowanego w publikerze?

bo jeżeli tak zrobiłeś to u mnie dzieje się podobnie

to jest jakaś tajemnica dlaczego tak się dzieje, narazie obserwuje tego publikera i patrze czy aktywuje kolejne precle/katalogi

Pisałem już kilkukrotnie do BOK publikera że mi nie aktywuje katalogów/precli ale narazie mi nie wiele pomogli

Odnośnie nieaktywnych ręcznie zarejestrowanych wordpressów jeszcze nie pisałem do BOK bo mam/miałem nadzieje że się aktywują

Oczywiście, że podałem takiego samego maila, inaczej nie było by przypisanego hasła oraz loginu :)

Również napisałem do BOK, jednak bardzo szybko otrzymałem odpowiedź, że faktycznie coś jest nie tak i pracują nad rozwiązaniem problemu, więc czekamy :)

Podepnij crona, ustaw projekty, poczekaj paręnaście dni, niech się rozpędzi.

Możesz wejść w zakładkę zadania CRON i uruchamiać zadania ręcznie, ale to bez sensu.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Witajcie ponownie.

Od kilkunastu dni testuję publikera i... zaczynałem powoli od 10 katalogów i 5 precli na dzien/dobę? Domena ma 3 lata i pr 3, na dzień dzisiejszy dobiło do 30 katalogów/dzień i 25 precli/dzień + dodatkowo ustawione jest podlinkowanie tych katalogów i precli - również publikerem. Ustawione jest tak aby dodawało po najwyższym PR. Dzisiaj sprawdzałem pozycje i domena nie drgnęła ze swoich pozycji a dodoło już łącznie do 317 katalogów i precli (zsumowałęm linki podane w nawiasach).

Zacząłem się zastanawiać czy ten program ma w ogóle jakąś wartość? Czy baza jest jednym wielkim śmietnikiem? Czy robię coś nie tak? mam coś źle ustawione? Czy może wartości są za małe - jeśli chodzi o katalogi i precle?

Nie ukrywam, że się zawiodłem bo sporo czasu minęło a efektów zero. Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją?

Z góry dzięki za informację.

Pozdrawiam

co robisz nie tak?

dla 3 letniej domeny 25 precli i 30 katalogów na dzien to nic. moim zdaniem nawet 500 albo i więcej na dzień nie zaszkodzi. dodatkowo pinguj wpisy i linkuj z rotacyjnych.

i to nie kwestia bazy - wbrew pozorom baza publikera jest dosyc dobra - ale w dzisiejszych czasach automatyczne dodawanie moze niewiele dać. da sie jako tako wzmocnić stronę ale cudów nie oczekuj szczególnie przy tak niskiej liczbie linków.

317 linków to nic. ile z nich jest w indexie? 10%? czyli jakies 30 linków?

Podsumowując:

1. zwiększ prędkość linkowania - publiker na pewno coś ci da ale z drugiej strony cudów nie ma co oczekiwać.

2. link dodany nie równa się link w indeksie i nie równa się link uwzględniony przez googla

ManiaQ dzięki za odp.

Odnośnie linków to ich praktycznie jest więcej 317 razy tekst został dodany do katalogów i precli łącznie jednak przy preclach jest tak, że linków w treści jest najczęściej 3.

Czyli sugerujesz żeby ustawić na 250 katalogów dziennie i 250 precli? Taka ilość trochę mnie przeraża bo domena pozycjonowana jest dla mnie bardzo ważna i nie mogę pozwolić na to żeby dostała filtr/bana.

Może jeszcze ktoś potwierdzić czy takie wartości są wskazane?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności