Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pytanko o błąd "W tym momencie nie możemy wysłać zapytania do google (blokada)" czego on dotyczy jeżeli chodzi o sprawdzanie PR ? i oczywiście jak się go pozbyć bo mi leży na cronie ;/ i blokuje resztę zadań

Komunikat "W tym momencie nie możemy wysłać zapytania do google (blokada)" oznacza, że w tym momencie, w którym klikasz uruchomienie tego zadanie program nie zezwala na wysłanie zapytania do Google. W ustawieniach serwerów proxy IP/PR (w Menu -> Konfiguracja -> Konfiguracja serwerów proxy) ustawiasz ile maksymalnie ma być wysyłanych zapytać do Google z danego adresu/serwera na dobę. Jeśli przykładowo ustawimy, że mamy wysyłać 500 zapytań na dobę, to znaczy, że program nie zezwoli na wysyłanie częstsze niż co 2,88 minuty (24 h = 24 * 60 minut = 1440 minut; 1400 minut / 500 zapytań = 2,88 minuty). Nie oznacza to wcale, że adres/serwer został zbanowany.

Innym powodem takiego komunikatu może być po prostu to, że nasz adres/serwer został na jakiś czas zbanowany przez Google. Oczywiście program sam się tym zajmie - wstrzyma wysyłkę zapytań na jakiś czas i później spróbuje ponownie. W Menu -> Konfiguracja -> Konfiguracja serwerów proxy jest podane jaki jest aktualny czas blokady Google dla danego adresu/serwera. Na pewno nie trzeba blokować CRONa, ani nic z tych rzeczy, program sam o to zadba.

Czemu publiker nie aktywuje mi ponad 50% wszystkich katalogów i precli jakie mu zapodaje w prywatna liste. Zawsze jak je manualnie sprawdzam, nie ma tam jakiś zabezpieczeń lub problemów.

Być może są jakieś dodatkowe zabezpieczenia, być może są jakieś autorskie modyfikacje skryptu, a być może katalog działa, ale już od dawna nie przyjmuje nowych wpisów - Publiker rozpoznaje również takie przypadki i nie aktywuje takich adresów, bo to i tak nie ma sensu. Jeśli myślisz, że katalog/precel powinien zostać rozpoznany, to prześlij nam jego adres i wtedy będziemy mogli to dokładnie sprawdzić.

Co zauważyłem, po kliknięciu w precla jest użytkownik oraz hasło na jaki został zarejestrowany, nawet można się na to zalogować, jednak w Publikerze precel jest nieaktywny i użyty 0 razy.

O co chodzi?

Zauważyliśmy ostatnio taki problem w niektórych instalacjach, już to zostało poprawione, w ciągu kilku dni będzie aktualizacja, która usunie ten problem.

Co poradzicie jeżeli baza nie chce się oczyścić poleceniem:

DELETE FROM publiker_cron_jobs WHERE SUBSTR(command, 1, 5)='class'

???

Polecenie zależy od używanej wersji programu:

Dla wersji 2.1.0 lub nowszej:

DELETE FROM publiker_cron_jobs WHERE SUBSTR(command, 1, 2)='c='

Dla wersji starszej niż 2.1.0:

DELETE FROM publiker_cron_jobs WHERE SUBSTR(command, 1, 5)='class'

Mam propozycję funkcjonalności.

W głównym oknie programu dodać sekcję "Alerty" w której pokazywały by się komunikaty dotyczące różnych problemów (brak testów itp...).

Wiem, że jest opcja na maila, ale tak bezpośrednio w programie było by chyba wygodniej ;)

Wiem, wiem, tak też będzie to zrobione. Dzięki za sugestię.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Czy ustawiajac w grupie 'linkuj z precli' na 20 dziennie powoduje ze kazdy link, bedzie dodany do 20 precli ? czy te 20 dzieli sie na linki(z zakladki linki) (i przy 2 linkach kazdy doda 10) ?

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Na jakich serwerach teraz publiker chodzi najlepiej głównie z punktu widzenia obciążenia ? Bo prohost i laohost już nie wspomnę o nazwie nie za bardzo się nadawały :/

Może neteasy ?

Padła mi maszyna do local host-a i muszę zastosować rozwiązanie tymczasowe.

Na jakich serwerach teraz publiker chodzi najlepiej głównie z punktu widzenia obciążenia ? Bo prohost i laohost już nie wspomnę o nazwie nie za bardzo się nadawały :/

Może neteasy ?

Padła mi maszyna do local host-a i muszę zastosować rozwiązanie tymczasowe.

Może tymczasowo kup np takie coś: https://allegro.pl/futro-a250-500mhz-256mb-...1618603225.html ?

Sam mam podobną zabawkę, tyle, że 512MB RAM i 8GB flash (miałem nawet odpalać na tym Publikera, ale skończyło się na dedykach) i działa całkiem spoko :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Jeśli kupując publikera liczyłeś na to, że program wypozycjonuje Ci stronę, to radzę zacząć zajmować się czymś innym.

Podlinkuj publikerem zaplecza, wpisy w preclach czy inne miejsca gdzie masz linki. Mała siła pomnożona razy 100 dopiero da ci porządnego kopa, a jako, że publiker jest automatem, dość łatwo jest te moc mnożyć w nieskończoność.

96 linkow to mało, dodaj do całej bazy i wtedy zobacz ile zostanie zaindeksowanych. Swoją drogą G nigdy nie pokazywało za dużo BL, skorzystaj z yahoo ( https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...mf=s&bwmo=d ) do zbadania linków lub programu seo spy glass, ew. strony https://analyzebacklinks.com/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności