Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ok, ale

1. jeśli że 100 dodanych nie mam ani jednego po 30 dniach to chyba coś nie tak? a linki sprawdzam przez yahoo,

2. dodatkowo z 230 jakie miałem jednego dnia wcieło 60, i teraz już od blisko miesiaca pokazuje o te 60 mniej....

3. dodaje blisko publikerem do jednej strony 20 dziennie, z czego 10-12 odpada - czy to nie za mało?

architekt poznań

1. To podlinkuj wpisy bardziej. Indeksacja wpisów w preclach/katalogach jest taka sama jak gdybyś dodawał je ręcznie do tych samych precli /katalogów. Podlinkuj je, pinguj, dodaj do swli... po prostu je zaindeksuj. Program ma za zadanie katalogowanie i preclowanie. Co ty z tym zrobisz i jak to wykorzystasz to już Twoja broszka.

2. Może właściciele wywalili wpisy, może strony przestały istnieć, może zostały zbanowane przez G.

3. Mało dodajesz.

zamiast publikera pododawaj jeszcze kilka razy w poście link to może od samego pisania na forum samo się wypozycjonuje :)

Niestety musiałby czekać do następnej strony tematu, w końcu jest coś takiego jak first link count ;-]

1. To podlinkuj wpisy bardziej. Indeksacja wpisów w preclach/katalogach jest taka sama jak gdybyś dodawał je ręcznie do tych samych precli /katalogów. Podlinkuj je, pinguj, dodaj do swli... po prostu je zaindeksuj. Program ma za zadanie katalogowanie i preclowanie. Co ty z tym zrobisz i jak to wykorzystasz to już Twoja broszka.

2. Może właściciele wywalili wpisy, może strony przestały istnieć, może zostały zbanowane przez G.

3. Mało dodajesz.

zamiast publikera pododawaj jeszcze kilka razy w poście link to może od samego pisania na forum samo się wypozycjonuje :D

Niestety musiałby czekać do następnej strony tematu, w końcu jest coś takiego jak first link count ;-]

No właśnie masz linki ale jak ich google nie zindeksuje to można sobie włożyć do klasera obok znaczków.

Linkujesz = masz link -> pomagasz w indeksacji = pingowanie, podlikowywanie, RSSy itp, itd -> = prawie SEO

Jeśli chodzi o liczbę linków 20 dziennie to już od ciebie zależy, są szkoły że na publikerze ustawiają powyżej setki a i tak poleci tyle ile wydajność serwera pozwoli a potem inna bajka jak prędko google będzie to indeksować. Zresztą zwróć uwagę na blasty xrumerem, xgen seo, czy innymi kombajnami tam masz setki linków dziennie i tak też można i jest bezpiecznie. Jeszcze jak podlinkujesz z portali społecznościowych to masz podkładkę dla wyszukiwarek dlaczego akurat twoja strona zdobywa tyle linków dziennie. Przecież masz najlepszą treść i właśnie zapoczątkowałeś nową kampanie wirusową.

Zobacz na site: twojej strony czy masz wszystkie strony w indeksie ? Tak samo jest ze stronami precli, katalogów wszyscy walczymy o maksymalną indeksacje.

Wejdź sobie raport projektu w publikerze wyeksportuj wszystkie linki (pewnie więcej niż 96) i podpinguj przez tydzień, dwa a zobaczysz może wielki brat G-le łaskawie spojrzy na twoje linki

My tu gadu gadu a wyszła kolejna aktualizacja

zgłaszam potrzebę wprowadzenia informatora albo opcji w programie która będzie informować o upgradach.

Żadnej informacji od producenta jedynie drobna zapowiedź tutaj na foorum że bęzie niedługo i cisza a update dostępny jest juz 6 dni.

================================================

2011-05-20 - Aktualizacja do wersji 2.1.8 (bezpłatna)

================================================

- Ulepszomy mechanizm rejestracji w preclach WordPress;

- Usunięcie błędu związanego z linkami w treści zawierającymi znak '&';

- Przygotowanie kodu i bazy danych do przyszłych ważnych zmian w programie w kolejnych wersjach;

- Inne drobne poprawki działania programu;

podaj kod który wkleiłeś do crona

Coś takiego wkleiłem:

https://www.[adresdedyka].pl/home/box99/www/publiker/cron.php

to po .pl wziąłem z publikera z zakładki cron.

Dobrze?

Źle :P

https://www.publiker.pl/a/pomoc/konfiguracj...a-serwerze.html

Najprostszy sposób konfiguracji CRONa na serwerze, to ustawienie komendy:

lynx -dump XXXXXXX > /dev/null

gdzie XXXXXXX to adres URL z zakładki 'Zadania CRON' z panelu Publikera. Tam znajdziesz również zalecaną częstość wywołań zadania (np. co 1 minutę).

Przykład:

Jeśli w panelu Publikera URL do wywołania z CRON serwera ma taką postać:

https://yxb.pl/index.php?gsPath=_cron/dj3f0sn3553df

to komenda będzie postaci:

lynx -dump https://yxb.pl/index.php?gsPath=_cron/dj3f0sn3553df > /dev/null

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Witam, mam pewien problem

https://imageshack.us/photo/my-images/192/publiker.jpg/

od wczoraj nie potrafi wyszukać mi kategorii przy dodawaniu manualnym

macie podobny problem?

kategoria dosc powszczechna ; projektowanie stron

prosze o pomoc

pozdrawiam!

https://www.fresh1.pl - polecam

Dlaczego warto zainwestowac w ebay? Zobacz

Źle :blink:

Ta, tyle że na hosticie w panelu admina można podać tylko ścieżkę do katalogu, pliku z cron.php - nie da się wpisać komendy (albo nie wiem jak to zrobić).

Dziwne jest to że mimo iż podaje prawidłową ścieżkę na 100%, to nie działa cron w publikerze. Jak ręcznie wklejam do przeglądarki adres do pliku z cronem to mam 404. Macie jakieś pomysły?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności