Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ok, ale

1. jeśli że 100 dodanych nie mam ani jednego po 30 dniach to chyba coś nie tak? a linki sprawdzam przez yahoo,

2. dodatkowo z 230 jakie miałem jednego dnia wcieło 60, i teraz już od blisko miesiaca pokazuje o te 60 mniej....

3. dodaje blisko publikerem do jednej strony 20 dziennie, z czego 10-12 odpada - czy to nie za mało?

architekt poznań

1. To podlinkuj wpisy bardziej. Indeksacja wpisów w preclach/katalogach jest taka sama jak gdybyś dodawał je ręcznie do tych samych precli /katalogów. Podlinkuj je, pinguj, dodaj do swli... po prostu je zaindeksuj. Program ma za zadanie katalogowanie i preclowanie. Co ty z tym zrobisz i jak to wykorzystasz to już Twoja broszka.

2. Może właściciele wywalili wpisy, może strony przestały istnieć, może zostały zbanowane przez G.

3. Mało dodajesz.

Cytat
zamiast publikera pododawaj jeszcze kilka razy w poście link to może od samego pisania na forum samo się wypozycjonuje :)

Niestety musiałby czekać do następnej strony tematu, w końcu jest coś takiego jak first link count ;-]

barblask napisał(a):
1. To podlinkuj wpisy bardziej. Indeksacja wpisów w preclach/katalogach jest taka sama jak gdybyś dodawał je ręcznie do tych samych precli /katalogów. Podlinkuj je, pinguj, dodaj do swli... po prostu je zaindeksuj. Program ma za zadanie katalogowanie i preclowanie. Co ty z tym zrobisz i jak to wykorzystasz to już Twoja broszka.

2. Może właściciele wywalili wpisy, może strony przestały istnieć, może zostały zbanowane przez G.

3. Mało dodajesz.

Cytat
zamiast publikera pododawaj jeszcze kilka razy w poście link to może od samego pisania na forum samo się wypozycjonuje :D

Niestety musiałby czekać do następnej strony tematu, w końcu jest coś takiego jak first link count ;-]

No właśnie masz linki ale jak ich google nie zindeksuje to można sobie włożyć do klasera obok znaczków.

Linkujesz = masz link -> pomagasz w indeksacji = pingowanie, podlikowywanie, RSSy itp, itd -> = prawie SEO

Jeśli chodzi o liczbę linków 20 dziennie to już od ciebie zależy, są szkoły że na publikerze ustawiają powyżej setki a i tak poleci tyle ile wydajność serwera pozwoli a potem inna bajka jak prędko google będzie to indeksować. Zresztą zwróć uwagę na blasty xrumerem, xgen seo, czy innymi kombajnami tam masz setki linków dziennie i tak też można i jest bezpiecznie. Jeszcze jak podlinkujesz z portali społecznościowych to masz podkładkę dla wyszukiwarek dlaczego akurat twoja strona zdobywa tyle linków dziennie. Przecież masz najlepszą treść i właśnie zapoczątkowałeś nową kampanie wirusową.

Zobacz na site: twojej strony czy masz wszystkie strony w indeksie ? Tak samo jest ze stronami precli, katalogów wszyscy walczymy o maksymalną indeksacje.

Wejdź sobie raport projektu w publikerze wyeksportuj wszystkie linki (pewnie więcej niż 96) i podpinguj przez tydzień, dwa a zobaczysz może wielki brat G-le łaskawie spojrzy na twoje linki

My tu gadu gadu a wyszła kolejna aktualizacja

zgłaszam potrzebę wprowadzenia informatora albo opcji w programie która będzie informować o upgradach.

Żadnej informacji od producenta jedynie drobna zapowiedź tutaj na foorum że bęzie niedługo i cisza a update dostępny jest juz 6 dni.

================================================

2011-05-20 - Aktualizacja do wersji 2.1.8 (bezpłatna)

================================================

- Ulepszomy mechanizm rejestracji w preclach WordPress;

- Usunięcie błędu związanego z linkami w treści zawierającymi znak '&';

- Przygotowanie kodu i bazy danych do przyszłych ważnych zmian w programie w kolejnych wersjach;

- Inne drobne poprawki działania programu;

Elias napisał(a):
  cinmar napisał(a):
podaj kod który wkleiłeś do crona

Coś takiego wkleiłem:

https://www.[adresdedyka].pl/home/box99/www/publiker/cron.php

to po .pl wziąłem z publikera z zakładki cron.

Dobrze?

Źle :P

https://www.publiker.pl/a/pomoc/konfiguracj...a-serwerze.html

Cytat
Najprostszy sposób konfiguracji CRONa na serwerze, to ustawienie komendy:

lynx -dump XXXXXXX > /dev/null

gdzie XXXXXXX to adres URL z zakładki 'Zadania CRON' z panelu Publikera. Tam znajdziesz również zalecaną częstość wywołań zadania (np. co 1 minutę).

Przykład:

Jeśli w panelu Publikera URL do wywołania z CRON serwera ma taką postać:

https://yxb.pl/index.php?gsPath=_cron/dj3f0sn3553df

to komenda będzie postaci:

lynx -dump https://yxb.pl/index.php?gsPath=_cron/dj3f0sn3553df > /dev/null

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

Witam, mam pewien problem

https://imageshack.us/photo/my-images/192/publiker.jpg/

od wczoraj nie potrafi wyszukać mi kategorii przy dodawaniu manualnym

macie podobny problem?

kategoria dosc powszczechna ; projektowanie stron

prosze o pomoc

pozdrawiam!

https://www.fresh1.pl - polecam

Dlaczego warto zainwestowac w ebay? Zobacz

kamjot napisał(a):
Źle :blink:

Ta, tyle że na hosticie w panelu admina można podać tylko ścieżkę do katalogu, pliku z cron.php - nie da się wpisać komendy (albo nie wiem jak to zrobić).

Dziwne jest to że mimo iż podaje prawidłową ścieżkę na 100%, to nie działa cron w publikerze. Jak ręcznie wklejam do przeglądarki adres do pliku z cronem to mam 404. Macie jakieś pomysły?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności