Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do autora : czy są planowane aktualizacje np. o skrypt seokatalogu :blink: Oczywiście z wersją, że będę ręcznie wpisywał icaptcha czy inne :)

Czy są planowane aktualizacje dotyczące lepszego i łatwiejszego zarządzania bazami katalogów, precli ?

Głównie chodzi o masowość dokonywanych zmian i interfejsu. Może by filtry umieścił nad kolumnami opisującymi poszczególne URL.

Zmieniłbym też nazewnictwo tekstów do katalogów, precli itp. bo mimo, że już chwile tego używam to dalej nie jestem pewien do czego piszę teksty. Przecież można zastąpić teksty pełno katalogi, teksty krótkie katalogi, teksty pełne precle i teksty krótkie precle.

Oprócz seokatalogu może nie rewolucyjne zmiany ale przestała by mnie boleć szara komórka za kazdym razem jak dodaje nowy projekt.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Źle :blink:

Ta, tyle że na hosticie w panelu admina można podać tylko ścieżkę do katalogu, pliku z cron.php - nie da się wpisać komendy (albo nie wiem jak to zrobić).

Dziwne jest to że mimo iż podaje prawidłową ścieżkę na 100%, to nie działa cron w publikerze. Jak ręcznie wklejam do przeglądarki adres do pliku z cronem to mam 404. Macie jakieś pomysły?

To zrób plik cron.php i w nim umieść co ma robić

A jak masz dedyka/vps to masz przecież z pod shell dostęp do crontab

Mam pytanie odnośnie Crona.

Czy próbował ktoś z Was lub ma tak zrobione, że Publiker jest zainstalowany na Nazwa.pl ale cron do wykonywania ustawiony jest na Neteasy. Wpisałem komendę

oczywiście ściezkę podałem z publikera, jednak nie działa wykonywanie zadania. Czy może ktoś mi pomóc?

Mój Sklep zoologiczny w Zielonej Górze

Niestety nie działa, jak wpisze do przeglądarki ścieżkę z Publikera do skrypt się wykonuje, jednak z Crona nie chce działać.

Jeżeli natomiast w przeglądarce dam adres_strony_z_publikerem/cron.php to wyskakuje błąd połączenia. Jak to ugryźć?

Mój problem rozwiązany, trzeba było wkleić w panelu admina nie całą ścieżkę do katalogu tylko nazwe katalogu\cron.php

Przychylam się do propozycji zmian w interfejsie:

1. Niezbędne jest zbiorczy system monitorujący w jakim projekcie, w jakiej grupie są błędy (i jakie, np. brak tekstów, wyłączenie linkowania).

2. Moim zdaniem konieczne jest stworzenie jakiegoś mechanizmu, który pozwoliłby na importowanie nie tylko samych adresów ale też wszystkich danych: url bloga/login/hasło.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Prawdopodobnie udało mi się to obejść. Jako że Neteasy.pl miało problem z wywołaniem skryptu z innego adresu poprzez crona musiałem wykonać skrypt php umieszczony na serwerze w Neteasy, który wykonuje uruchomienie skryptu z nazwa.pl (curl_exec), trochę na około wszystko ale działa, tak mi się wydaje przynajmniej.

2 błędy:

1. Kiedy program dodaje automatycznie nowe linki do bazy (np. w czasie podlinkowywania frazy w teksćie w jakiejś grupie) to mają one wagę "0" przez co publiker potem krzyczy że brakuje mu linków (mimo iż są). Kiedy ręcznie ustawi się wagę w "linki" to problem znika.

2. Jak ktoś pisał powyżej - czasem nie wiadomo czemu wywala błąd że brakuje tekstów mimo iż tak w wcale nie jest.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

2 błędy:

1. Kiedy program dodaje automatycznie nowe linki do bazy (np. w czasie podlinkowywania frazy w teksćie w jakiejś grupie) to mają one wagę "0" przez co publiker potem krzyczy że brakuje mu linków (mimo iż są). Kiedy ręcznie ustawi się wagę w "linki" to problem znika.

2. Jak ktoś pisał powyżej - czasem nie wiadomo czemu wywala błąd że brakuje tekstów mimo iż tak w wcale nie jest.

Potwierdzam punkt 2

https://imageshack.us/photo/my-images/192/publiker.jpg/

od wczoraj nie potrafi wyszukać mi kategorii przy dodawaniu manualnym

macie podobny problem?

Zapętlił się na jakimś katalogu, to może być błąd w katalogu lub zrywanie połączeń lub katalog z potężną ilością podkategorii.

Ja odszukałem tego taska w bazie i del.

Wyszukaj po nazwie katalogu, z którym ma problem.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Hej :) Możliwe, że to pytanie padło już gdzieś wcześniej, także nie zabijajcie jak coś.

W pracy zakupiliśmy drugiego Publikera i plan jest taki, żeby przerzucić część projektów na ten drugi, nowy. Czy da się to jakoś wyeksportować? Czy może muszę wszystko z palca od nowa wprowadzić? :| Z góry dzięki za odpowiedź :)

W pracy zakupiliśmy drugiego Publikera i plan jest taki, żeby przerzucić część projektów na ten drugi, nowy. Czy da się to jakoś wyeksportować? Czy może muszę wszystko z palca od nowa wprowadzić?

postępuj podobnie jak przy przenoszeniu publikera, o tym masz w manualu. W skrócie musisz wykonać kroki Kopia bazy ze starej instalacji i Wgranie bazy na nowy serwer które opisałem we wpisie dotyczącym przenoszenia publikera. Potem kasujesz te projekty/grupy których nie chcesz mieć na nowej instalce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności