Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam:Wywala "Brak Tekstów" średnio raz na dwa dni.

Przy takim komunikacie,wysyłanie zostaje wstrzymane.

Dodatkowo naciśnięcie "Tak,dodałem nowe teksty" wcale nie oznacza ,że w ustawieniach wyłączonej grupy

opcja "Linkuj z Precli" został ponownie zaznaczona.

Trzeba ją ręcznie odhaczać.

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Potwierdzam:Wywala "Brak Tekstów" średnio raz na dwa dni.

Przy takim komunikacie,wysyłanie zostaje wstrzymane.

Dodatkowo naciśnięcie "Tak,dodałem nowe teksty" wcale nie oznacza ,że w ustawieniach wyłączonej grupy

opcja "Linkuj z Precli" został ponownie zaznaczona.

Trzeba ją ręcznie odhaczać.

To też potwierdzam, że po kliknieciu "Tak,dodałem nowe teksty" nie zaznacza ponownie opcji "Linkuj z precli".

Korzystam tylko z tekstów cześciowych.

W przypadku tylko jednego projektu (a mam w sumie 4) zdarzało mi się że dostawałem codziennie po kilkanaście komunikatów (ale nie na raz), że brak tekstu do wysłania.

Mimo tego nie blokowało wysyłania - szło sobie (chyba) normalnym tokiem. Testowałem generowanie - a chyba kilkadziesiat tekstów w sumie wygenerowałem - ani razu nie poskarżył się, że brakuje mu tekstu. Więc coś jest nie tak.

Oprócz tego, również zdarzyło mi się, że wyłączał mi tekst z publikacji - BO TAK. Włączałem je na nowo - nie miałem żadnych limitów i innych własnych utrudnień. Po jakimś czasie przychodziło kilkanaście maili że brak tekstu i wyłączał linkowanie. Wkurzyłem się i dodałem te same teksty (częściowe), ale jako nowe. Problem powrócił chyba po jednym dniu. Niewiadomo z mojej strony w czym był problem.

EditL Publiker 2.1.6

A trochę z innej beczki. Nie wiem czy zauważyliście że przy publikacji artykułów do precli z większą ilością linków w treści program staje się mądrzejszy od nas. Publikuje w treści artykułu 3 linki z anchorami i zaznaczam w programie we wszystkich ustawieniach aby opublikował w tekście 3 linki i ... program publikuje od 1 do 3 linków wybiórczo i bez żadnej reguły. Druga sprawa tz. wagi linków publikuje w treści 4 linki. Wiemy, że można opublikować 3 wiec za pomocą wag ustawiam dla linku strony głównej wagę 150 bo chcę mieć pewność,że będzie opublikowany w każdym tekście oraz dla pozostałych 3 wagę 5 bo chcę aby 2 z nich losowo były tez opublikowane w artykule . I co? Program znów jest mądrzejszy od nas i publikuje jak chce losowa ilość linków od 1 do 3 i np publikując dwa linki wybiera dwa z waga 5 zupełnie pomijając link z waga 150.

Przez tydzień prawie codziennie dzwoniłem do autora blednie domniemując, że to ja coś żle ustawiam w opcjach programu.

Wreszcie przesłałem maila opisującego całą sprawę zgodnie z sugestia autora po dwóch dniach otrzymałem maila od autora o treści następującej:

"poniżej odpowiadam na zadane pytania.

> w nawiazaniu do przeprowadzonej rozmowy telefoniccznej przesylam dane

> dostepowe do publikera i opis problemu

> W kazdym artykule mam 3 lub 2 linki i chcę aby się publikowały tak jak

> sa dodane.

Na wstawianie linków do publikowanych tekstów mają wspływ różne

ustawienia. Ważnym czynnikiem jest waga przypisana do linków. Program

nie wstawia zawsze linków statycznych do tekstów, bo próbuje zachować

proporcje wysyłanych linków w grupie. Dlatego czasem publikowane są

wszystkie linki, a czasem 2 lub 1. Tak to działa na chwilę obecną. Przy

najbliższej aktualizacji postaramy się tak zmodyfikować ten mechanizm,

aby możliwy był taki scenariusz jaki Pan opisuje."

To co Pan napisał nie wnosi nic do sprawy, żadna nowość. Przecież ja o tym cały czas pisze. Proszę mi powiedzieć po co w programie te wszystkie wodotryski (opcje programu) np: ja wybieram aby publikował 3

linki w treści, podaje te 3 linki a program chcąc zachować jakieś bliżej nie określone proporcje publikuje mi jeden - totalna bzdura. Chrzanić taki program co wie lepiej ode mnie co ma zrobić Program jest skopany i należy go jak najszybciej poprawić. Co maja wspólnego wagi linków jeżeli chce opublikować trzy linki i podaje trzy linki. Wagi maja racje bytu jeżeli podajemy większą ilość linków i chcemy aby link 3 był publikowany trzy razy częściej niż link 4 ale nawet przy takim rozłożeniu wag program publikuje według znanego tylko autorowi algorytmu. Jeżeli miałem 4 linki i 1 link miał wagę 150 a pozostałe 3 po 5 i miał publikować 2 linki w treści to zgodnie z logika powinien zawsze publikować link 1 - z wagą 150 i któryś z pozostałych z wagą 5 to wynika z matematyki ale program publikuje 2 linki z waga 5 bo wie lepiej które opublikować.

Tutaj nic nie potrzeba modyfikować, wystarczy aby funkcje które są w programie działały tak jak powinny.

Nie kupuj domen na cyprze jezeli nie chcesz ich stracić,. Jest tylu uczciwych rejestratorów w Polsce.

też straciłem na rozkminy i testy tego systemu wiele godzin... maili też była co niemiara :)

I do niczego konkretnego to nie doszło, bo mi sie zdarza, że w tekście gdzie mają być 3linki (1 do głównej i 2 do podstron) nawet gdy wagi są równe, to zdarza się tylko link do głównej lub 2 do tej samej podstrony.

Czasem publiker zatańczy jak ja chce, ale czasem coś mu odbije i robi wg jego wlasnego widzi mi sie - i na nic się zdały rozkminy z prawdopodobieństwa i wag z moją matką matematyczką :P (aczkolwiek tłumaczenie wysyłania tekstów z linkami na przykładzie wychodzenia kumpli na impreze bede pamiętać do końca życia :))

W około 80-90% przypadków publiker dodaje linki tak jak powinien. Jest jak jest, ale licze na to że bedzie lepiej

też straciłem na rozkminy i testy tego systemu wiele godzin... maili też była co niemiara :)

I do niczego konkretnego to nie doszło, bo mi sie zdarza, że w tekście gdzie mają być 3linki (1 do głównej i 2 do podstron) nawet gdy wagi są równe, to zdarza się tylko link do głównej lub 2 do tej samej podstrony.

Czasem publiker zatańczy jak ja chce, ale czasem coś mu odbije i robi wg jego wlasnego widzi mi sie - i na nic się zdały rozkminy z prawdopodobieństwa i wag z moją matką matematyczką :P (aczkolwiek tłumaczenie wysyłania tekstów z linkami na przykładzie wychodzenia kumpli na impreze bede pamiętać do końca życia :))

W około 80-90% przypadków publiker dodaje linki tak jak powinien. Jest jak jest, ale licze na to że bedzie lepiej

Nie pisze tego po to aby totalnie krytykować program czy autora tylko mamy już doświadczenie jak dobry program poszedł w zapomnienie (adder piszę jego nazwę bo nowi użytkownicy PiO mogli już sie z nim nie spotkać ) tylko dlatego, że autor zamiast słuchać uwag użytkowników dotyczących programu tracił czas na wymyślaniu kolejnych ograniczeń dla użytkowników. Boję się aby podobny los nie spotkał kolejnego dobrego programu do katalogowania i dodawania artów do precli.

Przecież w publikerze jest taka opcja jak:

Użyj tego tekstu do promocji adresów:

i jeżeli w treści mam 1-3 adresy i wybierzemy

wszystkich w grupie

to po zaakceptowaniu program i tak zmieni ustawienia na:

tylko wybranych poniżej:

a wtedy już zaczynają się problemy o których pisałem wcześniej a wystarczy aby opcja

wszystkich w grupie

zadziałała i już jeden problem mamy rozwiązany.

Prawda, że proste? ale to nie działa.

Nie kupuj domen na cyprze jezeli nie chcesz ich stracić,. Jest tylu uczciwych rejestratorów w Polsce.

a ja mam jeszcze jedną uwagę co do licznika użycia tekstu. Chodzi o teksty częściowe.

Pierwszy tekst akapit (zawsze jako pierwszy przy składaniu precla) pisze mi, że jest użyty np. 200 razy.

Następne akapity są użyte nawet po 3x więcej razy.

Oczywiście liczba wysłanych artykułów jest bliższa tej drugiej liczbie czyli około 600.

Podobną mam sytuacje, gdy kolejność akapitów mam totalnie losową, to i tak ten wrzucony w system jako pierwszy, jest "teoretycznie" wykorzystany najmniej razy.

Co tu nie gra? :>

https://imageshack.us/photo/my-images/192/publiker.jpg/

od wczoraj nie potrafi wyszukać mi kategorii przy dodawaniu manualnym

macie podobny problem?

kategoria dosc powszczechna ; projektowanie stron

mi po aktualizacji z 2.1.3 do 2.1.8 przy kodach obrazkowych cały czas wyskakuje ze niepoprawna treść z obrazka

Tak sobie pomyślałem, bo chyba tego obecnie nie ma, żeby dla każdej strony tworzył oddzielne w bazie miejsce, z którego dałoby się 3 kliknięciami wygenerować pełną listę linków z raportu, bo teraz trzeba to chyba generować po słowach kluczowych, chyba, że jest jakiś sposób, o którym nie wiem... ?

wyszła aktualizacja 2.1.9

Ciekaw jestem dlaczego programista/właściciel skryptu tak bardzo wstydzi się swoich aktualizacji? Normalnie to każdy twórca programu chce się wręcz pochwalić nowymi funkcjami i tym co jest nowego w jego programie, ale ten widocznie nie ma się czym pochwalić...

.

Myślę, że dla autora programu to nie będzie problem. Proszę podać łopatologicznie jak ustawić program (opis + screeny) aby wykonać wydawałoby się podstawowe funkcje programu. Pomimo moich wielokrotnych prób, program nigdy nie zrobił tego czego oczekiwałbym.

Chcę opublikować artykuł, który ma być dodany do precli.

W każdym artykule maja być opublikowane 3 linki w następującym układzie:

anchor1 - link1 - link do strony głównej serwisu

anchor2 - link2 - link do strony serwisu

anchor3 - link3 -link do innej podstrony serwisu

oraz inny układ:

W każdym artykule maja być opublikowane 3 linki w następującym układzie:

anchor1 - link1 - link do strony głównej serwisu

anchor2 - link2 - link do strony serwisu

anchor3 - link3 -link do innej podstrony serwisu

anchor4 - link4 -link do jeszcze innej podstrony serwisu

W każdym artykule musi być opublikowany anchor1 z linkiem1

oraz losowo dwa z pozostałych trzech anchorów.

A ustawienie projektu tak aby dodać do niego jeden z kilku artykułów gdzie w każdym będą inne reguły publikowania linków graniczy z cudem bo się nie da

clever, jak tworzysz TEKST PEŁNY to tam możesz na sztywno zrobić w arcie do danego słowa określony link.

A dla dwóch pozostałych anchorów wpisujesz po prostu "auto".

A tak wogle, to czy jest już JAKIŚ skrytp, czy opcja w publikerze, która pozwala na eksport LINKÓW z danego PROJEKTU?

Wiem, że jest eksport z całego publikera, ale co to da jak się ma 100k adresów... ręcznie szukać nie nada...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Po kliknięciu

" Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych preclach"

wyskakuje

"UWAGA: Dla niektórych precli brakuje wolnych emaili lub loginów do rejestracji. Dodaj nowy adres email do rejestracji i spróbuj ponownie.

SELECT e.target_email_id, l.login, e.email FROM #__as_target_emails as e LEFT JOIN #__as_target_logins as l USING (target_email_id) LEFT JOIN #__as_target_wp as wp ON (wp.target_email_id=e.target_email_id AND wp.target_id='365') WHERE e.flag & 1 AND wp.target_id IS NULL ORDER BY RAND() LIMIT 1."

Miał ktoś kiedyś coś podobnego?

(Przecież jeden mail / kilka loginów może być wykorzystanych bez końca)

=====================

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Po kliknięciu

" Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych preclach"

wyskakuje

"UWAGA: Dla niektórych precli brakuje wolnych emaili lub loginów do rejestracji. Dodaj nowy adres email do rejestracji i spróbuj ponownie.

SELECT e.target_email_id, l.login, e.email FROM #__as_target_emails as e LEFT JOIN #__as_target_logins as l USING (target_email_id) LEFT JOIN #__as_target_wp as wp ON (wp.target_email_id=e.target_email_id AND wp.target_id='365') WHERE e.flag & 1 AND wp.target_id IS NULL ORDER BY RAND() LIMIT 1."

Miał ktoś kiedyś coś podobnego?

(Przecież jeden mail / kilka loginów może być wykorzystanych bez końca)

=====================

tak, ja mam 30 adresów i ok. 100 000 loginów i ciągle ten komunikat...

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności