Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mogę w jakiś sposób wyczyścić wszystkie zadania CRON? chciałbym puścić je od nowa bo z narobił się tam wielki burdel chyba...smile.gif
Wyczyść tabele cron_jobs w bazie danych tylko musisz pamiętać o tym że są tam wpisy z aktualizacjami itp jesli usuniesz wszystkie wpisy dodaj do tabeli cron_jobs:
INSERT INTO `#__cron_jobs` (`job_id`, `command`, `flag`, `next_run_time`, `priority`, `params`, `retry_counter`) VALUES

(1, 'autoseo/cleanTempData', 1, 1289047622, 70, NULL, 3),

(2, 'autoseo/swl', 1, 1289010633, 55, 'N;', 3),

(3, 'autoseo/submit/presell/0/0/2', 1, 1289047622, 45, 'N;', 3),

(4, 'autoseo/submit/catalog/0/0/2', 1, 1289047623, 40, 'N;', 3),

(5, 'autoseo/submit/presell/0/0/1', 1, 1289047623, 15, 'N;', 3),

(6, 'autoseo/submit/catalog/0/0/1', 1, 1289047623, 10, 'N;', 3),

(7, 'autoseo/entryActiveCheck', 1, 1289047624, 7, NULL, 3),

(10, 'autoseo/ping', 1, 1289047623, 20, 'N;', 3),

(50, 'autoseo/targetImport', 1, 1288972622, 60, 'N;', 3),

(51, 'autoseo/targetCheck/pr', 1, 1289393428, 5, 'N;', 3),

(52, 'autoseo/targetCheck/site', 1, 1289393428, 5, 'N;', 3);

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czy macie jakies sposoby aby dodawac teksty do projektow i grup z automatu

tz miec jakis przygotowany wczesniej plik txt czy excel i zeby z niego sobie zaciagnal wszystko i pododawal sam

poniewaz reczne dowanie duzej ilosci teksatow codziennie zajmuje duzo czasu

czy ma ktos jakis skrypt napisany do tego, chetnie bym odkupil

Kochani... jeśli ktoś ma jakiś pilny problem, z którym nie może sobie poradzić, to proszę o kontakt na email lub telefonicznie. Staramy się odpowiadać jak najszybciej i pomagać w rozwiązaniu każdego problemu - Ci, którym pomogliśmy mogą potwierdzić, że to nie jest żadna marketingowa ściema. A problemy są czasem bardzo indywidualne, więc trudno je rozwiązywać na forum, tym bardziej że czasem jedyny sposób na rozwikłanie zagadki jakiegoś problemu, to badanie go bezpośrednio na serwerze użytkownika (sprawdzanie plików na serwerze przez FTP, czy badanie zawartości bazy danych MySql). Czasem problemy wynikają z bardzo niestandardowych ustawień serwerów i PHP - ostatnio na przykład poprawiliśmy mały błąd w kodzie, który wynikał ze specyficznych ustawień PHP, a z którym NIKT się nie spotkał od początku istnienia programu. Takiego problemu nie uda się rozwiązać przez forum, więc w razie problemów proszę o email i wspólnie na pewno uda się rozwiązać wszelkie niejasności.

A tak wogle, to czy jest już JAKIŚ skrytp, czy opcja w publikerze, która pozwala na eksport LINKÓW z danego PROJEKTU?

Wiem, że jest eksport z całego publikera, ale co to da jak się ma 100k adresów... ręcznie szukać nie nada...

Wejdź w:

Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Linki

i tam pod listą linków jest formularz eksportu. Zaznaczasz na liście linków "ptaszki" przy linkach, które Cię interesują i wybierasz okres czasu, z którego mają pochodzić eksportowane linki.

Liczyłem na to, ze autor poczuje się dotknięty tym co pisałem i karze mi to wszystko odszczekać, podając krok po kroku ustawienie do osiągnięcia upragnionego efektu. Niestety autor zaginął.

Jeśli masz pilny problem, to pisz do nas na email - jak widzisz z postów na tym forum, staramy się aby support był jak najlepszy, odpowiadamy na każdy email i staramy się rozwiązać każdy problem - nawet taki, który zupełnie nie wynika z winy programu. Nie wszystko daje się zrobić "od razu", a efekt upragniony dla Ciebie może nie być tak bardzo pożądanym dla innych użytkowników. Program cały czas się zmienia, słuchamy licznych sugestii użytkowników, ale wprowadzenie pewnych zmian zabiera trochę czasu.

Program jest elastyczny w ustawieniach, ale to nie oznacza, że daje się zrobić wszystko i na każdy sposób. Jeśli chodzi o wstawianie linków do tekstów, to myślimy nad tym jak to zmienić, aby było to bardziej intuicyjne i zrozumiałe. Aktualnie przy wstawianiu linków do tekstu program stara się, aby zachować wagi przypisane do linków.

Dla zobrazowania problemu przyjmijmy przykładowo, że mamy w grupie 3 linki: link A do strony głównej o wadze 70%, oraz linki B i C do podstron o wagach po 15% oraz mamy jeden tekst ze wstawionymi 3 statycznymi linkami w treści. Jeśli będziemy wysyłać ten tekst zawsze z trzema linkami, to w efekcie uzyskamy rozkład wag po 33%, czyli niezgodny z tym, co ustawiliśmy na liście linków. Dlatego program w części wysyłanych tekstów będzie usuwał linki B i C. Są użytkownicy programu, którym taki mechanizm całkowicie odpowiada, ale jak się okazuje nie wszystkim, dlatego pracujemy nad tym, aby to jeszcze dopracować.

Wiecie może czy w aktualizacjach publikera dodawane są nowe strony do bazy katalogów?

Baza katalogów/precli aktualizowana jest na bieżąco na naszym serwerze, a do instalacji klientów wysyłana co kilka dni. Dodawane są nowe adresy katalogów/precli, a usuwane są adresy nieaktywne. Na liście 'Zadania CRON' znajdziesz zadanie o nazwie 'Aktualizacja bazy katalogów i precli', które odpowiada za aktualizację bazy.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Baza katalogów/precli aktualizowana jest na bieżąco na naszym serwerze, a do instalacji klientów wysyłana co kilka dni. Dodawane są nowe adresy katalogów/precli, a usuwane są adresy nieaktywne. Na liście 'Zadania CRON' znajdziesz zadanie o nazwie 'Aktualizacja bazy katalogów i precli', które odpowiada za aktualizację bazy.

To chyba dotyczy tylko wyższych (zaktualizowanych) wersji ?:) bo jak ktoś nie kupił płatnej aktualizacji, która jakiś czas temu wyszła, to nie ma już praktycznie aktualizacji ?:) przynajmniej u mnie od dawna opcja aktualizacji katalogów nie przynosi już nic nowego :)

Z szybkością i jakością reakcji na zgłoszenia mailowe to prawda.

Natomiast jedna rzecz, którą by się przydało wprowadzić, a ciągle nie ma: jakieś informowanie użytkownika o nowych wersjach Publikera. Albo w panelu albo przez maila, a najlepiej jedno i drugie. Przy czym w przypadku informacji mailowej najlepiej, by temat był inny niż "publiker info", bo ze względu na problem z zbyt wielką liczbą powiadomień o drobnych błędach kto włączy opcję otrzymywania komunikatów i tak taki temat włoży do filtrów poczty w programie pocztowym.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

najbardziej mnie wkurza w Publikerze to spamowanie setkami maili mojej skrzynki -czy jest już jakaś aktualizacja, która rozwiązuje jakoś ten problem?

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

najbardziej mnie wkurza w Publikerze to spamowanie setkami maili mojej skrzynki -czy jest już jakaś aktualizacja, która rozwiązuje jakoś ten problem?

Spam to poczta, ktorej nie zamawiasz, bez wzgledu na ilosc, a nie ta, na ktora sie zgadzasz (tez bez wzgledu na ilosc). Wylaczyc mozna przez usuniecie swojego maila z konfiguracji. Tyle, ze to niestety wylewanie dziecka z kąpielą, bo tego maila tam sie wprowadza, zeby byc informowanym o bledach - i tu niestety w zaden sposob na dzien dzisiejszy nie da sie ustawic np. jednej zbiorczej informacji o bledach wysylanej w pojedynczym mailu np. raz na dobe.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Pytanie, czemu co jakiś czas, no w sumie zdarzyło mi się to 2 razy, zaktualizowało od nowa całą bazę? Bo wywaliłem mnóstwo adresów, dałem po jakimś czas aktualizacja a ten na nowo całą bazę mi sprowadził, no i zaś trzeba było to usunąć... Też tak kiedyś mieliście?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności