Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Publiker wymaga mocnej maszyny, ale łącza niekoniecznie. Nie chce mi się robić zrzutu, ale takie dane mogę przekopiować z tygodniowego wykresu:

Max In: 1.48 Mb (1.4%) Average In: 378.16 Kb (0.3%) Current In: 223.18 Kb (0.2%)

Max Out: 18.36 Kb (0.0%) Average Out: 1.71 Kb (0.0%) Current Out: 824 b (0.0%)

Ten Max In to "robota" addera w czasie nocnej wachty.

Pytanie do innych użytkowników publikera:

Jakie minimalne łącze jest potrzebne dla localhosta aby publiker śmigał bez większych problemów (ok. 10 domen z podlinkowaniem i pingowaniem)

Julo

Witam wszystkich,

Mam takie pytanie odnośnie Publikera. Może ktoś miał podobną sytuację. Posiadam ten soft już od kilku tygodni. Ogólnie program mi się podoba - problem w tym, żeby wszystko działało tak jak powinno. A może to ma tak działać??

Ale o co chodzi.

Mam jednego precla, którego dodałem do własnej bazy i tak na próbę chciałem dodać jakies wpisy do niego uzywając Publikera. Stworzyłem projekt, zarejestrowałem się ręcznie w preclu(bo mam zabezpieczenia przy rejestracji - przy logowaniu już nie) i czekam na dodawanie artykułu do niego. Program pobrał dość szybko hasła do precla i nawet precel był aktywny przez chwilę. Niby wszystko ok. Ale zaraz potem dostałem wiadomosc:

"Wysyłanie wpisów LINKUJĄCYCH do PRECLI dla grupy 'test' (ID grupy: 8) w projekcie 'Moje' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów tego typu. itd.." - jakie warunki nie sa spełnione tego już nie napisano, a przydałoby się, bo tak to mi tyle pożytku z tego komunikatu co nic.

Program działa poprawnie dla innej grupy z bazy publicznej - dodaje systematycznie wpisy. Z kolei mam jeszcze jeden projekt dla bazy prywatnej z kilkudziesięcioma adresami i tez sporo precli jest już aktywnych, a program jak nie dodawał tak nie dodaje.

A w cron pisze mi tylko, że

"aktualnie żadna grupa nie wymaga wysłania wpisu do precla. Planowanie odłożone na późniejszy termin"

A to, że grupa czeka na dodawanie już od kilku dni to ch... Niech sobie czeka...

Nie wiem czy to tak ma być, że po prostu ten soft jest jebn...ty trochę i trzeba się do tego przyzwyczaić? Dlaczego program nie dodaje od razu do już aktywnych precli tylko czeka nie wiadomo na co?? Nie wiadomo czy wszystko jest ok czy może coś trzeba z tym zrobić. Bo dokładnego wyjaśnienia jak działa program tez niema.

Miał ktoś podobną sytuację??

soft jest specyficzny i ma swoje wady ale ogolnie jest na plus

a jezeli chodzi o jakies specyficzne problemy to zawsze powtarzam, ze lepiej jest pisać do twórcy bezpośrednio a nie na forum. napisz do publikera, opisz sytuacje a w przeciągu 24h otrzymasz odpowiedź.

Matkino, jeśli to nowy precel to pytanie czy zaindeksowany, bo jeśli nie i ustawiłeś, że tylko do nie zbanowanych, no to skucha. A ponadto jak to jest Twój precel to jaki sens tak to robić. Wykorzystaj XML-RPC - żadnych problemów mieć nie będziesz.

Ponadto jeśli w generatorze tekstu ustawiłeś, że jeden wygenerowany tekst jest tylko jeden raz dodawany do precli, to być może mało popracowałeś na tym tekstem i możliwości wygenerowania róznych tekstów jest mała. Zawsze możesz tę opcję wyłączyć i dodawać dalej.

Ponadto jeśli w generatorze tekstu ustawiłeś, że jeden wygenerowany tekst jest tylko jeden raz dodawany do precli, to być może mało popracowałeś na tym tekstem i możliwości wygenerowania róznych tekstów jest mała. Zawsze możesz tę opcję wyłączyć i dodawać dalej.

hmmm... a ja myślałem, że w tej opcji chodzi o to, żeby publiker po prostu nie wrzucał drugi raz tekstu w ogóle do tego samego precla (nawet jeśli po wymieszaniu różnią się od siebie).

btw. jak ktoś ma problemy z wysyłką precli i nie zaktualizował publikera do 2.2.0 to proponuje to zrobić. U mnie póki co wszystkie problemy zniknęły - czyli zasypywanie tonami maili o niemożności wysłania tekstu. Teraz (tzn od wczoraj) wysyłają się (jeszcze) bez problemu :D

Dzięki za porady.

Generalnie ten projekt jest kopią działającego projektu dla bazy publicznej. Wszystkie ustawienia te same. Tekst dość zróżnicowany, precel zindeksowany.

No nic poczekam jeszcze kilka dni - jeśli nic się nie zmieni to napiszę do publikera.

Aktualnie posiadam publikera v1 i zastanawiam się nad zakupem aktualizacji do wersji v2, jednak ostatnio zainteresował mnie Omniadd v5. Jakie rozwiązanie mi polecacie, przyjmując że chcę pozycjonować ok 10 stron "na własny użytek" bez szaleństw frazowych. Nie chodzi mi zbytnio o pieniądze (choć to też ważna kwestia - ok 150brutto kontra 450zł ) ale o "efekty", tzn. czy publiker po aktualizacji mi wystarczy i będzie dawać efekty* czy może jest już na tyle "zużyty" że warto zakupić nowy soft w postaci omniadd który na chwilę obecną (i być może w przyszłości) jest lepszy?

*zakładając że wszystko podczas dodawania projektu wykonam poprawnie, tekstów będzie dużo i będą z synonimami itd...

Aktualnie posiadam publikera v1 i zastanawiam się nad zakupem aktualizacji do wersji v2, jednak ostatnio zainteresował mnie Omniadd v5. Jakie rozwiązanie mi polecacie, przyjmując że chcę pozycjonować ok 10 stron "na własny użytek" bez szaleństw frazowych. Nie chodzi mi zbytnio o pieniądze (choć to też ważna kwestia - ok 150brutto kontra 450zł ) ale o "efekty", tzn. czy publiker po aktualizacji mi wystarczy i będzie dawać efekty* czy może jest już na tyle "zużyty" że warto zakupić nowy soft w postaci omniadd który na chwilę obecną (i być może w przyszłości) jest lepszy?

*zakładając że wszystko podczas dodawania projektu wykonam poprawnie, tekstów będzie dużo i będą z synonimami itd...

Witam..

mam omni i publikera powiem szczerze ze jestem bardziej zadowolony z publikera

Baza omni pozostawia duzo do zyczenia

moim zdaniem bez względu jaki soft wybierzesz to i tak automatyczne dodawanie jest automatycznym dodawaniem a efekty pomiędzy softami mogą być różne ale też i bez jakiś większych różnic.

nie chcę tutaj niczego reklamować ale do podlinkowywania i pozycjonowania łatwych i w miarę średnich fraz publiker starczy.

A i baza jest w miarę dobra bo aktualizowana automatycznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności