Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytania pośrednio związane z publikerem. Czy kiedy publiker dodaje wpis do katalogu lub precla to czy można wyśledzić adres pod którym jest podpięty czy tylko IP serwera na którym stoi?

Tylko adres IP serwera bo loguje się jako user. To samo co możesz sprawdzić w logach serwera jak ktoś wchodzi na twoja stronę

A teraz przy okazji ponowna prośba do twórców https://www.publiker.pl o jakiś mailing albo funkcję w samym publikerze która będzie informować o uaktualnieniach bo mamy juz 17 i żadnego info o aktualizacji z dnia: 2011-07-12 Aktualna wersja: 2.2.0

-------------------

Aktualizacja do wersji 2.2.0 (bezpłatna)

- Dodanie parametru IPM (Indexed Pages Miesięczny, czyli liczba stron zindeksowana przez Google w ciągu ostatniego miesiąca), dla każdego katalogu/precla w bazie adresów; dodanie nowych opcji w ustawieniach grupy związanych z tym parametrem.

- Dodatkowe opcje przy dodawaniu adresów do sprawdzenia (Menu -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia), możliwość dodawania precli WordPress z określonym użytkownikiem.

- Aktualizacja pliku proxy wykorzystywanego do sprawdzania Page Rank i Indexed Pages (zalecana jest aktualizacja tego pliku na serwerach wykorzystywanych jako proxy, aby poprawnie sprawdzany był parametr IPM - Indexed Pages Miesięczny - dla stron, które nie są w bazie publicznej). Nowy plik proxy można pobrać z Menu -> Konfiguracja -> Konfiguracja serwerów proxy -> (link jest pod listą adresów proxy).

- Dodanie dokładnej informacji o minimalnej i maksymalnej długości tekstu, tytułu, tagów wymaganych przy dodawaniu wpisu dla każdego katalogu EasyDir, co poprawia skuteczność dodawania wpisów.

- Dodanie na liście grup ikon określających, czy opcje linkowania z katalogów/precli są włączone.

- Zniesienie ograniczenia liczby znaków w tytule do 255 znaków.

- Usunięcie błędu związanego z wysyłaniem linków do systemu SWL gotlink.pl.

- Inne poprawki funkcjonowania programu.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja mam dalej problemy z wysyłką precli, tzn dodałem świeży tekst częściowy, do istniejącej grupy i po jakimś czasie wywala mi linkowanie do precli, tak o... bez bliżej określonego powodu. Teksty zostały użyte mniej niż 100 razy.

Miałem z tym problem wcześniej.

Po wgraniu aktualizacji nie przychodzi mi tona maili (w okresie kilku dni) mówiących o tym że nie można wygenerować tekstu, tylko od razu dostaje 15 maili + informujący o wyłączeniu linkowania. W panelu zniknął też komunikat, że zabrakło tekstów dla XXX artykułów, i nie wyłączają (z publikacji) się poszczególne teksty częściowe (ja to nazywam akapity).

Więc wygląda to jak "zatuszowanie" sprawy, bo mi na pewno precle się nie skończyły. W bazie mojej jest blisko 4500 webmini i blisko 2000 WP. Nie wierze żeby aż tyle było zbanowanych :) (bo wyłączone wysyłanie do zbanowanych)

Dzisiaj będę pisać w tej sprawie do supportu i wiercić temat dalej.

Planuję przenieść publikera z dedyka na osobnego VPSa tylko pod niego. Czy 512 mega wystarczy, żeby sprawnie działał?

Ja obecnie mam na VPSie, na którym jest Debian i 1 GB ramu.

Zżera mnie (sprawdzam w panelu)... 636.35 MB.

Mam relatywnie dużo projektów - nie chce mi sie liczyć ile dokładnie, ale coś 30-40 na pewno :)

Tu nie chodzi o to że źle przepisałeś;) prawdopodobnie masz za długi tytuł strony, wejdź na wybrany katalog i spróbuj dodać ręcznie stronę i zaakceptować ją, prawdopodobnie tekst i slowa kluczowe będą pobrane ze strony więc wklep w okienka tekst który masz ustawiony do dodania w publikerze.

Aktualna wersja programu, to 2.2.1.

Aktualną wersję instalacyjną oraz aktualizację programu można pobrać na stronie:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/pobierz.html

Historia wersji programu:

https://www.publiker.pl/a/katalogowanie/his...u-publiker.html

Natomiast jedna rzecz, którą by się przydało wprowadzić, a ciągle nie ma: jakieś informowanie użytkownika o nowych wersjach Publikera. Albo w panelu albo przez maila, a najlepiej jedno i drugie.

Tak wiem, wiem, będzie to wkrótce. Aktualnie musimy skończyć coś innego (do Publikera) i dlatego inne drobne usprawnienia w działaniu programu są przesunięte na później, ale będzie to na pewno.

najbardziej mnie wkurza w Publikerze to spamowanie setkami maili mojej skrzynki -czy jest już jakaś aktualizacja, która rozwiązuje jakoś ten problem?

Jeśli projekt jest dobrze skonfigurowany, to nie ma żadnej przesyłki tego typu. Mam projekty, które chodzą non stop od 2 lat i nie dostałem żadnego emaila tego typu. Ale oczywiście tym też się zajmiemy, aby informacja była przesyłana w inny sposób - nie tak spamowy. Pamiętamy o tym.

Mam pytanie panowie. Zainstalowałem sobie publikera - wszystko ładnie i pieknie.

Jest tylko jeden mały błąd, jak skrypt dodaje do precli to nie dostaje żadnych wiadomości na email ( związanych z rejestracja), wszystko dobrze wypełnilem i probowalem na roznych pocztach. Co jest grane ?. Pomożecie :D ?

Email do rejestracji powinien być emailem tylko i wyłącznie do tego celu. Program łączy się co kilka godzin z pocztą email, sprawdza wiadomości i od razu je kasuje. Nie ma potrzeby sprawdzania tej poczty, program sam się tym zajmuje. Jeśli chcemy mieć podgląd tego, co się dzieje na tej poczcie, to można ewentualnie ustawić jakieś przekierowanie/kopiowanie poczty na inną skrzynkę pocztową.

Ja mam ostatni taki problem, że Publiker nie dodade mi linków w Gotlinku?

Czy tylko ja mam taki problem?

Skonfigurowane jest dobrze, podczas testów wywala komunikat ok. Po za jednym nie idzie wywalić dodane linku z gotlinka bo wywala odczekaj 10 sekund gdy czekam nawet 60.

Do tego mam ustawione podlinkowanie w wielu grupach. Wcześniej działało bez zarzutów, teraz po kilku aktualizacjach nie działa.

Zaktualizuj do najnowszej wersji i powinno być OK.

Witam, czy u was też publiker wysyła do katalogów które nie są ''Aktywny''

Program nie wysyła nigdy do tych katalogów. Oczywiście może się tak zdarzyć, że dzisiaj jest adres aktywny i wysyłamy do niego wpis, a następnego dnia przestaje być aktywny.

zwykle mam włączonego, ale na wyłączonym (nie odinstalowanym) problem nadal występuje.

dodatkowo ostatnio tokeny które wyświetlają się poprawnie przestały być akceptowane - pojawia się błąd że źle przepisałem, mimo że jestem 100% pewien poprawności

Napisz do nas na email, to zbadamy sprawę.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności