Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja się tak zastanawiam kiedy będzie opcja eksportowania linków z całego projektu, bo jak projekt ma np 15 grup i trzeba się przez to wszystko przeklikiwać to robi się z tego mega robota dla @

Wiem, że ktoś ręcznie napisał dodatek, mam go, ale on eksportuje wszytskie linki bez podziału na projekty ( i tak dobrze!).

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Publikera udalo mi sie przeniesc.

A teraz do autora, wystapil nastepujacy problem (sciagnalem najnowsza wersje programu): przy stworzeniu tekstu pelnego/krotkiego nie mam mozliwosci jego edycji. Klikam na tytul jak dotychczas sie to robilo ale zamiast otwarcia formularza z wprowadzonymi danymi do edycji dostaje pusty formularz, tak jakbym kliknal na 'dodaj nowy tekst'. Czy ktos ma podobny blad?

Publikera udalo mi sie przeniesc.

A teraz do autora, wystapil nastepujacy problem (sciagnalem najnowsza wersje programu): przy stworzeniu tekstu pelnego/krotkiego nie mam mozliwosci jego edycji. Klikam na tytul jak dotychczas sie to robilo ale zamiast otwarcia formularza z wprowadzonymi danymi do edycji dostaje pusty formularz, tak jakbym kliknal na 'dodaj nowy tekst'. Czy ktos ma podobny blad?

Pisz do supportu, miałem to samo. Wchodzą w panel, czynią cuda - i po 5min masz naprawione :)

jak wpiszę "publiker" w google to wyskakuje ten temat. Czyżby filtr za korzystanie z publikera dla domeny publiker.pl ?

ano nie od dziś :) Jednak nie "mondrze się" z jakich powodów bo kulisów sprawy nie znam

a jeszcze jedno pytanie do ogółu...

Jak ustawiacie pingowanie wpisów? Ile pingów i przez ile dni?

Proste pytanie czy mało (kilka dziennie przez pare dni), umiarkowane (kilkanaście przez pare dni), ******* (kilkadziesiąt przez kilkanaście dni)

Muszę z przykrością stwierdzić, że Publiker przestaje być efektywnym narzędziem. Nawet zmniejszając ilość aktywnych grup wszystko dzieje się wolniej niż powinno. Wykonuje mnóstwo zadań sprawdzających, z którego część jest z błędem, więc ponawia i rośnie liczba zaległych. Podganianie niewiele daje. Nie wnikając w istotę mechanizmów i ich logiki, uważam, że w dużej mierze jest to wina nieefektywnych działań sprawdzających i weryfikujących katalogi i precle. Przy obserwowanym częstym znikaniu różnych katalogów i precli powoduje to, że wykonywane są kompletnie puste ruchy. A kolejka zadań rośnie...

Może by czas pomyśleć nad małym narzędziem, którego zadania nie wchodziłyby w kolejkę zadań programu głównego, a dzięki któremu sprawdzane były parametry katalogów i precli. A może tak w ogóle lepiej stworzyć kilka niezależnych harmonogramów zadań? Np. osobny dla dodawania (jako najważniejszy), osobny dla sprawdzanie czy wpis został opublikowany itd. itp. Ewentualne obciążenie serwera nie ma tu takiego aż znaczenia, bo i tak na hostingach współdzielonych niespecjalnie można używać Publikera, a vps nawet średniosłabe powinny udźwignąć to. Dzięki temu, jak sądzę, efektywność dodawania mogłaby się znacznie zwiększyć. Może by autor Publikera pomyślał nad tym?

Też uważam że to dobry pomysł, nie wiem jak to technicznie wygląda ale można by było zrobić aby jedno (lub więcej np jeżeli ktoś ma mocniejszy serwer mógłby odpalić ich kilka) zadanie cron odpowiadało tylko za dodawanie, inne za sprawdzanie czy wpis został dodany, a jeszcze inne odpowiadało by za sprawdzanie katalogów itp.

publiker to fajny soft ale jakiekolwiek sensowne zmiany w programie to rzadkość.

Publiker stoi u mnie sam na dedyku i w chwili obecnej wyciąga 1-1,5k wpisów na dzień. 1k wpisów potrafię dziennie sam SeoBohaterm do seokatalogów walnąć. czego innego oczekiwałbym od automatycznej dodawarki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności