Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie najwięcej udało się wyciągnąć na obecnej wersji ok 4500/dzień na VPS, a można by więcej gdyby nie ogromna ilość zapytań o to czy wpis został opublikowany itd. Dobrze by było gdyby chociaż można było wyłączyć sprawdzanie czy wpis został opublikowany, każdy sam by decydował czy przy danym projekcie/grupie jest mu ta opcja potrzebna.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a mi by sie przydała opcja pinguj ponownie, bo...

po pierwsze: czemu nie, dla wybranych grup

po drugie: nie ustawiłem sobie w jednej grupie pingowania i łatwiej jest mi wyeksportowac wszystkie linki do zewnetrznego programu niż ustawić im pingowanie w publikerze :/

...ciekawe czy ktoś z publikera to przeczyta ;]

Ja mam publikera od około miesiąca i generalnie jestem bardzo zadowolony, ale jak przekroczyłem 2k wysyłek dziennie to w cronie zaczęło się nawarstwiać zadań typu "czy wpis został opublikowany"

Wyłączyłem kilka grup na kilka dni i odczekałem, następnie włączyłem od nowa ale już z innymi ustawieniami tzn zmniejszyłem ilość wpisów i teraz powoli wraca do normy. ;]

PS

Publikera mam na vps w budgetvps.pl ten najtańszy pakiecik.

@ragnar23 - olej ponowne pingowanie. Lepiej wyeksportuj listę linków, sprawdź czy rzeczywiście nadal ten wpis pod tym adresem jest (np. free link chcecker), wywal zaindeksowane już (bo po co je pingować). Potem zarejestruj się na nuclear link crawler - konto free pozwala dodać 5k urli dziennie. Dodaj tam listę linków. Ten serwis generuje rss-y, które potem sam pinguje. Efekt ten sam, a może i lepszy, a o wiele mnie roboty. No i nie ma problemów ze zbanowanym dostępem do serwisów pingujących.

jeżeli nie chcecie, żeby sprawdzało wpisy do macie to w konfiguracji.

Zostawcie na 0 zeby sprawdzało tylko raz zaraz po dodaniu i tyle.

Ja mam ustawione, żeby sprawdzało na 0 czyli po dodaniu i poźniej po 30 dniach i tyle. i jak wtedy już nie znajdzie to znaczy że nie dodany. Tym sposobem may tylko 2 sprawdzenia na dodanie bo częściej nie warto.

Ale po 30 dniach i tak zapcha zadania cron bo będzie sprawdzał, także nie ważne czy ustawisz sprawdzanie po 14 czy po 30 dniach i tak przy dużej liczbie projektów cron się zapcha. Myślę, że większości użytkownikom było by na rękę rozdzielenie zadań cron lub chociaż możliwość wyłączenia czy wpis został opublikowany.

@ManiaQ - oczywiście, można tak zrobić, ale wtedy odpada jedna z różnic między publikerem a omniaddem, tzn. posiadanie linków do wszystkich opublikowanych wpisów. Tak więc to rozwiązanie jest tak samo dobre jak wyłączenie coraz większej ilości grup, by się szybciej dodawało. Tu nie chodzi o triki, ale rozwiązania systemowe. Zreszta ograniczenie sprawdzania czy dodane, też nie za dużo daje, jeśli chce się pracować na więcej niż kilku grupach i na dodatek korzystać z bardzo wygodnej opcji podlinkowania.

przy publikerze potrzebne są triki

Przy całym SEO potrzebne są triki ;-]

Nie wiem co wy się tak czepiacie tego publikera. Soft spełnia swoją rolę, baza jest ok. Są problemy które i mi przeszkadzają, ale wszędzie są. Prędzej czy później zapewne zostaną rozwiązane.

Ja do publikera, jak i do omniadda jestem przyjaźnie nastawiony. Omniadd zap.... więc się nie czepiam. Z Publikerem ostatnio jest różnie, więc się czepiam, bo zależy mi żeby działał, bo warto go mieć. Triki jako takie są rzeczywiście potrzebne, ale jako pomysł na kampanie seo, a nie na "oszukiwanie" softu. Zresztą i te triki nie zawsze dają efekt. Np. wyłączenie jakiejś grupy nie do końca zmniejsza ilość zaplanowanych działań, bo już kolejka jest na parę tygodni wprzód zrobiona. Może Publiker jakoś to w locie czyści, ale jeśli nawet to wyraźnie tego nie odczuwam. Soft rzeczywiście można określić jako dobry, ale gdy spada efektywność, szczególnie przy nowych projektach (czyli nawet takich, utworzonych kilka tygodni temu), to zatraca się jego użyteczność, bo fakt, że przyjazny, że sporo pożytecznych opcji tego mi nie rekompensuje.

@zagajcgd Dobrze mówisz, oba wspomniane przez ciebie softy są godne polecenia choć oba mają swoje odpały. Co do ilości zaplanowanych zadań zawsze można wyczyścić je w bazie. nie pamiętam zapytania, ale kilka stron wcześniej autor podawał dla v2.+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności