Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że można zrobić to na bazie, choć nie jest to miłe i przyjemne, bo się rozrasta niemiłosiernie. Ja osobiście obsługą publikera już się nie zajmuję, a ci którzy to robią nie bardzo sobie by z tym poradzili. Zresztą nie mają o tym pojęcia i w sumie nie muszą mieć. Oczywiście mogę co jakiś czas to robić, ale nie na tym sprawa polega. Generalnie w tak zrobionych programach nie powinno się zbytnio grzebać samemu.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników softu.

Czy ktoś z was korzysta może w projektach z tekstów częściowych i linkowania poprzez wybór fraz? I jeśli tak to czy mu to poprawnie działa?

Pytam bo ustawiłem sobie kilka projektów w ten sposób, gdyż chciałem również linkować podstrony serwisu na różne hasła i zupełnie mi to nie działa. Program linkuje mi dane frazy z innym linkiem niż ten przypisany w ustawieniach fraz.

Innym razem usuwa mi link statyczny, który mam w tekście i linkuje mi tylko frazę, a przecież podobno linki statyczne mają zawsze pierwszeństwo przed linkami auto i linkowaniem z fraz i nie powinny być usuwane.

Nie wiem więc czy ta opcja w tekstach częściowych tylko taki bajer, który ma fajnie wyglądać, a nie musi koniecznie działać :) heh. dziwna byłaby to logika.

Czy może u was to działa więc wtedy z moim programem byłoby coś nie tak?

Jeśli tak to wtedy będę ten fakt zgłaszał to do supportu. Dzieki.

@Matkino

powiem szczerze, jeśli chodzi o te linki statyczne - to u mnie jest to całkiem normalne zachowanie programu :)

Mi support odpisał że najpierw liczą się wagi, a potem cała reszta świata - ale i tak, nawet jak miałem 3 linki w NOWEJ grupie do 3 podstron i ustawione 3 linki w tekście (nieważne czy statyczne czy auto czy przez frazy) to i tak potrafił mi publiker wstawić 2 link w tekst pochodzące od fraz - taki już jest ten mechanizm i tyle. Wystarczy że precel bedzie akceptował mniej niż 3 linki w tekście albo utnie ci tekst z linkiem we wpisie i sie wszystko sypie - bo liczą się wagi, a nie odgórne założenie że mają być 3 takie i takie linki.

Ale żeby źle przydzielał linki do fraz to pierwsze słysze - przyjrzyj sie temu jeszcze raz - bo z tym to problemu akurat nie mam.

Czyli to że nie działa tak jak jest opisane w instrukcji to znaczy... że jest wszystko ok i niema się co przejmować(- przynajmniej według autorów programu) Spoooko.

Czasami mam wrażenie, że sami twórcy tego programu nie wiedzą do końca jak on działa. Szkoda bo by mi ta opcja bardzo pomogła, a tak to chyba będę musiał się wziąć za dodawanie ręczne. Jeśli tak ma działać to wolę to zrobić ręcznie ale przynajmniej dobrze.

Innego oprogramowania tez niema, bo np. OmniAdd jest ogólnie ok, ale z kolei dodaje za bardzo masowo jak dla mnie, bo min. 5 wpisów dziennie i też mi się za bardzo nie przydaje. ;)

A to 5 wpisów dziennie to za dużo?

Jak dla mnie to za dużo - przynajmniej dla niektórych projektów.

Dodaje wpisy również np. do bazy prywatnej w której jest kilkadziesiąt dobrych precli, czyli takich w których prawie wszystkie wpisy są indeksowane bez konieczności pingowania itp. i z których większość ma PR=1 lub więcej.

I teraz jeśli mam zupełnie nową stronę i chcę dodać trochę linków z precli to dodając 5 wpisów dziennie z tej bazy mam prawie pewność że dostanę filtra na pozycjonowane hasło. Czy nie jest tak?

Poza tym wiem, że można dodawać do całej bazy publikera i wtedy można sobie pozwolić na więcej wpisów dziennie, bo i tak większość z tych wpisów:

- raz, że w ogóle nie pojawi się w tych preclach z różnych powodów(bo np. akceptują tylko wpisy o danej tematyce)

- a dwa, że nie zostanie i tak zaindeksowanych przez google.

Więc w sumie wychodzi na to samo. I dla niektórych projektów dodaję też do całej bazy publicznej.

Ale mam też projekty gdzie dodaję tylko bazy prywatnej.

Matkino - weź przeczytaj co napisałeś, poczytaj to forum, jakiś może podręcznik dla początkujących, przemyśli to (jeśli nie problem) i przeanalizuj swoje bzdury raz jeszcze.

A z tym aprobowaniem tekstów do precli przez moderatów - zobacz jaki poziom one mają, jak są zrobione, czy odpowiadają ogólnym zasadom. Jeśli walisz reklamówki, to nie dziwię się moderatorom. Jak na tym forum mówi się, że najważniejszym narzędziem jest mózg, to pytający się obrusza,, że go się olewa i sekuje, ALE TO JEST PRAWDA Tu trzeba myśleć i analizować. A reguły dostosowuje się do konkretnego przypadku i zmieniających się warunków. I nie czytaj porad sprzed 2 lat, bo potem brednie wypisujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności