Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mało mało. Dużo zadań to sprawdzanie(wiem ze mozna ograniczyc) czy opublikowany i na to schodzi sporo. 400 na dobę bo tyle akurat mi potrzebne. Jeśli przestanie wyrabiać to przytne mu sprawdzanie i więcej zasobów zostanie na wysyłanie.

EDIT:

Czyli przy tych ustawieniach wszyłoby mi 1k wysłanych na 10k zadań :]

Jeśli już jesteśmy przy propozycjach updatów.

Przydałoby się ulepszenie zakładki synonimy. Chodzi mi o samo dodawanie. Np

Chcę dodać słowo, ponieważ przy tworzeniu tekstu nie znalazło synonimu dla A.

A można zastąpić B i C

Więc dodaje A=B=C

Jeśli jednak gdzieś znajduje się zapis B=X=Y=Z to efekty jakie to da nie są najlepsze (zależnie która linijka pierwsza to ta jest wstawiana, albo odwrotnie juz nie pamietam, w kazdym razie nie najlepiej). Mile widziany byłoby wzbogacenie programu o sprawdzanie takiej ewentualności i np dołączaniu po wcześniejszej komunikacji z użytkownikiem (np).

Opublikowane a ile google zobaczy to ci nikt nie odpowie. Na 100 katalogów pewnie:

40 już ma bana albo tylko glowna w indeksie

40 zlapie bana w przeciągu pol roku

10 jest ok ale google nigdy twojego wpisu nie zobaczy

10 google dojdzie do twojego wpisu i policzy +0.000001 pkt dla twojej storony :( (jako ze katalogi to smietniki)

Tak czy inaczej katalogować sie trzeba bo robia to wszyscy.

Jeśli chodzi o precle to licze że jakieś 30/100 sie zaindeksuje

Pesymistycznie czy realistycznie? Moim zdaniem to drugie, ale ja tak to sobie licze

EDIT:

PS. Ale szalejesz z tymi preclami

11 precli na dobę - to nie szaleństwo. :)

Zrozumiałem, że to statystyki z jednego dnia :) -->Opublikowanych: 552 (w katalogach: 213, w preclach: 339)

A ja mam takie pytanko - czy katalogujecie tym także trochę lepsze zaplecze (tzn. niby zaplecze, ale szkoda byłoby je stracić :) )?

Tak

EDIT:

W zasadzie dla mnie to jest główne przeznaczenie programu

Nie pytam przecież o ograniczenia spowodowane czynnikami zewnętrznymi tylko o ograniczenia spowodowane sposobem działania publikera. W zasadzie to już nie pytam, bo sam sobie odpowiedziałem:

- cron co 1 minutę - 385 wysyłek na dobę

- cron plus Opera odświeżanie co 3 sekundy - 950 wysyłek

................................................................................

....

- cron plus 4xOpera (2 x zwykły adres, 1X adres planowania dodania do katalogu, 1x planowanie do precli) - 1550 wysyłek

Na cronie odpalonym tylko raz to niewiele można zdziałać. Wypowiedz się na ten temat, bo chyba juz wiesz o jakie ograniczenie mi chodzi.

Przeważnie serwery są tak skonfigurowane, że można odpalać zadania z crona co 1 minutę, a skrypt przerywany jest po 30 sekundach. Wynika z tego, że POJEDYNCZE uruchomienie programu działa przez 30 sekund, później 30 sekund bezczynności serwera i potem znowu program jest uruchamiany. Tak jak napisałem już wcześniej, sam program nie ma wpływu na to jak długo będzie odpowiadał serwer, na którym jest katalog, do którego chcemy wysłać wpis. Niekiedy czas oczekiwania może trwać kilkanaście sekund.

Jeśli odpalasz KILKA uruchomień programu, to serwer niezależnie je obsługuje i w tym samym momencie działają równolegle, co oczywiście może zwiększyć liczbę możliwych wysyłek, ale tym samym będzie znacznie bardziej obciążało serwer.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności