Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ależ oczywiście, że można. Sam tak kiedyś miałem. Ale problem nie leży w tym, czy jest to technicznie możliwe, ale w tym, że administratorzy hostingów - jak im serwer zaczyna się "wozić" - zaczynają "czyścić" go z Publikera czyli mówiąc wprost - blokują. Pewnie jeszcze są takie wyspy, gdzie to przechodzi, ale być może do czasu.

Chcesz dużo wysyłać, to kupuj lepszy serwer. Oprogramowanie jest sprawne, wpisy wysyła, ale potrzebuje odpowiedniego wsparcia technicznego, by działało. Osobiście płacę 50 zł miesięcznie za VPS specjalnie pod Publikera i idzie ok. 1000 wpisów na dzień.

Takie nastawienie do hostingów to tak jakby chcieć przejechać z Warszawy do Zakopanego 4 litrowym benzyniakiem tankując za 10 zł.

Nie da rady i tyle. Albo lepszy serwer albo mniej wpisów.

Wsiąknęła mi funkcja linkuj do ilość precli" czy ktoś wie gdzie się ja włącza/wyłącza?

W prawym górnym rogu weź sobie włącz normalny panel, nie zawężony. W sumie funkcja o której mówisz, jest zawsze w ustawieniach danej grupy.

Precle XML-RPC Kto z Was ma takie precle?

Każdy WordPress ma obsługę XML-RPC.

Co do kategorii - dodaj ich więcej, to więcej Ci znajdzie z danymi kategoriami.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Chcesz dużo wysyłać, to kupuj lepszy serwer. Oprogramowanie jest sprawne, wpisy wysyła, ale potrzebuje odpowiedniego wsparcia technicznego, by działało. Osobiście płacę 50 zł miesięcznie za VPS specjalnie pod Publikera i idzie ok. 1000 wpisów na dzień.

Takie nastawienie do hostingów to tak jakby chcieć przejechać z Warszawy do Zakopanego 4 litrowym benzyniakiem tankując za 10 zł.

Nie da rady i tyle. Albo lepszy serwer albo mniej wpisów.

Jeśli to miała być odpowiedź dla mnie to człowieku obudź i poczytaj co pisałem wcześniej. Jeśli masz ciąg na pisanie to chociaż nie pisz farmazonów i oczywistości. Ja mam vps itd. Nie wiem co ma znaczyć "odpowiednie wsparcie techniczne". Ale jako, że autor Publikera nie świadczy usług serwisowych (chyba), to pewnie Ci chodzi o doglądanie, chuchanie i działanie z głową. Pisz więc wprost, a nie jakieś sformułowania, które nic nie znaczą. Zwłaszcza, że to znów oczywistość, chyba, że dla Ciebie nie, więc piszesz o tym.

A pojęcie - sprawnie działa. Jak już wiele razy pisałem, jestem przyjaźnie do Publikera nastawiony i chcę go używać. Ale spiętrzanie się sprawdzania linków nie jest dla mnie czymś dobrym. Dlaczego - przeczytaj wyżej.

zajacgd mam podobny problem jak u Ciebie. Myślę, że to jest spowodowane tym, że publiker ma za dużo do sprawdzania i robienia wszystkiego oprócz wysyłki wpisów.

Chcesz dużo wysyłać, to kupuj lepszy serwer.

Ale jeśli mam na VPSIE i SHARED hostingu zawieszenie skryptu takie same (np. 3 minuty) to który będzie miał więcej wpisów bo mi się wydaje, że shared - korzysta z pełnej mocy obliczeniowej oraz łącza serwera matki. Problem w tym żeby nie wyrzucili nas z hostingu SHARED ;).

Pytanie: Ile wam publiker zżera zasobów na VPSiE? (CPU, RAM, łącze)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Jeśli to miała być odpowiedź dla mnie to człowieku obudź i poczytaj co pisałem wcześniej. Jeśli masz ciąg na pisanie to chociaż nie pisz farmazonów i oczywistości. Ja mam vps itd. Nie wiem co ma znaczyć "odpowiednie wsparcie techniczne". Ale jako, że autor Publikera nie świadczy usług serwisowych (chyba), to pewnie Ci chodzi o doglądanie, chuchanie i działanie z głową. Pisz więc wprost, a nie jakieś sformułowania, 21które nic nie znaczą. Zwłaszcza, że to znów oczywistość, chyba, że dla Ciebie nie, więc piszesz o tym.

Wsparcie techniczne = dobry admin + dobry sprzęt. Jeśli tego nie rozumiesz, to już naprawdę jest Twój problem.

Nie czytałem całego tematu, wybacz, że nie miałem na to czasu. Jednak niezależnie czy wywalają Cię z shared, VPS czy dedyka - oznacza to, że masz za słaby serwer na aktualne ustawienia Twojego oprogramowania.

Nie pisz więc, że Cię wywalają stąd czy stamtąd, tylko sobie w kup w końcu coś porządnego. To nie tylko do Ciebie, ale co najmniej 10 osób w tym temacie od jego początku, które skarżyły się na Publikera i wieszały na nim psy.. bo biedny nie chodził na shared za 15 zł na rok.

Pytanie: Ile wam publiker zżera zasobów na VPSiE? (CPU, RAM, łącze)

Na VPS stoi jedna kopia Publikera + osobny system statystyk podpięty pod kilkanaście stron.

Na chwile obecną: 3% CPU, 7% pamięci, 21% procesów. Wiadomo sa ograniczenia, ale jeszcze trochę brakuje - a mówię, jak na 50 zł miesięcznie.. żyć nie umierać.

E: ort.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Precle XML-RPC Kto z Was ma takie precle?

Niby wszystko idzie jak należy ale niestety nie dodaje/ nie sugeruje nowych kategorii mimo że w preclach jestem zalogowany jako administrator...

Ostatnio pisałem o tym na blogu: xml-rpc, robimy zaplecze publikerem

Czy wogóle w wordpress jest możliwość dodawania nowych kategorii poprzez publiker?

Na blogach xml-rpc też mi to kuleje, w preclach i katalogach nawet nie sprawdzałem, wyszedłem z założenia, że pewnie działa (choć nie koniecznie musi).

Wsparcie techniczne = dobry admin + dobry sprzęt. Jeśli tego nie rozumiesz, to już naprawdę jest Twój problem.

Wiesz co... To chyba to Ty nie bardzo rozumiesz i masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Ale w sumie prowadzenie "dyskusji" z Tobą najwyraźniej nie ma sensu. I na drugi raz nie wcinaj się z "mądrymi" tekstami nie znając kontekstu, szczególnie jeśli starasz się pouczać. A dla Twojej wiedzy - z obsługą programu, serwera, jak i sam serwer jest u mnie ok, a Publikera używam już całkiem długo (to tak żebyś znów jakichś farmazonów nie pisał.)

Przede wszystkim, nie jesteś od tego, byś mi dyktował co mam pisać, szczególnie kiedy to co piszę ma odzwierciedlenie w rzeczywistości i wnosi coś do wątku.

Poza tym, jeśli uważasz, ze moje posty to farmazowny masz taką ładną opcję jak ignoruj użytkownika.

PS. Ja nie staram się pouczać, tylko doradzam.

1000 wpisów na dzień na VPSie :) ? Toż to marnotrawstwo.

Też tak sądzę. W dodatku wykorzystanie parametrów, które publiker najbardziej zżera na niskim poziomie:

Na chwile obecną: 3% CPU, 7% pamięci, 21% procesów. Wiadomo sa ograniczenia, ale jeszcze trochę brakuje - a mówię, jak na 50 zł miesięcznie.. żyć nie umierać.

Ostatnio jest moda na kupowanie serwerów dedykowanych i VPSów. Dyskusje tutaj z takimi osobami nie mają sensu bo one chcą potwierdzić zakup i się pochwalić.

Moim zdaniem to kasa wyrzucona w błoto zważywszy, że publiker nie obciąża już tak mocno serwera a łącze jak już któryś kolega napisał jeszcze mniej.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Ostatnio jest moda na kupowanie serwerów dedykowanych i VPSów. Dyskusje tutaj z takimi osobami nie mają sensu bo one chcą potwierdzić zakup i się pochwalić.

Moim zdaniem to kasa wyrzucona w błoto zważywszy, że publiker nie obciąża już tak mocno serwera a łącze jak już któryś kolega napisał jeszcze mniej.

Czytaj uważnie! To niekoniecznie jest moda. Na wielu hostingach jest ban na Publikera stawianego na współdzielonym. Bo przecież lepiej stawiać soft na tańszym hostingu. Choć akurat przy Publikerze vps nie jest nieracjonalnym rozwiązaniem, szczególnie gdy używa go się już jakiś czas (np. rok), gdy grup jest dużo (w setkach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności