Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Na chwile obecną: 3% CPU, 7% pamięci, 21% procesów. Wiadomo sa ograniczenia, ale jeszcze trochę brakuje - a mówię, jak na 50 zł miesięcznie.. żyć nie umierać.

Też uważam, że nie ma się co chwalić serwerem za 50zł, skoro znajdzie się z 25zł i to jeszcze dużo za dużo. Generalnie od pierwszego spotkania trzymam publikera na VPSach, a do tego inne programy o podobnych działaniach i jeszcze ze dwa publikery i omniadd wejdą bez problemu. @zajacgd porusza problem wydajności i nawarstwiania się zadań, co zaczyna być problemem, a Ty zbyt frywolnie podchodzisz do czytania problemów innych, bo ich nie masz z oszałamiającymi 1000 wysyłek na dzień - takie odpowiedzi nie wnoszą nic.

W dobrych czasach gdy publiker nie był jeszcze tak naszpikowany zadaniami w cron, wysyłał mi ponad 20K wpisów na dzień, teraz to ok. 5k - zauważasz różnicę?? To świetnie, teraz podejdziemy do kwestii, którą porusza zajcgd - że jeden cron nie wydala i jak potrafię się niekiedy nie zgadzać, tu się podpiszę dwoma rękami, priorytety są do bani. Jestem także ZA rozdzieleniem zadań publikera, choćby tylko na 2 (wysyłka i reszta świata). Tak wiem, trzeba by było przesiadać się na VPS (przy większych bazach) ale powiedzmy sobie szczerze, koszt roczny VPS to 250zł, a jak ktoś się nie zna, popełniłem prosty przewodnik, który prowadzi za rączkę.

Także Panie Łukaszu, bądźmy szczerzy, Ty sobie pykasz na wolnych obrotach i nie bardzo rozumiesz o co naprawdę chodzi, gdy naciska się gaz do dechy :(

Kto nie umie poradzić sobie z instalacją na VPS, to zawsze chętnie pomagam - za pomoc jest tylko jedna opłata, wpłata na fundację Anny Dymnej (tu na forum) - także sumując, jest dużo ZA tym, by rozdzielić zadania.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie wystarcza, cenię sobie święty spokój - jednak skoro mówicie, że idzie wydoić więcej bez najmniejszych problemów, potestuję sobie na zdecydowanie większej ilości wpisów. Fakt, iż nie czytałem dokładnie i całości problemu zajacgd napisałem wcześniej.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

witajcie,

mam ostatnio taki mały problem, na maila przychodzi mi komunikat dla jednej ze stron, które linkuję katalogami i preclami:

"

Teksty częściowe - nie można wygenerować odpowiedniego TYTUŁU

Brak tytułu spełniającego warunki:

opublikowany, przeznaczony do linkowania, tekst normalnej długości (długi), przeznaczony do publikacji w preclach

--------------------

Dodatkowe informacje, które mogą pomóc w uzupełnieniu danych potrzebnych do prawidłowego wysyłania wpisów:

Kontrola 'wysyłaj pojedynczy tytuł tylko jeden raz do precla': TAK

"

wszystko jest wydaje się być ok, jest tak tylko dla jednej domeny, wcześniej chodziło i nie było problemów? hm..ktoś może wie co może być przyczyną?

odp masz w mailu - > "Kontrola 'wysyłaj pojedynczy tytuł tylko jeden raz do precla': TAK" <- chyba dodał do wszystkich precli do których już nie może dodawać ponownie ponieważ jeden tytuł jeden precl, moge sie mylić

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Witam,

Jestem baaardzo świeżym użytkownikiem publikera. Mam zainstalowaną wersje 2.2.2 na serverze az.pl (BUSINESS hosting). Czytałem o wadach i zaletach programu i po kilku dniach zastanawiam się co jest grane z tymi graficznymi tokenami w manualu? w 80% a nawet w 90% ich nie widzę i nie mam możliwości przepisania kodu. Czytałem, że "inni" też tak mają ale czy jest jakieś konkretne rozwiązanie tego problemu? programista publikera.pl wie o zaistniałym problemie? Proszę o pomoc

Była o tym mowa, ale nie pamiętam jaka byłą konkluzja. Ale chyba to nie jest to do końća problem softu, ale również skopanych mechanizmów w katalogach, A swoją drogę to jeśli od tego zacząłeś pracę z Publikerem, to zacząłeś od najmniej istotnego elementu. Raczej skup się na odpowiedniej konfiguracji, a przede wszystkim efektywnego ustawiania kategorii, do których wpisy mają być dodane. A do tego przyda się obejrzenie katalogów i precli "na żywo". Publiker to jest przede wszystkim automat, więc ręczne dodawanie jest tak naprawdę tylko dodatkiem dla cierpliwych i mających sporo czasu :hello:

Ze względu iż na kilku hostingach miałem problem z publikerem (jedna strona zrzucała na drugą po czyjej stronie stoi problem) zakupiłem vps. Udało się wszystko uruchomić, tylko zaobserwowałem dziwne zjawisko. W czasie zalogowania do panelu publikera, w zadaniach cron nic się nie dzieje, choć jest masa zaplanowanych zadań (opóźnienie miesięczne). Cron na serwerze co 1 minutę. Dopiero po zakończeniu sesji lub ponownym zalogowaniu widać, że kilka zadań poszło dalej.

Miał ktoś taką sytuację ? Czy to bardziej wina ustawień serwera czy samego programu ?

pozdr.

1. dodałeś wpis do crontab?

crontab -e
* * * * * wget -q -O /dev/null https://publik.twardy.org/index.php?gsPath=_cron/numerek_linka_w_publikerze

numerek_linka_w_publikerze - masz w publikerze w zakladce zadania cron -> URL do wywołania z CRON serwera.

2. Możesz też ręcznie sprawdzić na serwerze czy w/w url się wykonuje bez problemu. W konsoli wpisz

wget https://publik.twardy.org/index.php?gsPath=_cron/numerek_linka_w_publikerze

I zobacz czy wyskoczy coś w tym stylu

$ wget https://publiker.adres.pl/index.php?gsPath=_cron/numerek_linka_w_publikerze
--2011-08-24 09:17:59-- https://publiker.adres.pl/index.php?gsPath=_cron/numerek_linka_w_publikerze
Translacja publiker.adres.pl... 123.215.33.22
Łączenie się z publiker.adres.pl|123.215.33.22|:80... połączono.
Żądanie HTTP wysłano, oczekiwanie na odpowiedź... 200 OK
Długość: nieznana [text/html]
Zapis do: `index.php?gsPath=_cron%2Fnumerek_linka_w_publikerze'

[ <=>																								 ] 55		  --.-K/s   w  0,03s   

2011-08-24 09:17:59 (2,14 KB/s) - zapisano `index.php?gsPath=_cron%2Fnumerek_linka_w_publikerze' [55]

Jak dalej nie działa pisz do supportu, mają anielską cierpliwość ;-]

ps. zamiast wget możesz w ostateczności użyć programu lynx.

Ale jeszcze jest pytanie jak kolega obserwował wykonywanie zadań. Jeśli byłeś na stronie z zadaniami do wykonania i tylko się przyglądałeś to nic nie ubywało, bo widać to dopiero po odświeżeniu ekranu :hello: Przepraszam, wiem - może pojechałem za mocno ;)

PS. Jak nie działa dobrze wget, to można tez wywołać przez lynx -dump - działa.

@zajacgd - strona była wielokrotnie odświeżana, sprawdzałem również przechodząc do różnych zakładek i po jakiejś chwili powracając do cron.

@HardyTwardy - crontab został dodany, komenda ta ze ścieżka dostępu do cron.php, spróbuje z drugim i posprawdzam w konsoli i zobaczymy co wyjdzie :hello:

odp masz w mailu - > "Kontrola 'wysyłaj pojedynczy tytuł tylko jeden raz do precla': TAK" <- chyba dodał do wszystkich precli do których już nie może dodawać ponownie ponieważ jeden tytuł jeden precl, moge sie mylić

mam dodanych do ok. 2600 linków, z czego ile to precle to nie wiem, ale być może masz rację, ponieważ poszedłem tą myślą i chciałem zarejestrować się w nieaktywnych preclach i mi wystąpił taki błąd:

"UWAGA: Dla niektórych precli brakuje wolnych emaili lub loginów do rejestracji. Dodaj nowy adres email do rejestracji i spróbuj ponownie."

dodałem loginy do rejestracji, ale nie pomogło. Czemu potrzebny jest nowy adres do rejestracji? dziwna sprawa

a drugie pytanie, czy jak dodam nowy adres do rejestracji to czy muszę dodac go również do wszystkich stron odzielnie?

@marrcee podaj lepiej jaki masz hosting itp, może masz np: nazwe i tam cron tylko co godzinę leci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności