Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

A po jakiego grzyba upychać po kilka linków w tekście? Wiele precli i tak pozwala na jeden link, a taka losowość to brak kontroli ile czego będzie, bo nawet jeśli porozdziela równomiernie do dodanych, to w opublikowanych tak niekoniecznie będzie. Nie mówiąc już o zaindeksowanych. Nie lepiej więc dla każdego linka osobną grupę zrobić?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie o to chodzi aby nie było losowości. Chcę aby w tekście były 3 linki(w obrębie jednej domeny) przydzielone do 3 fraz, a program z niewiadomych przyczyn sam sobie losuje od 1 do 3 linków w tekście. Mam wydzieloną grupę precli z bazy publicznej gdzie można dodać 3 linki w tekście więc to nie jest wina precli. Jeżeli soft daje taką możliwość aby wstawić 3 linki w tekście to chciałbym aby to działało, a jeżeli to nie działa to niech autor usunie taką funkcję przy następnej aktualizacji.

już gdzieś kiedyś publiker.pl pisał na forum o tym, że w programie liczą sie przede wszystkim wagi, więc jeśli do precla przyjmie ci tylko jeden link w tekscie, to zmienia się liczba pozyskanych linków w całym projekcie. Nie dostajesz 3 linków, 1 link A, 1 link B, 1 link C.... tylko np. jeden link A. W związku z tym, w nastepnym tekście wysyłanym prawdopodobnie możesz mieć umieszczone tylko linki do B i C (2B i 1C lub 1B i 2C, jakkolwiek), bo tak wynika z wag (jeśli są równe)... no i o ile precel pozwoli na więcej niż jeden w tekście...

pisali że mają popracować nad tym, żeby można było ustawić, że ma być tak jakby chciał Gibon, ja w sumie też... czyli że 3 linki w tekście (takie jakie chcemy) i nie obchodzi nas czy precel dopuszcza jeden link lub czy wtedy pojawiają sie dysproporcje w liczbie pozyskanych linków ogółem.

Na początku wszystko zostało skonfigurowane i program powoli ale ruszył. Jak opisywałem kilka stron wcześniej zadania wykonywały się jedynie gdy nie była otwarta sesja, po zalogowaniu do czasu zakończenia sesji nic się nie działo. Wyglądało tak jak by cron nie działał co minutę choć tak jest ustawiony (opóźnienie miesięczne - więc zadania do realizacji są).

W tej chwili coś się wysypało całkowicie i nie idą żadne zadania. Administracja twierdzi, że cron działa poprawnie. Po wklejenie linku z panelu publikera zadania się wykonują, czyli coś chyba musi być z samą koniguracją crona. Przyznam, że nie wiem gdzie szukać błędów.

Niewykluczone, że coś zostało pokopane, niestety problem ze zwykłymi hostingami zmusił mnie do zakupienia vps...

Wg logów chyba działa poprawnie

Aug 26 04:01:01 vzma20 crond[23623]: (publiker) CMD (/home/publiker/domains/publiker.vzma20.neteasy.pl/public_html/cron.php >/dev/null 2>&1)

Aug 26 05:01:01 vzma20 crond[28273]: (publiker) CMD (/home/publiker/domains/publiker.vzma20.neteasy.pl/public_html/cron.php >/dev/null 2>&1)

Panowie mam pytanie, co jakiś czas do pewnych adresów URL Publiker zwraca mi monit:

"Nie ma katalogu, do którego można dodać tą podstronę. Pamiętaj, że tylko katalogi typu qlWeb i otwartyMini akceptują adresy podstron."

- Informacje takie zwracane są nawet do adresu (podstrona), który został użyty raptem 500-600 razy. Dzieje się tak w różnych projektach. Wiecie może w czym problem?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Może ktoś będzie wiedział,

kimsufi, debian.

Mam problem z dodaniem precla, dostaję komunikat

Błąd XML-RPC (blogger.getUserBlogs): -32300: transport error - could not open socket

Znajomy sprawdzał na swoim publikerze na centos i dodał bez problemu tego precla.

(L)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności