Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@cinmar moge sobe wybrać katalogi mające IP>300 do tego BL>1000 i PR>1 i do tego darmowy

Można by to zrobić (chyba) tworząc prywatne bazy z określonymi przez Ciebie parametrami ale to raczej żmudna robota.

edit: BL nie pokazuje albo ja nie widzę resztę można dość "szybko" zrobić na podstawie bazy prywatnej oczywiście to nie jest komfortowe rozwiązanie

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no wlasnie, chodzi o szybkie i sprawne wyrzucenie szczegółowych katalogów s nie tracić czasu na pierdoły czyli zabawe z selekcjonowaniem katów. Mam nadzieje że autor poprawi owa moim zdaniem usterkę. Pisałem do też autora w sprawie tworzenia projektów pod swoje seokatalogi jak dobrze pójdzie bedzie taki automat jesli popra go inni z pewnością bedzie :rolleyes: ma służyć przedewszystkim odpaleniu jakiegoś projektu np 50-100 swoich katalogów i wrzuceniu tam opisów i stron bez potrzeby dodawania pojedynczo, taka funkcja również znacznie pomoże tym co bawią sie w multikody sprzedaja kod + dodanie do katalogów :)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

wp.jpg

Jestem początkujący przez duże P zarówno w pozycjonowaniu jak i obsługi programu publiker. Chciałem zapytać czemu u mnie aktywnych katalogów wordpress jest tak mało? program publiker rejestrował się w katalogach wordpress jednak za każdym razem dostawałem informacje na maila np:

---

Ktoś poprosił o wygenerowanie nowego hasła dla następującego konta użytkownika na poniższej witrynie.

https://imprezy-integracyjne.cba.pl

Nazwa użytkownika: "xxx"

Aby wygenerować nowe hasło przejdź na poniższą stronę, w przeciwnym wypadku po prostu zignoruj tę wiadomość, a nic się nie stanie.

https://imprezy-integracyjne.cba.pl/wp-logi..."xxx"

----

Czy problem jest spowodowany tym, że nie generowałem nowych haseł (nie klikałem na emaile które dostawałem), czy może problem jest gdzieś indziej :) Bardzo przepraszam za "noobowskie" pytanie :rolleyes:

Ja sam powiedziałeś - jesteś początkującym, a więc i instalacja jest świeża. Czyli proces rejestrowania się w WP ciągle trwa i trzeba trochę cierpliwości. Ponadto rejestracja nie zawsze musi wychodzić, bo np. precel padł (na stałe albo chwilowo), rejestracja została wyłączone i jeszcze wiele różnych innych sytuacji niezależnych od Publikera. No i wejdź w katalogi w wordpresach znajdź te, które mają dopisek "rejestracja ręczna" i zrób to korzystając loginy i mejle, które skonfigurowałeś w Publikerze. Dobrze byłoby stworzyć wiele kont do rejestracji w WP - z różnymi loginami i mejlami.

Ja mam również problem z rejestracją. Z listy 3500 wp zarejestrowało mnie tylko w 343 mimo, że minął tydzień czasu, a to jest dosyć szybki vps.

Proces rejestracji został zakończony, ponieważ już nic w zadania cron się nie wyświetla a w statystykach precle uznane są za nieaktywne (część z niezaczętą rejestracją, a część z niedokończoną).

Miał ktoś kiedyś podobny problem?

Próbowałem również dodać wp z użytkownikiem ręcznie - niestety baza również się nie powiększyła.

Pozycjonowanie Częstochowa - bezpieczne pozycjonowanie stron Częstochowa

Impulsik.pl - darmowy, moderowany precel

Katalog firm Częstochowa - katalog tylko dla Częstochowskich stron i firm ( ewentualnie okolice czyli śląsk )

sprawdz w konfiguracji czy rejestracja ma wyższy priorytet niż wysyłanie czy nie ? Wejdz do zadań crona i wrzuć "Uruchom zadania w pętli " i zostaw włączone ( beda sie wykonywać zadania jedno za drugim tylko nie przepal procka :):P

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Ja sam powiedziałeś - jesteś początkującym, a więc i instalacja jest świeża. Czyli proces rejestrowania się w WP ciągle trwa i trzeba trochę cierpliwości.

Publiker zakończyl proces rejestracji. Teraz dodaje do katalogów i precli. Co z informacjami które dochodzą do mnie na skrzynke:

"Ktoś poprosił o wygenerowanie nowego hasła dla następującego konta:

https://aszukl.cba.pl

Nazwa użytkownika: bleblelebbe

Jeśli jest to błąd, po prostu zignoruj tego e-maila, a nic się nie stanie.

Aby wygenerować nowe hasło, przejdź pod poniższy adres:

<https://aszukl.cba.pl/wp-login.php?action=rp&key=1P5x72oDOvpCVFlKSgx8&login=blelbelbel>"

---

Mam generować nowe hasło czy nie (ma to jakiś związek z tym ze mam tylko 46 aktywnych wordpress katalogów i precli) ???

Ja sam powiedziałeś - jesteś początkującym, a więc i instalacja jest świeża. Czyli proces rejestrowania się w WP ciągle trwa i trzeba trochę cierpliwości.

Publiker zakończyl proces rejestracji. Teraz dodaje do katalogów i precli. Co z informacjami które dochodzą do mnie na skrzynke:

<https://aszukl.cba.pl/wp-login.php?action=rp&key=1P5x72oDOvpCVFlKSgx8&login=blelbelbel>"

---

Mam generować nowe hasło czy nie (ma to jakiś związek z tym ze mam tylko 46 aktywnych wordpress katalogów i precli) ???

Email do rejestracji w preclach powinien być emailem służącym tylko do tego celu. Takie wiadomości email mogą przyjść na użytą skrzynkę email, ale Publiker sam się tym zajmie - na to konto email w ogóle nie trzeba zaglądać, program sam ją obsługuje i kasuje wiadomości. Jeśli taki email dodałeś np. do Outlooka, który pobiera wiadomości ze skrzynki pocztowej i je kasuje... to bardzo nie dobrze, bo Publiker nie będzie miał dostępu do tych wiadomości i tym samym proces rejestracji nie będzie mógł zostać zakończony.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

---

Email do rejestracji w preclach powinien być emailem służącym tylko do tego celu. Takie wiadomości email mogą przyjść na użytą skrzynkę email, ale Publiker sam się tym zajmie - na to konto email w ogóle nie trzeba zaglądać, program sam ją obsługuje i kasuje wiadomości. Jeśli taki email dodałeś np. do Outlooka, który pobiera wiadomości ze skrzynki pocztowej i je kasuje... to bardzo nie dobrze, bo Publiker nie będzie miał dostępu do tych wiadomości i tym samym proces rejestracji nie będzie mógł zostać zakończony.

Dziękuję za odpowiedź. Wygląda na to, że outlook rzeczywiście przeszkadzał publikerowi w działaniu. Ilość aktywnych katalogów/precli rośnie ^^

Oj! Podałeś używany mejl?! Nie wpadłem na to, bo normą jest tworzenie mejli specjalnie pod dodawarkę, a właściwością wszystkich takich automatycznych dodawarek jest to, że same obsługują mejla. I jeszcze nie było to powiedziane wprost, ale najlepiej i najbezpieczniej tworzyć mejla na o2.pl. Z innymi może być kłopot. Jeszcze można np. yahoo.co.uk, ale tam trzeba od razu wyłączyć filtr antyspamowy. I zrób kilka loginów z różnymi mejlami, bo to się może przydać, gdy będziesz ponawiał rejestrację.

Oj! Podałeś używany mejl?! Nie wpadłem na to, bo normą jest tworzenie mejli specjalnie pod dodawarkę, a właściwością wszystkich takich automatycznych dodawarek jest to, że same obsługują mejla.

stworzyłem specjalnie maila dla publikera jednak dodałem go również do programu outlook i na bieżąco monitorowałem z tego programu przychodzące maile. W tym był chyba problem bo program ściągał je do siebie zanim publiker mógł skonczyć rejestracje.

Na wstępie zaznaczam, że nie jest to wpis reklamowy :aniolek:

Wersja 2.5 z dodawarką ręczną to MASAKRA i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

Soft rozwiązuje w sumie chyba wszystkie problemy jakie napotykamy przy ręcznym dodawaniu.

Wkurza Cie szukanie wpisów opublikowanych po ręcznym dodawaniu - publiker już sam je znajdzie.

Sam pinguje znalezione wpisy, podlinkowuje je za Ciebie z SWLi i z precli. W sumie nowa wersja oszczędzi mi ze 2 godziny tygodniowo a to wbrew pozorom dużo.

Jeżeli tylko autor popracuje nad kilkoma problemami (u mnie wersja pod WIN strasznie muli) to jest to naprawdę za**b**** rozwiązanie.

Jeszcze tylko kilka małych poprawek i przesiadam się z SeoBohatera ze wszystkimi projektami :jezyk1:

Oczywiście ideałów nigdzie nie znajdziemy - bazę i tak najlepiej jest sobie ręcznie samemu przebadać/przesiać/zbudować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności