Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się też zaczyna podobać. Program sam się nie mulił, raczej jeśli to z winy serwera na którym stoi Publiker. Ale jak się ustabilizowało, to działał sprawnie. No i ma jeszcze jedną zaletę - praca grupowa. W programach typu seolight czy seobohater wyniki pracy zapisywane były na dysku. Żeby kontynuować później na innym kompie, albo żeby robił to ktoś inny, trzeba eksportować dane i tak w kółko. Tu tego problemu nie ma, bo wszystkie dane są na serwerze w Publikerze.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Listę zawsze mozesz sobie sam utworzyć. Natomiast zdecydowanie warto kupić ze względu na większe mozliwości skonfigurowania projektów.

Natomiast uwaga: na hostingu współdzielonym, na którym omniadd może chodzić znakomicie, publiker potrafi przymulić. Jeśli chcesz instalować na sharedzie, to tylko na wydajnym.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

xx.jpg

Hej,

Mam problem, dodałem jeden dodatkowy wpis do katalogów ID 12 i jeden precel ID 11. W grupie mam po dwa wpisy do katalogów i dwa do precli łącznie. Waga wszystkich wpisów jest identyczna więc myślałem, że publiker będzie losowo wybierał raz wpis X raz Y itd. Nie wiedzieć czemu program zawsze wybiera wpisy które dodałem ostatnio (ID 11 i ID 12) i pomija kompletnie wpisy ID 1 i 9 tak jakby ich w grupie nie było...

Proszę o pomoc

P.S wersja publikera 2.5.1

Ale mówisz o opublikowanych czy o dodanych? Bo to nie jest to samo. Dodawać może naprzemiennie i to właśnie ustawiłeś, ale opublikowanie to inna bajkach i tu ta naprzemienność nie ma znaczenia, bo co zostanie opublikowane to zależy od szczęścia i moderatora ewentualnie. :) A ponadto wpisy nie muszą być opublikowane w tej samej kolejności w jakiej było dodanie.

Mi się też zaczyna podobać. Program sam się nie mulił, raczej jeśli to z winy serwera na którym stoi Publiker. Ale jak się ustabilizowało, to działał sprawnie. No i ma jeszcze jedną zaletę - praca grupowa. W programach typu seolight czy seobohater wyniki pracy zapisywane były na dysku. Żeby kontynuować później na innym kompie, albo żeby robił to ktoś inny, trzeba eksportować dane i tak w kółko. Tu tego problemu nie ma, bo wszystkie dane są na serwerze w Publikerze.

Zaznaczę, że licencja na program "Publiker Klient dla Windows" jest przypisana do instalacji programu "Publiker" na sewerze. Oznacza to, że program "Publiker Klient dla Windows" można instalować na dowolnym komputerze podpiętym do Internetu (nie ma ograniczenia liczby instalacji) i pracować z projektami utworzonymi na serwerze w Publikerze.

@patro: znam ten link : ) chodziło mi raczej o wyjaśnienie stwierdzenia "- Usprawnienia kodu programu zwiększające szybkość dodawania wpisów.".

Dosyć trudno to wyjaśnić. Jak to mam opisać? że zmieniliśmy pętlę "for" na "while", itp. ? :)

W każdym razie zmiany te nie powodują w żadnym stopniu zmniejszenia funkcjonalności programu. Myślę jednak, że może warto byłoby wprowadzić do Konfiguracji pola umożliwiające użytkownikowi wyłączenie pewnych funkcji programu w celu poprawy wydajności. Program przykładowo zbiera informacje o tym ile razy katalog/precel został wykorzystany - to tylko jeden z przykładów. Każde zapisanie/odczytanie informacji z bazy to dodatkowy czas i zużycie zasobów, a nie każdemu na tym zależy, aby to śledzić, więc mógłby to sobie wyłączyć przyśpieszając działanie programu. Co o tym sądzicie?

W Menu -> Konfiguracja jest teraz dodatkowe pole 'Liczba prób połączenia z katalogiem/preclem X razy' - domyślnie zawsze było tam 3. Czyli jeśli np. program nie mógł się połączyć z jakimś katalogiem, bo ten przykładowo został zlikwidowany, to program próbował to zrobić 3 razy. Próbował kilkukrotnie, bo nie wiadomo, czy katalog został zlikwidowany, czy serwer padł, czy może jest przerwa techniczna. Jeśli komuś zależy na szybkości, to może zmniejszyć tą wartość i dzięki temu przyśpieszyć działanie programu.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Chodziło raczej o informacje typu: przyspieszylismy działanie CRONA, oddzielilismy CRONA do sprawdzania wpisów od tego z katalogowanie itp itd. No ale jeśli trudno wyjaśnić zmiany to ok, wazne, że dzieje sie cos dobrego ; )

Co do możliwości wyłączenia niektórych rzeczy to jak najbardziej. Mi np. niepotrzebne jest sprawdzanie PR (ot takie pierwsze zadane ktore mam na teraz w cronie). Czy tak jak pisałes ilośc wykorzystania danego precla...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności