Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

właśnie testuje Publiker Klient... mam bardzo pozytywne odczucia, aczkolwiek tak jak wielu innym osobom brakuje mi możliwości samodzielnego tagowania katalogów w stylu: unikalny, pr4 itp...

mam do użytkujących pytanie (lub do twórców): co robi przycisk "do kosza"?

usuwa z grupy, którą aktualnie kataloguje? co spowoduje, że już nigdy nie będę mógł wrócić do tego adresu (bo a nuż mi się odwidzi i będe chciał dodać) czy po prostu wywala adres katalogu z bazy?

A co wy na to jak by się znalazła funkcja w publikerze opcja "wysyłaj tylko 1 raz do precla" Wiem że jest coś takiego w przypadku jednego opisu, ale co jeśli mamy np. kilka tekstów w danej grupie? Publiker wysyła do precla artykuł tyle razy ile ma tekstów długich.

Ja używam Publikera do publikowania tekstów na swoich prywatnych preclach, i chcę żeby artykułów było np. 10 w grupie i z nich został wybrany tylko jeden i on tylko był opublikowany, niestety grupa idzie do precla tyle razy ile ma tekstów...

@SzefoPolska bardzo dobry pomysł! Też o to męczyłem kiedyś autora ale chyba zapomniał lub odpuścił, właśnie do własnych precli by się to przydało - na jeden precel tylko jeden tekst, a w grupie ich kilkanaście dla lepszej unikalności. A nie wszystkie kilkanaście do każdego precla na raz.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Od kiedy Pan Molik zrobił właśnie api xml-rpc sprawa wordpresów wraca do łask. Od razu mówię że to wysyłanie wpisów z publikera do xxxx zaspamowanych precli już nie ma sensu. Tylko precle prywatne, ewentualne dostępne wejście za opłatą. Tylko podlinkowane artykuły mają sens, ale wiadomo tych artykułów w preclach z publicznej bazy nie ma co podlinkowywać, bo dlaczego ja mam to robić jak nikt inny tego nie robi?

Sprawa wysyłaj artykuł tylko do jednego precla jest obecnie konieczna jeśli program ma się rozwijać, mam 300 precli prywatnych, i masę czasu mi zajmuje kombinowanie "jak uniknąć tego żeby publiker nie dodawał kilka razy jednej grupy do jednego precla"

Prośba do autora żeby pomyślał o tej opcji przy następnej aktualizacji...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

No mi się chcę śmiać jak widzę to:

Ile teraz masz wysyłek na dzień? ja mam ok 4500 na VPS

Przecież to syzyfowe prace, ty 4500 dziennie, dwadzieścia osób 4500 dziennie ile to nam daje na miesiąc?

Heh poza tym ta cała baza publikera to tylko 1000 precli które przyjmują po 20 takich samych wpisów.

Możecie sobie wysyłać te masowe wysyłki do nawet miliona precli i tak wiem że lepiej jest wysłać wpis do 10 zadbanych katalogów.

Takimi wysyłkami to można bardziej popsuć jak poprawić pozycję.

Wiem że nie robicie tego na jednej stronie tylko na całym zapleczu - no i oto właśnie chodzi... Google dawno już wykluczyło artykuły w preclach z bazy katalogiseo.info

Miałem wielu klientów co za 100zł chcieli dodać stronę do 2000 precli i 2000 katalogów. Mimo że to zawsze dodatkowa kasa odradzam im tą usługę. Bo wiem że ona g**no daje a nawet nie raz zauważyłem spadek pozycji.

Co do opcji "wysyłaj artykuły tylko raz do precla" jestem za, pisałem dziś do autora w tej sprawie, powiedział że byłem pierwszy, dlatego zapytałem co Wy o tym myślicie... Może coś się jednak zmieni.

Publikera używam tylko do precli prywatnych, i bardzo bym chciał zachować kontrolę nad tym ile razy dany artykuł jest wysyłany.

No mi się chcę śmiać jak widzę to:
Ile teraz masz wysyłek na dzień? ja mam ok 4500 na VPS

Przecież to syzyfowe prace, ty 4500 dziennie, dwadzieścia osób 4500 dziennie ile to nam daje na miesiąc?

Heh poza tym ta cała baza publikera to tylko 1000 precli które przyjmują po 20 takich samych wpisów.

Możecie sobie wysyłać te masowe wysyłki do nawet miliona precli i tak wiem że lepiej jest wysłać wpis do 10 zadbanych katalogów.

Takimi wysyłkami to można bardziej popsuć jak poprawić pozycję.

Wiem że nie robicie tego na jednej stronie tylko na całym zapleczu - no i oto właśnie chodzi... Google dawno już wykluczyło artykuły w preclach z bazy katalogiseo.info

Miałem wielu klientów co za 100zł chcieli dodać stronę do 2000 precli i 2000 katalogów. Mimo że to zawsze dodatkowa kasa odradzam im tą usługę. Bo wiem że ona g**no daje a nawet nie raz zauważyłem spadek pozycji.

Co do opcji "wysyłaj artykuły tylko raz do precla" jestem za, pisałem dziś do autora w tej sprawie, powiedział że byłem pierwszy, dlatego zapytałem co Wy o tym myślicie... Może coś się jednak zmieni.

Publikera używam tylko do precli prywatnych, i bardzo bym chciał zachować kontrolę nad tym ile razy dany artykuł jest wysyłany.

No niby tak, ale dzięki temu programowi wiele osób utrzymuje wiele fraz na czołowych pozycjach :D

baner-seostationv2.png

Link to link, a inną już jest kwestią co jak linkujesz.

Tak przy okazji, kilka zaplecz które indeksowałem publikerem gdzieś tam jednak wypływa w serpach. Za nisko by powiedzieć, że publiker je wypozycjonował, ale na tyle wysoko, by zdać sobie sprawę z tego, że coś jednak daje.

Co do zaspamowanych precli, to polecam pomęczyć się kilka dni i ręcznie się porejestrować. Jeśli teksty wysyłane przed publikera nie śmierdzą spamem na kilometr to będą się także tam pojawiały. Sporo precli też ma już wyłączoną rejestrację, ale dodawać do nich można jeśli wcześniej zdążyłeś założyć konto. Tam też jest jakiś procent precli wartych uwagi. No i ostatnia kwestia, poruszana tutaj, to prywatne precle, tutaj już sami dbamy o moc.

4500 wysyłek nie znaczy 4500 opublikowanych. No i nie znaczy to, że jest to jeden tekst, raczej kilkanaście/dziesiąt grup/stron/tekstów. A że spamów nie ma sensu podlinkowywać... O czasu wyjścia publikera precle przyjmujące automaty zdobywają całkiem sporo linków.

Po prostu wszystko zależy od punktu widzenia i tego do czego go chcesz używać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności