Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie,

Dziwna sprawa z linkami dodanymi...

Może od początku,

W grupie mam kilka linków zdefiniowanych. W artach mam dodane anchory z linkami auto i http

I dziś tak sobie trochę polkilałem i muszę powiedzieć że publiker wyświetla mi liczbę dodanych dla wszystkich linków.

I teraz jka sprawdzam w preclu czy katalogu czy faktycznie ten link się pojawił a tu zonk. Inny link został dodany. Tak jest ze wszystkimi linkami...

Dodatkowo ten sam art pojawia się w niby kilku pozycjach a tych linków nie ma w artykule.

Możecie sprawdzić czy macie tak samo?

Bo jeśli tak to chyba najlepiej by było dla każdego linku definiowac oddzielną grupę. Bo na dzien dzisiejszy te cyferki maja sie nijak do rzeczywistości...

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeśli odpalasz KILKA uruchomień programu, to serwer niezależnie je obsługuje i w tym samym momencie działają równolegle, co oczywiście może zwiększyć liczbę możliwych wysyłek, ale tym samym będzie znacznie bardziej obciążało serwer.

Innego wyjścia nie ma.

Pytanie: Czy opcja podlinkowania wpisów wymaga włączenia opcji sprawdzania publikacji wpisów? Czy pomimo wyłączenia sprawdzania, czy wpis został opublikowany opcja podlinkowania będzie działać? Domyślam się, że zadanie podlinkowania uruchamia wcześniej sprawdzenie wpisu niezależnie od ustawień w konfiguracji, ale wolałbym mieć pewność, że tak jest (lub nie jest).

Eksperyment Discover.pl

Przy okazji eksportu linków do swl, mam taką myślę ciekawą propozycję - przydałaby się przy tych opcjach eksportu daty itp. również opcja eksportu jako osobnej kolumny w csv anchora z jakim jest linkowana strona we wpisie. Może to jest nietrudne w przypadku katalogów, bo tam anchorem jest tytuł wpisu, ale w preclach to trochę trudniejsze do zrealizowania z racji wystąpienia anchorów w tekście, w dodatku raz jednego a raz trzech i tam może pobierany anchor powinien być losowany który ma być eksportowany tudzież eksportowane wszystkie - kwestia do ustalenia. Myślę, że byłaby to fajna opcja przy okazji podlinkowywania wpisów w katalogu/preclu swlem, bo wiele osób podlinkowuje je właśnie tym samym anchorem jaki jest we wpisie. A gdy takich wpisów jest parę setek, to troszkę czasu zejdzie człowiekowi na odwiedzanie każdego ręcznie i wyciąganie anchora. Strasznie chyba zakręciłem, ale mam nadzieję że wiadomo o co chodzi.;)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

U mnie ok. Nie spotkałem się ze wspomnianą przez ciebie sytuacją

Hej, A jak masz skonfigurowana grupę? Masz jeden link w jednej grupie czy kilka linków dla jenden grupy no i jak z linkami czy losowo czy stałe 3...

Thx za odpowiedź

Mam w grupie po kilka linków w obrębie grupy (oczywiście są też grupy z jednym ale tych nie rozpatruje bo to nie powinno generować tego błędu).

Co do ilości linków to wszędzie mam losowo 1-3.

1.Już 4 dzień mieli ci tą rejestracje? Trochę długo. Jesteś pewien, że rejestracja przebiega pomyślnie? Na jakiej skrzynce założyłeś publikerowi maila?

2.Pododawałeś mu dobre kategorie/podkategorie? Dodaj więcej bardziej ogólne. Mi dla jednego projektu jak zbytnio uszczegółowiłem to przez parę dni dodał 2 wpisy.

Spróbuj wymusić dodanie poprzez wywołanie w przeglądarce odpowiedniego adresu. U mnie to taki sam adres jak crona tylko z dodatkiem /128/2 oraz /128/3.

Swoją drogą to odczuwam coś co mogę nazwać zapchaniem systemu. Ustawiłem niestety wcześniej kilkakrotne sprawdzanie wpisu i teraz mam to nadal w zadaniach crona mimo, że kilka dni temu w ogóle wyłączyłem opcje sprawdzania. Dodatkowo rośnie lawinowo liczba zadań związanych z podlinkowaniem. W cronie większość zadań to sprawdzenie wpisu. Nie można chyba tego zresetować, więc trzeba czekać.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności