Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@bestos: zgłaszałem taką uwaga - LFE ma coś takiego :)

ja w tej chwili mam ponad 150 projektów w publikerze - i program jeszcze dycha ale błędy w funkcjonowaniu się zdarzają.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na wszelkie pytania, sugestie i wątpliwości odpowiadam na bieżąco na naszym nowo powstałym forum, zapraszam :)

https://forum.publiker.pl

uuu lipa, myslałem, że jest jakiś TXT na FTPie na szybko a tu tak trzeba się paprać, serwery często się zmienia, wnoszę apel o udogodnienie w zmianie serwerów PING.

Grupowe dodawanie adresów serwerów PING już zostało dodane - będzie w najbliższej aktualizacji, myślę że jeszcze w tym tygodniu.

czy ktoś jeszcze potwierdza problemy ze spadkiem skuteczności pozyskiwania linków z katalogów przez publikera?

Mi spadła dokładnie o połowę. Z 1600 na 800 i mniej :/

Pisałem do supportu, niby wyszły poprawki, ale mi nic to nie zmieniło.

Puszczałem grupy na nowo na dwa sposoby:

a) ponowne włączenie linkowania - efekt - wyłączenie linkowanie jeszcze tego samego dnia

B) restart grupy, na zasadzie skopiowania jej i puszczenia na nowo - efekt - w jednej uzbierało mi 300 linków i nastąpił STOP.

Czy ktoś też tak ma?

"restart grupy, na zasadzie skopiowania jej i puszczenia na nowo" - takie działanie niewiele da, bo katalogi przyjmują dany adres URL tylko jeden raz, więc możemy przelecieć od początku całą bazę katalogów, ale nie da to efektu, bo próbujemy ponownie dodać ten sam adres do katalogu i katalog odrzuca od razu taki wpis. Skutek jest taki, że efektywność jest bardzo niska, bo program cały czas chodzi po kolejnych katalogach i próbuje dodać wpis, ale nigdzie nie może tego zrobić skutecznie. W statystykach tego nie widać, bo są tam widoczne tylko wpisy, które udało się dodać lub zostały odnalezione.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

U mnie podobnie.

Od kilku dni publiker wyłącza linkowane grup pomimo, że dla danych projektów działał raptem 14-21 dni, nie zdołając dodać strony nawet do 20% katalogów/precli. Jedyną opcją zaznaczoną w projekcie, było dodawanie stron do katalogów/precli z site >0.

Chyba malo realne, aby po ostatnich "cięciach" google, poleciało tyle katalogów i precli, wynikiem czego publiker nie ma do czego dodawać projektów, przy założeniu site>0 :)

W czym zatem problem? Aktualizacja z dn. 2011-10-14 rozwiązuje w jakiś sposób ten problem?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

U mnie wyłącza linkowanie do katalogów, meldując, że nie ma gdzie dodawać, co rzecz jasna, jest nieprawdą. Włączenie tego linkowania skutkuje prawie natychmiastowa reakcją publikera i ponownym wyłączeniem. Tymczasowo poradziłem sobie tak, że kopiuję grupę 1:1 i wyłączam starą. Tyle, że po kilku dniach jest to samo, więc niektóre kopie noszą numer 8. :)

Eksperyment Discover.pl

Yeden

wyżej zostało wyjaśnione, że to rozwiązanie jest nieskuteczne.

Nt. poprawki wiadomo coś więcej? Kiedy i w jaki sposób zostanie puszczone info? Forum pio, forum publikera, email, pubiker.pl?

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

U mnie wyłącza linkowanie do katalogów, meldując, że nie ma gdzie dodawać, co rzecz jasna, jest nieprawdą. Włączenie tego linkowania skutkuje prawie natychmiastowa reakcją publikera i ponownym wyłączeniem. Tymczasowo poradziłem sobie tak, że kopiuję grupę 1:1 i wyłączam starą. Tyle, że po kilku dniach jest to samo, więc niektóre kopie noszą numer 8. ;)

To i tak masz dobrze, u mnie wyłącza po kilku godzinach.

Problem pojawil sie w wersji 2.6.0 i w 2.6.1 trwa.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Niedawno nabyłem Publiker Klient pod Windows, testowałem program pod Win7 x64 niestety co jakiś czas wyskakiwał błąd i program się wyłączał.

Póki co wersja jest ta bardzo uboga w porównaniu do innych programów tego typu. Miałem nadzieje, że ten klient będzie jakoś połączony z innymi normalnymi projektami i tam gdzie nie udało się udać to będzie można spróbować poprzez Publiker-a, brak opcji chociażby informacji ile dodaliśmy już na dzień jest rażąca.

Miejmy nadzieje, że program będzie dalej rozwijany i osiągnie taki sam, a może nawet większy niż konkurenci.

Przeprowadziłem mały test bazy na podstawie webmini po ponad godzinie baza zmniejszyła się o 300 aktywnych webmini, które albo po prostu nie działały albo autorzy tych katalogów zrobili pytanie na które mimo poprawnej odpowiedzi skrypt pokazuje błędną.

jeśli ktoś ma jakieś sugestie i pomysły co do Publiker Klienta, to niech pisze na forum.publiker.pl. Już tam założyłem wątek na ten temat - byłoby fajnie jakby zbierała się tam to-do-lista jeśli chodzi o ten soft, bo ma jak dla mnie niemały potencjał - a pisząc tam, mamy pewność, że autor je przeczyta ;)

nie żebym reklamował, tylko po prostu tamten kanał informacji jest szybszy (moje sugestie zostały przeczytane już dzisiaj) :)

eee tam cieszyć się - jmnei się udało (i nadal tak jest) samym publikerem+omni wprowadzić do top100 30 wpisów z precli ;) i teraz trzymam je (staram się) z daleka od top50 ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności