Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji wracając do tematu wyłaczania linkowania w grupach. Moje "lekarstwo" zadziałało. Okazało się, że punkty karne naliczane do katalogów za brak publikacji, spowodowały ich deaktywację w programie. No czyli solucja była prosta - wyzerować stany kont :) Na wszelki wypadek ustawiłem zero punktów karnych za niepublikacje wpisów - nie chce mieć tego problemu w przyszłości.

Publiker śmiga jak złoto. Celowo nie będę tych zapytań podawać, bo potem bedzie na mnie że zepsułem. Pisać do supportu, zrobią Wam wgląd w instalację i powiedzą co i jak i prawdopodobnie skończy sie na tym co u mnie.

gratki dla supportu ;)

U mnie niestety to rozwiązanie nie zadziałało :|

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam najnowszą wersję publikera, kupiłem bo chciałem przetestować jak to działa, i coś chyba nie działa. Poustawiane jest zgodnie z filmikami na stronie publiker.pl i od wczoraj niby się dodaje do precli i katalogów. I w projekcie w dziale linki jest ze zero linków znalazł opublikowanych. A bardzo dużo się powinno dodać bo chciałem przetestować i ustawiłem żeby dodawał po 100.

Czemu jeszcze nie znalazł żadnego linku z opublikowanym wpisem ? Co jest lub może być zepsute lub źle ustawione?

Witam

Czy do używania Publikera potrzebny jest własny serwer? Gdzieś wyczytałem taką informację. Czy chodzi tu o swój prywatny "domowy" serwer, czy może być także jakiś prywatny serwer na hostingu np. kei.pl?

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

Witam

Czy do używania Publikera potrzebny jest własny serwer? Gdzieś wyczytałem taką informację. Czy chodzi tu o swój prywatny "domowy" serwer, czy może być także jakiś prywatny serwer na hostingu np. kei.pl?

Na shared też pójdzie, ale masz ryzyko wyrzucenia. Dlatego lepiej do tego celu użyć VPSa - dedykowane IP i nikt nie będzie Ci zawracał głowy, że przeciążysz maszynę.

Wyskakiwał mi w publikerze taki komunikat w dodawaniu do precli:

UWAGA: Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. Dla 16 precli brakuje tekstów, więc wysyłanie do nich wpisów dla tej grupy zostało całkowicie wstrzymane. Dodaj nowe teksty do grupy, a następnie użyj przycisku, aby odblokować wysyłanie tekstów do tych precli.

Pamiętaj, aby najpierw dodać nowe teksty, a dopiero po tym użyć przycisku. [?]

Rozwiązanie jakie podali tam brzmi:

Dodaj nowe teksty do grupy

lub:

wyłącz opcję 'wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla' w ustawieniach generatorów grupy (Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Generatory).

Zrobiłem rozwiązanie czyli w (Menu -> Projekty -> Zarządzaj grupami -> Generatory) od kliknąłem "wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla"

już nie jest zaznaczone i dalej wyskakuje. komunikat , tym razem:

UWAGA: Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. Dla 15 precli brakuje tekstów, więc wysyłanie do nich wpisów dla tej grupy zostało całkowicie wstrzymane. Dodaj nowe teksty do grupy, a następnie użyj przycisku, aby odblokować wysyłanie tekstów do tych precli.

Pamiętaj, aby najpierw dodać nowe teksty, a dopiero po tym użyć przycisku. [?]

czemu tak wyskakuje skoro jest wyłączone?

@maxi99 do ilu precli ci dodało że taki komunikat się pojawia? Mozliwe że dodało ci do wszystkich i już nie ma gdzie wysyłać, sprawdz maila który przychodzi na skrzynkę i przeczytaj czemu wywaliło grupe, sprawdź generatory czy masz ustawione tyko do linkowania i tylko do precli ( jesli masz coś czego nie linkujesz np katalogi to wywali ci w taki sposób jak opisujesz ) musisz też w samym tekście dokładnie określić do czego ma być tekst czyli dokładnie do linkowania i tylko do precli.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

@maxi99 do ilu precli ci dodało że taki komunikat się pojawia? Mozliwe że dodało ci do wszystkich i już nie ma gdzie wysyłać, sprawdz maila który przychodzi na skrzynkę i przeczytaj czemu wywaliło grupe, sprawdź generatory czy masz ustawione tyko do linkowania i tylko do precli ( jesli masz coś czego nie linkujesz np katalogi to wywali ci w taki sposób jak opisujesz ) musisz też w samym tekście dokładnie określić do czego ma być tekst czyli dokładnie do linkowania i tylko do precli.

jest jeszcze 700 precli do których nie było dodane, w generatorze mam ustawione dobrze.

a w sprawdzaniu jest:

Wyniki sprawdzenia grupy

Nie wykryto żadnych błędów w grupie

dodaje do kilku precli i sie pojawia potem ze Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. itd , zaznaczam Ze dodałem juz teksty , dodaje z 5 i od nowa wyskakuje , paranoja :P co to za program co rządzi użytkownikiem?????

to jest błąd, który zgłaszałem już wiele tygodni temu.... jak widać.... nierozwiązany :>

z tego co pamiętam na szybko, to chodziło o jakieś zapytania do bazy, które zwracały błędne informacje, które powodowały że pojawia się taki a nie inny błąd.... whatever...

jak widać problem nadal u niektórych istnieje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności