Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Publiker to syf!:)!;)!!!!!!!

Juz mam dosyc tego syfnego narzedzia

Narzedzie niepodlinkowuje,zadania podlinkowywania sa odkladane zalegaja juz kilka dni

A moze po prostu masz Publikera na hostingu współdzielonym? W takich przypadkach faktycznie zjawisko odkłądania na całe dni ma miejsce. Generalnie skrypt jest dobry, ale bardzo niezoptymalizowany i w przypadku hostingów współdzielonych często dochodzi do zapchania - lepiej to trzymać na VPSie. Minusem są koszta. Ew. mozna spróbować jeszcze tak: https://www.seoblogowanie.pl/2011/10/buduje...stemem-windows/

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Generalnie ma minusy i błędy, o których piszemy od dawna a autorowi nie chce się ich poprawić. Zamiast tego wydaje nowe narzędzia za które można trochę $$ :) Baza publikera to śmieć, na ~2k aktywnych WP realnie dodaje mi do 100 WP... (baza 'stara' tzn. pobrana z serwera publikera, niefiltrowana - dawno tego narzędzia nie używałem). Tak więc wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro jest niby 2k precli a wpisy pojawiają się w 100... "Wybieranie losowe" precli to też jakaś kpina - przy wybraniu tej opcji i braku włączonego "wysyłaj raz do precla" zaspamuje z 50 precli (z 2k) więc nie wiem co w tym 'losowego'.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

U mnie dodaje wiecej niz te 100 (jeśli nie pojawi sie problem z wyłączeniem linkowania) - znów pojawia sie kwestia shared hostingów - jeśli z teog samego IP działają inne dodawarki i ktoś z nich sypie po pierdylion identycznych wpisów na dzień, to można się dochrapać banów na wielu serwerach.

EDIT: Za to bazę i tak warto rozbudować. No i jest problem z tym, ze jak w webmini są pytania logiczne, to niestety brak bazy z gotowymi odpowiedziami - to też warto uzupełnić, bo brak tego wpływa na skuteczność.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Publiker to syf!:D!:P!:D!!!

Juz mam dosyc tego syfnego narzedzia

Narzedzie niepodlinkowuje,zadania podlinkowywania sa odkladane zalegaja juz kilka dni

A moze po prostu masz Publikera na hostingu współdzielonym? W takich przypadkach faktycznie zjawisko odkłądania na całe dni ma miejsce. Generalnie skrypt jest dobry, ale bardzo niezoptymalizowany i w przypadku hostingów współdzielonych często dochodzi do zapchania - lepiej to trzymać na VPSie. Minusem są koszta. Ew. mozna spróbować jeszcze tak: https://www.seoblogowanie.pl/2011/10/buduje...stemem-windows/

Mam serwer na hekko

Generalnie skuteczność Publikera zależy przede wszystkim od bazy jaką macie, ostatnio zrobiłem test na przykładzie katalogów opartych o skrypt webmini, w bazie niby ponad 2k z site > 0 po sprawdzeniu ręcznym zostało ich 1k, bo ktoś po prostu stawia te webminiacze i daje pytania na które mimo poprawnej odpowiedzi pokazuje, że błędna, łatwo te katalogi rozpoznać widać, że należą do jednej osoby (postawił na masówkę). Także nie możecie mieć skuteczności 80 czy 90 % skoro do połowy z aktywnych nie da się dodać wpisu, to samo się tyczy innych skryptów gdzie nie wyświetlany jest token itp.

Powinno się nagłośnić sprawę że autor Publikera nie informują klientów że przy większej ilości projektów np 20, nie działa funkcja podlinkowania i pingowania

Dlatego że narzędzie cały czas jest zajęte wysyłaniem wpisów i nie może wykonywać innych poleceń

Bez podlinkowania i pingowania to g....wno warte

nagłaśniaj nagłaśniaj

tylko że autor wielokrotnie wyjaśniał że linkowanie ma największy priorytet i zadania linkowania zawsze będą wykonywane pierwsze nawet kosztem innych zadań.

czy jest to uciążliwe? tak.

czy powinno być to poprawione? tak.

czy apelowaliśmy już do autora o to aby poszczególne zadania były w programie rozdzielone? tak.

jednak zupełnie nie rozumiem sytuacji w której cały dzień jedziesz po w sumie dobrym sofcie tak jakby jego autor przejechał Ci babcię walcem.

Nie miałem czasu ostatnio czytać forum, ale jak teraz widzę to coraz więcej wypisuje się farmazonów. W wątku dot. omniadda znalazł się miłośnik spiskowych teorii, który na dodatek - jak sam mówi - niewiele korzysta z tego softu. Tutaj zaś jakieś jęki, że publiker nie działa, zapominając, że to soft wymagający uwagi przy tworzeniu grupy. Publikera mam w użycia. Sam beżpośrednio go nie obługuję, ale z tego co wiem, dodaje i działa. Pamiętajmy, że publikera to nie rakieta jak omniadd. Ale jego skuteczność to nie tylko baza katalogów/precli. W przeciwieństwie do omniadda, tu trzeba bardzo starannie przygotować kategorie, do których ma być dodawane. I to starannie, z wyobraźnią tzn. przewidując różne warianty. Gdy publiker nie znajdzie nic pasującego to skucha, w przeciwieństwie do omniadda, gdzie czasami potrafi dodawać do mało pasujących do zadeklarowanych kategorii, choć w sumie nigdy przez to specjalnie nie płakałem. Krótko: zrób po bożemu wszystko, bo tu nie robota na 10 minut. Co do podlinkowania - nie słyszałem by nie działało w sensie dodawania. Choć jeśli się używa jednego czy nawet 2 tekstów jednocześnie do linkowania i podlinkowania, to wystarczy to wziąć na logikę jak to "skutecznie" może działać.

A wystarczy jeden tekst przeznaczyć tylko do linkowania, a innych tylko do podlinkowywania. Ot cała filozofia.

To może ja najpierw ustosunkuje się do wypowiedzi tego jegomościa:

Mam trochę projektów w publikerze i cos mnie natchnęło żebym zobaczył jak pinguje i podlinkwywuje publiker.Okazało sie ze zaden z linków wysłanych nie został podlinkowany i pingowany, jedynie kilka linków ktore maja po kilka miesięcy zostały podlikowane i pingowane. Zatem projekty/linki które maja po 2 miesiące nie sa pingowane i podlinkowywane
Pisałem dzwoniłem ale koleś nieodpowiada
Powinno się nagłośnić sprawę że autor Publikera nie informują klientów że przy większej ilości projektów np 20, nie działa funkcja podlinkowania i pingowania

Dlatego że narzędzie cały czas jest zajęte wysyłaniem wpisów i nie może wykonywać innych poleceń

@irol2 - akurat Twój przypadek kojarzę, bo trudno to wymazać z pamięci. Ja nie jestem z takich, co oceniają innych, ale skoro sam wypisujesz takie rzeczy na forum, to chciałbym, aby inni mieli ogląd tej sytuacji. Według mnie.... nie masz podstawowej wiedzy na temat komputerów, a już tym bardziej o działaniu programu. Może warto spojrzeć trochę bardziej krytycznie na swoje umiejętności zanim zacznie się najeżdżać na innych.

Chciałeś, abym przeniósł Twoją instalacje na inny serwer (dokładnie problem z przeniesieniem bazy), bo Ty nie mogłeś sobie z tym poradzić - zrobiłem to - faktura do dzisiaj nie zapłacona od miesiąca czasu.

Wszedłeś do bazy danych i od tak po prostu wywaliłeś całą zawartość tabeli _cron_jobs - bez zastanowienia, po prostu 'usuń wszystko'. A później... że program nie działa.

Zadzwoniłeś do mnie, aby pomógł Ci przywrócić podstawową zawartość tej bazy. Z wielkim trudem udało mi się wytłumaczyć Ci przez telefon, w jaki sposób w zapytaniu do bazy zmienić '#__' na 'publiker_' (masakra).

I na koniec najlepsze... kolega mówi, że program nie podlinkowuje wpisów. Piszę zatem, aby przesłał mi dane dostępu do panelu, dostaje dane do panelu - od razu wchodzę w statystyki i widzę w ciągu 1 dnia - wpisów linkujących wysłanych 440, podlinkowujących wysłanych ponad 2200 (słownie: ponad dwa tysiące dwieście). Wystarczyło wejść w statystyki, aby widzieć, że podlinkowanie działa poprawnie.

"Pisałem dzwoniłem ale koleś nieodpowiada" - to dobre :) Straciłem na rozwiązywanie Twoich "problemów" z kilka dobrych godzin próbując Ci pomóc, a Ty piszesz coś takiego, dobre, uśmiałem się.

To tyle z mojej strony.

Mam najnowszą wersję publikera, kupiłem bo chciałem przetestować jak to działa, i coś chyba nie działa. Poustawiane jest zgodnie z filmikami na stronie publiker.pl i od wczoraj niby się dodaje do precli i katalogów. I w projekcie w dziale linki jest ze zero linków znalazł opublikowanych. A bardzo dużo się powinno dodać bo chciałem przetestować i ustawiłem żeby dodawał po 100.

Czemu jeszcze nie znalazł żadnego linku z opublikowanym wpisem ? Co jest lub może być zepsute lub źle ustawione?

Przeważnie, jeśli nic się nie dzieje, to po prostu cron nie jest ustawiony poprawnie na sewerze, co powoduje, że program nie jest włączany, więc nic nie może zrobić. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że jeśli uruchomimy rejestrację w preclach, to może to na początku opóźniać zaplanowaną wysyłkę wpisów.

dodaje do kilku precli i sie pojawia potem ze Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. itd , zaznaczam Ze dodałem juz teksty , dodaje z 5 i od nowa wyskakuje , paranoja ! co to za program co rządzi użytkownikiem?????

Komunikat 'Zaczyna brakować tekstów wysyłanych' - tylko KOMUNIKAT, to nie jest błąd. To tylko informacja o tym, że wkrótce może zabraknąć tekstów i wkrótce przydałoby się dodać nowe. To chyba dobrze, że program o tym informuje, że wskazuje na dane do uzupełnienia.

EDIT: Za to bazę i tak warto rozbudować. No i jest problem z tym, ze jak w webmini są pytania logiczne, to niestety brak bazy z gotowymi odpowiedziami - to też warto uzupełnić, bo brak tego wpływa na skuteczność.

W jednej z ostatnich aktualizacji uzupełniliśmy listę pytań/odpowiedzi, więc wystarczy zaktualizować program.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

To może ja najpierw ustosunkuje się do wypowiedzi tego jegomościa:
Mam trochę projektów w publikerze i cos mnie natchnęło żebym zobaczył jak pinguje i podlinkwywuje publiker.Okazało sie ze zaden z linków wysłanych nie został podlinkowany i pingowany, jedynie kilka linków ktore maja po kilka miesięcy zostały podlikowane i pingowane. Zatem projekty/linki które maja po 2 miesiące nie sa pingowane i podlinkowywane
Pisałem dzwoniłem ale koleś nieodpowiada

@irol2 - akurat Twój przypadek kojarzę, bo trudno to wymazać z pamięci. Ja nie jestem z takich, co oceniają innych, ale skoro sam wypisujesz takie rzeczy na forum, to chciałbym, aby inni mieli ogląd tej sytuacji. Według mnie.... nie masz podstawowej wiedzy na temat komputerów, a już tym bardziej o działaniu programu. Może warto spojrzeć trochę bardziej krytycznie na swoje umiejętności zanim zacznie się najeżdżać na innych.

Chciałeś, abym przeniósł Twoją instalacje na inny serwer (dokładnie problem z przeniesieniem bazy), bo Ty nie mogłeś sobie z tym poradzić - zrobiłem to - faktura do dzisiaj nie zapłacona od miesiąca czasu.

Wszedłeś do bazy danych i od tak po prostu wywaliłeś całą zawartość tabeli _cron_jobs - bez zastanowienia, po prostu 'usuń wszystko'. A później... że program nie działa.

Zadzwoniłeś do mnie, aby pomógł Ci przywrócić podstawową zawartość tej bazy. Z wielkim trudem udało mi się wytłumaczyć Ci przez telefon, w jaki sposób w zapytaniu do bazy zmienić '#__' na 'publiker_' (masakra).

I na koniec najlepsze... kolega mówi, że program nie podlinkowuje wpisów. Piszę zatem, aby przesłał mi dane dostępu do panelu, dostaje dane do panelu - od razu wchodzę w statystyki i widzę w ciągu 1 dnia - wpisów linkujących wysłanych 440, podlinkowujących wysłanych ponad 2200 (słownie: ponad dwa tysiące dwieście). Wystarczyło wejść w statystyki, aby widzieć, że podlinkowanie działa poprawnie.

"Pisałem dzwoniłem ale koleś nieodpowiada" - to dobre :jezyk1: Straciłem na rozwiązywanie Twoich "problemów" z kilka dobrych godzin próbując Ci pomóc, a Ty piszesz coś takiego, dobre, uśmiałem się.

To tyle z mojej strony.

Mam najnowszą wersję publikera, kupiłem bo chciałem przetestować jak to działa, i coś chyba nie działa. Poustawiane jest zgodnie z filmikami na stronie publiker.pl i od wczoraj niby się dodaje do precli i katalogów. I w projekcie w dziale linki jest ze zero linków znalazł opublikowanych. A bardzo dużo się powinno dodać bo chciałem przetestować i ustawiłem żeby dodawał po 100.

Czemu jeszcze nie znalazł żadnego linku z opublikowanym wpisem ? Co jest lub może być zepsute lub źle ustawione?

Przeważnie, jeśli nic się nie dzieje, to po prostu cron nie jest ustawiony poprawnie na sewerze, co powoduje, że program nie jest włączany, więc nic nie może zrobić. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że jeśli uruchomimy rejestrację w preclach, to może to na początku opóźniać zaplanowaną wysyłkę wpisów.

dodaje do kilku precli i sie pojawia potem ze Zaczyna brakować tekstów wysyłanych do precli w tej grupie. itd , zaznaczam Ze dodałem juz teksty , dodaje z 5 i od nowa wyskakuje , paranoja ! co to za program co rządzi użytkownikiem?????

Komunikat 'Zaczyna brakować tekstów wysyłanych' - tylko KOMUNIKAT, to nie jest błąd. To tylko informacja o tym, że wkrótce może zabraknąć tekstów i wkrótce przydałoby się dodać nowe. To chyba dobrze, że program o tym informuje, że wskazuje na dane do uzupełnienia.

W jednej z ostatnich aktualizacji uzupełniliśmy listę pytań/odpowiedzi, więc wystarczy zaktualizować program.

Po raz kolejny napisze podlinkowywanie w Publikerze to syf !!. Jak bym mial liczyc na publiker hohoh.... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności