Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

A indeksowałeś swoje wpisy?

Druga sprawa sprawdź ile z nich jeszcze żyje.

Już nie pamiętam ile to się zmieniło od V1, ale trochę tego jest. No i zdaje mi się, że doszła obsługa nowych wersji skryptów. Zresztą, na stronie publiker.pl masz cały changelog.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

indeksowałeś, w sensie podlinkowałeś? No to nie, nie podlikowałem, trochę szkoda mi kasy, nie wiem ile punktów powinienem kupić w gotlink żeby starczyło na podlinkowanie np 3000 wpisów? I jak użyć tego gotlinka gdzie zainstalować, bo przecież nie na własnej stronie, może jest jakiś temat na forum który opisuje używanie gotlinka pod publikerem?

Ok rozumiem że wersja 2 ma większą funkcjonalność ale rozumiem że 1 nadal jest dobrym narzędziem do automatycznego katalogowania? Chociaż trochę dziwi mnie że jak rok temu kupiłem publikera za 400 zł i pamiętam tylko 1 aktualizację, a potem autor roi wersję 2 za która miałbym jeszcze raz zapłacić 400 zł.

nie chce być źle zrozumiany i nie chcę Cię obrazić ale sprawdź i przemyśl wszystko zanim zaczniesz narzekać.

upgrade do wersji 2 kosztuje Cię 117 + Vat jeżeli masz starą wersję a więc nie 400.

Co do indeksowania to jest wiele możiwości: SWLe, pingowanie, rss, podlinkowanie w publikerze.

Ale to zbyt rozbudowany temat aby to tutaj opisywać więc musisz sam poszukać.

no ok widocznie nie sprawdziłem dokładnie .... przepraszam za siane defetyzmu :) kurcze ale ok 200 zł to i tak dsporo ...

rozumiem ze to jest temat rzeka ale czy jest gdzieś taki wątek na forum gdzie jest opisane skuteczne indeksowanie wpisów z publikera? wiem że moje pytanie jest dziwne ale szlag mnie trafia, bo wydałem 4 stówy na program który jest nieskuteczny lub którego nie potrafie w pełni wykorzystać. Gdyby ktoś zechciał mi podpowiedzieć kilka rzeczy to bardzo proszę o info lub pw.

będę zobowiazany

ważne by mieć dobrą listę precli które szybko się pojawiają i szybko znikają bo nie wytrzymują natężenia dodawań przez automaty, standardowa baza publikera jest mizerna i bardzo rzadko updatowana dlatego bez szukania precli w necie nie licz na jakieś cuda, i nie licz na samą indeksację przez publikera bo on nie wiele ci w tym pomoże. Każdy ma jakiś sposób indeksacji wpisów jedni pingują, drudzy robią kanały rss z dodanych wpisów, trzeci jadą SWLami, jeszcze inni statycznymi linkami, są i tacy którzy wykorzystują podlinkowanie w publikerze a inni jadą SB po komentarzach lub XR po forach. Jak widzisz metod jest sporo a skuteczność hmm różna trzeba sobie samemu po testować i zobaczyć co jest skuteczne, na początek skorzystaj z programów pingujących powinno pomóc w jakimś % te które nie wpadną w indeks po kilku dniach dopal SWLami i powinno pomóc jeśli nic nie da możesz pokusić się o podlinkowanie w komentarzach lub forach.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

bardzo dziękuję za odpowiedź.

w publikerze mam zaznaczone pingowanie 100% wpisów nie wiem ile zaznaczyć ale skoro nic się nie indeksuje to zwiększyłem na pingi przez 50 dni po 20 pingów na dzień, czy to nie wystarczy? czy muszę mieć jakiś osobny program do pingowania? Jeśli tak to czy istnieje taka opcja exportu adresów z wpisami tak żeby zaimportować do programu pingującego?

No i co polecacie do pingowania?

pingowanie 50 dni po 20 na dzien to najgorszy pomysł jaki może być :)

jeżeli wpis nie zaindeksuje się po kilku pingach na przełomie kilku dni to znaczy, że same pingu mu nie wystarczą i trzeba podlinkować.

mam ustawione 2 pingi dziennie przez 3 dni i starczy.

pamiętaj dodatkowo, że nawet po pingowaniu zaindeksuje się max jakies 20% wszystkich wpisów z bazy ogólnej.

pamiętaj dodatkowo, że jak teraz ustawiasz pingowanie to wpłynie to tylko na nowe wpisy a nie na stare już dodane.

pamiętaj dodatkowo, żeby najpierw poznać soft z którego korzystasz :)

i tak - istnieje możliwość eksportowania linków - jest to wyjaśniane mniej więcej co 3 strony w tym temacie :)

każdy soft do pingowania się nada - pingowanie w publikerze czy pingowanie samodzielne - jedno i to samo

pomoże zaindexować ułamek wszystkich wpisów ale cudów nie oczekuj.

pamiętaj dodatkowo, że nawet po pingowaniu zaindeksuje się max jakieś 20% wszystkich wpisów z bazy ogólnej.

jak by się tyle indeksowało to bym się cieszył, wysłano 3000 wpisów po 8 miechach w bl 25 linków ... dramat

ale teraz przejrzałem zakładkę linki w dziale projekty - zarządzanie grupą. Jest tam lista linków z wpisami obok ikona pingowania (aktywna , na czerwono) ale jak na nia kliknę to dostaję info: "Brak danych na temat pingowania wybranego adresu URL. Oznacza to, że adres nie był pingowany albo dane historyczne zostały już usunięte z bazy."

tez tak macie, czy to znaczy że jednak nie pinguje ... no szukam przyczyny tak fatalnych wyników.

dalej chciałbym kontynuować wątek bl moich wpisów. publiker cały czas dodaje, sprawdziłem bl i zamiast 25 jest 12. Powiem szczerze że nie rozumiem, o czym może to świadczyć? czy tylko google wyindeksowało np te precle które są nieaktywne, czy może to raczej kroki wymierzone przeciwko mojej stronie ze strony googla? Pozycja nie zmienia się. Na razie jadę tą stronę tylko publikerem, po to aby poznać jego skuteczność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności