Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moze mi ktos pomoze z poprawna konfiguracja projektu w publikerze...

co bym nie probowal to jest ciagle zle..

mam prywatna baze wordpressow - 91 sztuk

dodalem je przez xml-rpc

tworze nowy projekt ustalam zeby dodawal 25 wpisow dziennie

i co bym nie robil to dodaje jakies 4 na dobe...

poza tym nie mam zadnych innych projektow - chce go uzywac tylko do prywatnej bazy..

ale cos nie idzie

nie zaleznie od tego czy mam ustawioen zeby uzywal opisu tylko raz czy ten sam opis tylko do jednego precla...

nie chce dodawac wiecej..

czy ktos mogby w skrocie opisac jak tworzycie projekt do prywatnej bazy precli i z jakimi ustawieniami / linkami / opisami itd zeby bylo dobrze??

Dzieki

Moze mi ktos pomoze z poprawna konfiguracja projektu w publikerze...

co bym nie probowal to jest ciagle zle..

mam prywatna baze wordpressow - 91 sztuk

dodalem je przez xml-rpc

tworze nowy projekt ustalam zeby dodawal 25 wpisow dziennie

i co bym nie robil to dodaje jakies 4 na dobe...

poza tym nie mam zadnych innych projektow - chce go uzywac tylko do prywatnej bazy..

ale cos nie idzie

nie zaleznie od tego czy mam ustawioen zeby uzywal opisu tylko raz czy ten sam opis tylko do jednego precla...

nie chce dodawac wiecej..

czy ktos mogby w skrocie opisac jak tworzycie projekt do prywatnej bazy precli i z jakimi ustawieniami / linkami / opisami itd zeby bylo dobrze??

Dzieki

a crona masz dobrze ustawionego?

Panowie, a jak u Was z wydajnością Publikera? Mi na zwykłym hostingu (nie żadne VPS czy dedyk) nie chce wysyłać więcej jak 3000 sztuk na dobę. Czy na VPSie będzie to więcej?

Statystyki z 1 dnia na VPS.

Z czego 5100 to wpisy linkowanie, a ~400 to podlinkowanie.

Wysłanych: 5578 (do katalogów: 41, do precli: 5537)

Opublikowanych: 4125 (w katalogach: 15, w preclach: 4110)

e0DV.png

e0E5.png

Według mnie bardzo dużo zależy od jakości tekstów oraz sposobu konfiguracji grup jak i całego programu. Ograniczone mam np sprawdzanie czy wpis został dodany aby nie zapychać crona. Jak można zauważyć mi poziom zaakceptowanych wpisów utrzymuje się na ~80% gdzie sprawdzanie czy wpis został opublikowany mam po 2, 15 dniach.

Dodam tylko, że Publikera używam tylko i wyłącznie do zamieszczania wpisów w preclach. Katalogi jadę z OmniAdd.

baner-seostationv2.png

nie bedzie ... bo publiker poza publikowanie robi równiez inne rzeczy np planowanie i sprawdzanie

No to okłamałeś mnie Panie Zgredzie ;-) Zadzwoniłęm do autora Publikera i po kilku minutach rozmowy wyszło, że mam źle ustawionego Crona i Publiker nie pracował na pełnej parze.

Miałem ustawione:

Zalecana częstość wywołań z CRONa: co 1 minut (Serwer automatycznie przerywa wykonywanie się skryptu po 20 sekundach)

Zmieniłem na:

Zalecana częstość wywołań z CRONa: co 1 minut (Serwer automatycznie przerywa wykonywanie się skryptu po 60 sekundach)

i zamiast 3000 dziennie mam już 6000, ale wydaje mi się, że dopiero się rozpędza i wyjdzie ostatecznie gdzieś koło 8000...

Gość Slawexsdz

Witam.

Na jakim hostingu będę w stanie wysłac więcej niż 10k wpisów na dobę?

Obecnie mam na budgetvps (VPS - wersja za 14 zeta) i słabo jest. 3k/24h...;/

Pozdro!

publiker tyle nie wysle - bo oprócz wysyłki ma jeszcze inne zadania w cronie ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności