Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aktualna wersja Publikera to 1.0.9

Najważniejsze zmiany w wersji 1.0.9:

===============

- znacząca optymalizacja wielkości bazy danych i szybkości zapytań do bazy, co oczywiście zwiększa wydajność aplikacji, wpływa również na zmniejszenie obciążenia serwera (zmniejszanie bazy następuje stopniowo przez około 30 dni);

- obsługa katalogu WebMini;

- obsługa dodawania artykułów (presell pages) do WebMini

- poprawiony mechanizm odbierania emaili (na niektórych skrzynkach pocztowych pojawiał się problem z odbiorem);

- w Tekstach częściowych przy definiowaniu fraz można teraz określić frazę wyszukiwaną w tekście oraz dodatkowo na jaką inną frazę ma być wyszukana fraza zamieniona. Przykładowo, wyszukujemy w tekście frazę 'pozycjonowanie', a w jego miejsce wstawiamy link z anchorem 'pozycjonowanie Łódź'.

- inne drobne zmiany, poprawki i udoskonalenia.

UWAGA:

------------------

Po dokonaniu aktualizacji, należy wejść do zakładki 'Licencja' i pobrać bazę katalogów z serwera publiker.pl, aby pobrać adresy katalogów WebMini, które wcześniej nie były obsługiwane.

Baza zawiera 912 aktywnych adresów katalogów WebMini, z których 529 akceptuje również artykuły z linkami w treści. Skuteczność omijania pytań/tokenów jest na poziomie około 95%.

Zdecydowana większość tych adresów została znaleziona w sieci poprzez wyszukiwarkę Google, co oznacza, że większość z tych katalogów jest zaindeksowana. Ponad połowa z nich ma nadany Google Page Rank, a katalogi o PR równym 2,3,4 nie są rzadkością.

Odpowiadając na Wasze pytania:

Dziwna sprawa z linkami dodanymi...

W grupie mam kilka linków zdefiniowanych. W artach mam dodane anchory z linkami auto i http

I dziś tak sobie trochę polkilałem i muszę powiedzieć że publiker wyświetla mi liczbę dodanych dla wszystkich linków.

I teraz jka sprawdzam w preclu czy katalogu czy faktycznie ten link się pojawił a tu zonk. Inny link został dodany. Tak jest ze wszystkimi linkami...

Najlepiej napisać w takiej sprawie bezpośrednio do nas, wtedy możemy dokładnie sprawdzić co się dzieje na konkretnym przypadku. Do tej pory nikt nie miał z tym problemów, ale oczywiście zawsze mógł się wkraść jakiś błąd i dobrze byłoby to sprawdzić.

Pytanie: Czy opcja podlinkowania wpisów wymaga włączenia opcji sprawdzania publikacji wpisów? Czy pomimo wyłączenia sprawdzania, czy wpis został opublikowany opcja podlinkowania będzie działać? Domyślam się, że zadanie podlinkowania uruchamia wcześniej sprawdzenie wpisu niezależnie od ustawień w konfiguracji, ale wolałbym mieć pewność, że tak jest (lub nie jest).

Nie bardzo wiem, co rozumiesz przez 'włączenie opcji sprawdzania publikacji wpisów'. Nie rozumiem pytania.

cron poprawnie ustawiony i mieli już 4 dzień i mam tylko dodane wpisy manualnie. Może czegoś jeszcze nie ustawiłem?

Wpisy manualne odsuwają w czasie dodawania wpisów automatycznych, ponieważ oba sposoby dodawania są ze sobą zsynchronizowane. Najlepiej w konfiguracji grupy podejrzeć jaka jest data najbliższego dodania wpisu do katalogu i ewentualnie ją zmienić ręcznie.

W kolejnych wiadomościach napisałeś, że udało się rozwiązać problem, którym był błąd sprawdzania poczty - w aktualnej wersji 1.0.9 nie powinno być już tego błędu.

Przydała by się opcja dodawania do katalagów np. >PR1 >PR2 >PR3 itp. W tym momencie wybranie opcji dodawania wg PR, dodaje od razu od najlepszych katalogów, gdzie dużo stron jest nie dopuszczanych itp. Natomiast wybranie LOSOWO, to linki trafiają prawie cały czas na śmietniki.

Niestety przy obecnej aktualizacji nie zmieściło się to udogodnienie, ale przy następnej wersji powinno już być.

Ja już nie jestem takim entuzjastą. Widzę błędy.

Oj, Yeden, widzę, że ciężko Cię zadowolić ;) No nic... pracujemy dalej, mam nadzieję, że w końcu uda się nam Cię w pełni usatysfakcjonować.

Każde oprogramowanie zawiera jakieś błędy, ale ważne jest to, że staramy się na bieżąco je poprawiać i udoskonalać program.

Może jestem ślepy ale poza samą informacją, że aktualna wersja to 1.0.9 nie mogę znaleźć nic więcej o aktualizacji. Skąd można ją ściągnąć?

Wczoraj i dzisiaj wysyłaliśmy emaile z informacją o aktualizacji, jeśli nie otrzymałeś takiego emaila, to proszę napisz do nas - prześlemy odpowiednią informacje.

czy ktoś ma publikera na hostingu linuxpl.com i mógłby powiedzieć jak ustawić crona?

jak dałem */3 to mnie ścigali za zbytnie obciążenie;)

Aktualna wersja została znacząco zoptymalizowana pod względem komunikacji z bazą danych jak i połączeń HTTP. Ma to wpływ na zmniejszenie obciążenia serwera.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

A co zrobiłeś aby rozwiązać problem 500

F5 dwa lub trzy razy i w końcu wyrzuciło mnie do ponownego logowania, zalogowałem się, chwila "zawieszki" i ruszyło. Spróbuj kilka razy, powinno zadziałać.

Aktualizacja się wreszcie udała - co jak co, ale support jest świetny :-)

Przy okazji sprawdźcie swoje bazy - mi tabela `publiker_cron_jobs` spuchła do 1,4gb.

Edit:

Przydałaby się opcja dodania tylko do określonego typu katalogów - np. tylko do Webmini ;-)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Nie wiem jak szybko aktualizacja przebiega u innych, ale ja mam:

Proces optymalizacji bazy nie zostal jeszcze zakonczony. Twoja baza danych jest tak duza, ze jej optymalizacja wymaga wiecej czasu.

Aby kontynuowac proces optymalizacji odswiez strone albo kliknij tutaj (jesli rozmiar bazy danych jest bardzo duzy, to ten komunikat moze pojawic sie kilkukrotnie).

Przetworzonych rekordow: 42

Pozostalo do przetworzenia: 6056

Za każdym odświeżeniem mieli około 40 rekordów, więc potrwa to wieki. Server to mało obciążony dedyk, baza danych Publikera ma niecałe 100MB więc nie wiem czemu to tak wolno działa.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Przydałaby się opcja dodania tylko do określonego typu katalogów - np. tylko do Webmini

Popieram, dzisiaj tez o tym myślałem ;)

Pozostalo do przetworzenia: 6056

Ja musiałem zjechać z 10k, trochę to zajęło, fakt.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

F5 dwa lub trzy razy i w końcu wyrzuciło mnie do ponownego logowania, zalogowałem się, chwila "zawieszki" i ruszyło. Spróbuj kilka razy, powinno zadziałać.

Tez mialem 500 ale rozwiązałem to w inny sposób. Tzn ten wspomniany przez ciebie mi nie pomógł chyba możliwe że byłem zbyt mało cierpliwy i zabrakło kilku F5.

Przez jakimkolwiek updatoweniem przegrałem sobie te dwa katalogi z serwera na dysk tak na wszelki wypadek. Jak juz mi sie wysypało (przegrywałem FileZila wczesniej, nie wiem czy to byl pwod) to wtedy sobie uaktualniłem u siebie na dysku i wrzuciłem "właściwym" programem na ftp. Możliwe że działa z innego powodu, ale po tej akcji mi odpalilo.

Możesz spróbować jeszcze raz ściągnąć sam update bo to też robiłem. Tak jak pisałem nie wiem czy to miało jakieś znaczenie (równie dobrze moge napisać którą ręką się podpierałem robiąc update :)) ale po tym zadziałało ;).

Tez mialem 500 ale rozwiązałem to w inny sposób. Tzn ten wspomniany przez ciebie mi nie pomógł chyba możliwe że byłem zbyt mało cierpliwy i zabrakło kilku F5.

Przez jakimkolwiek updatoweniem przegrałem sobie te dwa katalogi z serwera na dysk tak na wszelki wypadek. Jak juz mi sie wysypało (przegrywałem FileZila wczesniej, nie wiem czy to byl pwod) to wtedy sobie uaktualniłem u siebie na dysku i wrzuciłem "właściwym" programem na ftp. Możliwe że działa z innego powodu, ale po tej akcji mi odpalilo.

Możesz spróbować jeszcze raz ściągnąć sam update bo to też robiłem. Tak jak pisałem nie wiem czy to miało jakieś znaczenie (równie dobrze moge napisać którą ręką się podpierałem robiąc update :)) ale po tym zadziałało :).

Dzięki za pomoc,

Zrobiłem tak samo jak ty i jeszcze 4 godzinki odczekałem, login i poszło...

Dzięki za pomoc

Chodzi o WebMini i arty dodawane do tego katalogu.

Na końcu powinien być wpis Adres: https://domena.cos

A jest zamiad nazwy domeny adres IP czy to normalne???

@nutado Mi przetwarzało po 50-150 zapytań w jednym rzucie i klikałem około 2-3h (robiąc też inne rzeczy).

Jakby szło tak mozolnie pewnie wkleiłbym sobie url do opery i włączył auto-odświeżanie co 45 sek albo coś w tym stylu.

W połowie o tym pomyślałem ale nie chciało mi się opery instalować.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

@nutado Mi przetwarzało po 50-150 zapytań w jednym rzucie i klikałem około 2-3h (robiąc też inne rzeczy).

Jakby szło tak mozolnie pewnie wkleiłbym sobie url do opery i włączył auto-odświeżanie co 45 sek albo coś w tym stylu.

W połowie o tym pomyślałem ale nie chciało mi się opery instalować.

Po firefoxem tez jest autoodświeżanie - mam ustawione na 30 sek, ale to i tak zajmie wieki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności