Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos mial problem z przeniesieniem publikera na nowy serwer? Zmieniłem z az.pl na home.pl Przenioslem baze zgodnie z instrukcja na stronie publikera.

Po wszystkim jednak gdy logowalem sie na konto wyskakiwala informacja o blednym loginie wiec zalogowalem sie domyslnymi ustawieniami czyli admin. Zalogowalem sie ale publiker czysty jak lza. Zadnych projektow, tekstow itp. Jak wejde w baze danych to tabele istnieja tak jak na poprzedniej bazie w az.pl

Ktos sie z tym spotkal? Probowalem kontaktowac sie z obsluga publikera ale tym razem moje pytania pozostaja bez odpowiedzi.

Bo home to najgorszy hosting jaki mogeś wybrać ...

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

można tylko musisz to zrobić ręcznie i tyczy się to precli XML-RPC bądź zrobić dużo e-maili do rejestracji i nazw użytkowników

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

załamany jestem, jakiś inny soft do polecenia?
soft jest dobry tylko listy padają jak muchy ( publiczna już umiera )... niestety ale problem publicznych list jest na tyle poważny że najlepiej tylko i wyłącznie prywatne listy ewentualnie kupno dostępu prywatnych list. Zwieksz też ilość wysyłki dziennej do 500-800.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

ech, smutne to... czyli trzeba coś z tym zrobić....

mnie po prostu irytuje, że wysłałem jeden tekst około 700 razy, a publiker mi wyrzuca że brakuje tekstu do wysyłki do 2500 precli :|

brzmi to conajmniej abstrakcyjnie - kiedyś nie było z tym problemów

mam zaznaczoną opcję "wysyłaj tylko jeden raz do precla" - bo po co mi 3 teksty na tej samej domenie.

Witam!

Chcialbym sie was poradzic co do hostingu pod publikera,rozwazam nad:

- masternet -Serwer PROFESSIONAL

- hekko - EasyReseller

- ovh - Personal

Obecnie trzymam publikera na smoko.pl ale to co oni wyprawiaja to przechodzi ludzkie pojecie,nawet nie ma gdzie na internecie porozmawiac z kims kto rowniez ucierpial wybierajac tego hostingodawce.

Bardzo szanuje hekko u ktorych wykupilem EasyPack jakies 2lata temu,od tamtej pory nie majac najmniejszego problemu.Niestety ich oferta stricte pod publiekra 492 zł/rok przekracza moj budzet,stad pytanie czy wrzucajac publikera przy pakiecie EasyReseller nie pogonia mnie stamtad?

Suma ktora chce przeznaczyc na hosting to max 200zl/rok.Chcialbym sie ustrzec bledu jaki popelnilem rok temu pochopnie wybierajac smoko.pl dlatego licze na wasza pomoc.

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

W ovh masz przy personalu tylko jedną (małą) bazę.

W hekko na tym hostingu nie pociągnie - mają tam specjalny hosting tylko pod publikera ale drogo bo za 492 zł.

W masternet też pewnie nie...

Ja do niedawna miałem na linuxpl.com, ale ograniczyli mi crona do godz.00:00 do 8:00 z wywołaniem co 15 min. Przeleciałem różne oferty serwerów wirtualnych, poczytałem trochę opinni i doszedłem do wniosku, że tylko VPS, bo z wirtualnego to prędzej czy później wszędzie wywalą

Ja skorzystałem z VPSa z DirectAdminem (czyli nie ma jakiegoś dużego problemu z instalacją, konfiguracją) za 282 zł brutto rocznie z Biznes Host (jak się płaci miesięcznie to jest po 47 zł)- też specjalny hosting pod publikera i inne narzędzia seo (reflink mam w stopce).

VPS z dobrymi parametrami i na dodatek mają dodatkową promocję zwiększającą parametry. W opisie oferty dla publikera mają:

20 GB dysku twardego

Transfer: 200GB!

512 MB - gwarantowany RAM

1024 MB - maksymalny RAM

Procesor - 2,8 Ghz - 100% 1 rdzenia

A w promocji za tą cenę dali mi:

Dysk twardy (HDD): 51000 MB

Pamięć (RAM): 2048 MB

Pamięć gwarantowana: 1024 MB

Procesor (% rdzenia): Unlimited %

Transfer: GB

Jak na razie jestem zadowolony!

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Dzieki za rzeczowa odpowiedz! Moze jeszcze ktos sie wypowie na temat MasterNet (prof) oraz ktos kiedys wspominal ze trzyma publikera na proste.pl (dla zaawansowanych) i jest bardzo zadowolony.Co sadzicie o tych dwoch pakietach?

Twojszklarz.pl - szyby na wymiar, lustra na wymiar, szkło kominkowe oraz cała gama szkieł budowlanych ciętych według budżetu i preferencji klienta. Kalkulator szkła online, zamawiaj i odbieraj w swojej miejscowości 0 zł.

In-Vento - usługi w zakresie technologii, maszyn, narzędzi i materiałów dla przemysłu szklarskiego.

Trzymałem publikera na proste.pl (dla zaawansowanych) i rzeczywiście nie było tam problemów, co prawda crona da się tam wywołać co 5 minut ale w ustawianiach php możesz wydłużyć czas wykonania skryptu do 300 s. Wysyłał około 2-3k.

Używałem tego softu ~2 lata temu. Nie ma zastrzeżeń do samego skrytpu. Jednak czy jest jeszcze sens bawić się w te wszystkie dodawarki? Przeglądam co jakiś czas niektóre ze precli które mam na liście "dobre" (a przynajmniej kiedyś takie były). Większość niemoderowanych przejeachana została przez różnego typu Publikery czy Addery. Kilkadziesiąt tysięcy wpisów, niektóre identyczne dodane po kilkaset razy. Czyli jedne wielki śmietnik. Wiadomo, że na domyślnej bazie dodawne wpisy znajdą się w tego typu śmietniku. Jak w związku z tym oceniacie skuteczność programów tego typu? Czy nie lepiej wrzucić ręcznie kilknaście wpisów do moderowanych katalogów/precli zamiast tych kilkunastu tysięcy śmieciowych?

EDIT:

Swego czasu trzymałem swoje projekty Publikera na laohost. Wychodziło dość tanio i wydajnie. Nie wiem jak teraz działa Publiker 2.0 ale pierwsze wersje chodziły bez zarzutów na hostinu współdzielonym.

Jak w związku z tym oceniacie skuteczność programów tego typu? Czy nie lepiej wrzucić ręcznie kilknaście wpisów do moderowanych katalogów/precli zamiast tych kilkunastu tysięcy śmieciowych?

Po co się pytasz? Spróbuj po prostu :jezyk1: Szczególnie, że mówisz tylko o kilkunastu wpisach.

Próbowałem przez ponad rok jakiś czas temu. Pytam jak wygląda skuteczność teraz.

... a kilknaście sensownych wpisów rzuciłem tylko jako równowagę dla kilkuset wygenerowanych w spam preclach przez program. Wiem, że tą ilością świata nie zawojuje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności