Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Sam wiem po sobie, że pierwszy kontakt z Publikerem jest trudny do zorientowania się co i gdzie. Podaję link do najbardziej prostego projektu bez podlinkowywania z pingowaniem na 100%. Może się przyda dla tych co dopiero zakupią.

https://www.encyklopedia.in/viewtopic.php?f=82&t=4372

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nigdy nie korzystałem z SWL, także nie orientuje się temacie.

Chciałbym podlinkować wszystkie wpisy wysyłane Publikerem, tak aby cały czas były indeksowane przez Google. Powiedzmy że na jeden wpis przeznaczałbym od 1 do 5 linków z SWL.

Pytanie brzmi czy lepiej jest to robić z poziomu publikera, czy lepiej eksportować te linki i robić to z poziomu konta na gotlink.pl lub e-weblink.com?

Ile potrzebuje dać punktów na jeden wpis, aby dostać 1-5 linków z SWL?

Powinien pójść, szczególnie jak nie będziesz używał apache'a.

Ja mam publikera na 384 MB ram burst (256 standard) i działa.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Gość Slawexsdz

Witam.

Zawsze, gdy chcę dodać do projektu więcej niż 3 tysiące linków, po pewnym czasie wyświetla się komunikat "Wysłanie zapytania nie powiodło się (0x4C)"

Dlaczego tak się dzieje? W jaki sposób zmienić konfigurację serwera, aby skrypt "łyknął" taką ilość?

Publikera mam na VPS-ie biznes-host.pl, pakiet "VPS dla Publikera"

Pozdrawiam

Slawexsdz

a ja mam takie pytanie...

w publikerze juz od tygodnia nic nie rosnie. a linkow poki co zdobylem 500 neicałe. tylko katalogowaniem. Czy to znak ze baza ogólnodostępna została już przeskanowana i tyle publiker wycisnął? Muszę sobie skombinować bazę żeby ruszyć dalej??

Duże zmiany...

Jeżeli chodzi o ustawienie w DA mam go ustawionego w ten sposób:

Minuta Godzina Dzień miesiąca Miesiąc Dzień tygodnia Komenda

*/1 * * * * lynx -dump https://mojadomena.pl/pb/index.php?gsPath=_cron/4f5f1e76db296 > /dev/null

W Zadaniach crona mam 17 zadań:

URL do wywołania z CRON serwera [?]: mojadomena.pl/pb/index.php?gsPath=_cron/4f5f1e76db296

Ścieżka dostępu do pliku cron [?]: /home/admin/domains/mojadomena.pl/public_html/pb/cron.php

Mimo tych ustawień terminarz zadań pokazuje opóźnione zadania, nawet o 2 godziny.

cron.php w serwerze też skonfigurowałem w ten sposób:

$cronUrl = 'mojadomena.pl/pb/index.php?gsPath=_cron/4f5f1e76db296';

Co może być przyczyną?

(Zaznacze jeszczę że przenosiłem publikera z katalogu public_html na katalog public_html/pb/)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności