Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nazywa się ta wtyczka?

ReloadEvery

BTW: czy można coś zrobić żeby po kliknięciu w nazwe projektu przenosiło po linku do zarządzaj grupę, zamiast edytowało nazwe? Bo za każdym razem to klikam i mnie powoli coś trafia.

A do edycji nazwy można jakieś małe (e) zostawić czy coś.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do autora publikera!!!

Mam propozycję szybkiej aktualizacji i usprawnienia działania publikera.

Chciałbym mieć opcje ręcznej deaktywacji/aktywacji precli czy katalogów.

Wiele jest tematycznych które w danym momencie mnie nie interesują więc jest stratą czasu dodawanie artów czy wpisów do takich precli/katalogów bo i traci się czas i zajmuje publikera sprawdzaniem czy wpis został opublikowany...

Oczywiście superowo by było jakby można przypisać precel do danej grupy...

A tak ręcznie bym przejrzał listę (ciężka to robota ale się opłaca) i sobie deaktywował wszystko ci mi nie odpowiada...:(

Dzięki za reakcję

Nie bardzo wiem, co rozumiesz przez 'włączenie opcji sprawdzania publikacji wpisów'. Nie rozumiem pytania.

W konfiguracji jest takie coś:

Sprawdzaj, czy wpis został opublikowany

(sprawdzanie odbywa sie po 0, 1, 2, 4, 8, 16, 32, ... dniach)

Jak tam wpiszę 0 razy, czyli nie chcę sprawdzać to czy podlinkowanie wpisów będzie działać? Jeżeli nie to uwaga - podlinkowuję tylko wpisy w WP, a jak włączę sprawdzanie to przecież sprawdza również katalogi - zbytecznie.

Dalej,

W każdym projekcie powinienem mieć opcję wyboru typu katalogu lub precla. Przykład: Webmini nie dodaje podstron, obcina adres, wiec co np. z takiego dodania podstrony lub podlinkowania wpisu? Nic - jeśli wcześniej dodaliśmy główną to dostajemy info, ze strona dodana - niepotrzebnie zużywamy zasoby.

Jeszcze jedno. Pisałem już zdaje się o tym, że publiker dodaje ten sam projekt kilkakrotnie do jednego precla. Duży błąd.

Eksperyment Discover.pl

@nutado Mi przetwarzało po 50-150 zapytań w jednym rzucie i klikałem około 2-3h (robiąc też inne rzeczy).

Mnie przetwarza 1 (słownie:1 rekord) w trakcie jednego cyklu. Z ponad 44 000 zszedłem po 12 godzinach do 41000, więc jeszcze tydzień przede mną... a potem kolejna aktualizacja. :D Zobaczymy jak zadziała support w sobotę.

Jakoś nie mogę wykrzesać u siebie entuzjazmu do publikera.

Eksperyment Discover.pl

stefanik - zdecydowanie warto, to kawał świetnego softu. To, że znajdujemy co chwile jakieś niedopatrzenia czy chcielibyśmy jakieś udogodnienia nie znaczy, że autor ich nie wprowadza ;)

Czy zauważyliście po aktualizacji publikera do 1.0.9 wzrost obciążenia na serwerze? Może na wypasionych dedykach nie będzie to wielka różnica, ale na najmniejszym koncie w laohost jakie mam po aktualizacji load z 0,30-0,50% poszybował grubo ponad limit, do 6% i nie chciał spaść, wręcz przeciwnie. Pomogło uruchamianie zadań cron co 5 min, choć to chyba zbyt rzadko. Mam 3 projekty uruchomione, każdy podlinkowywany z częstotliwością 20%. Czy u Was są podobne objawy?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Mi z 0.5% poszło do 7.5%.

Problemem było kilka zadań(około 8) z terminem do wykonania natychmiast które cały czas mieliły i nie ubywały.

"Wyszykuwanie kategorii XYZ (OtwartMini)" mniej więcej

Zdaje się, że jakiś mały ułamek zadań powoduję nieskończoną pętle. Według mnie to właśnie te. Po ich usunięciu sytuacja się poprawiła. Jeszcze nie napisałem do supprtu, nie chciałem też robić szumu tutaj skoro zdaje się, że rozwiązałem problem (przynajmniej na tą chwilę). Dam znać czy pojawia się tych zadań więcej.

EDIT:

Też mam publikera na laohost

Dzięki za podpowiedź, faktycznie u mnie też zadania do wykonania natychmiast tyczą się wyszukiwania w OtwartyMini, z tym, że podkategorii. Poobserwuję czy znikną czy też będą ciągle mielić.

Edit: faktycznie jest jak mówisz, te zadania stoją cały czas, a wywołanie ich ręcznie daje rezultat "Status końcowy: Konieczne wykonanie tej komendy jeszcze raz" i tak w kółko po każdym uruchomieniu.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Też mam publikera na laohost

Zachęcony zakupiłem zainstalowałem i przetestowałem z grubsza.

1.Jak zainstalować na localhoscie. Musi być podpięta domena czy czy na na krasnalu będzie to chodzić?

2. Czy można zanaczyć w opcjach bo ja nie widzę aby tylko np. Wordpresy obsługiwać bez katalogów lub odwrorni.

Pozdrawiam

Czy w jakiś sposób można w Publikerze klonować projekty - przykładowo żeby linkować dwa różne katalogi wolę stworzyć dwie grupy, ale czy jest jakiś sposób, żeby nie wpisywać dwa razy tych samych tekstów, kategorii itd.??

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Po pierwszych testach i porównaniu z innymi programami podobnie działającymi (mam też Bohatera - tez fajny ale wizualnie ciężki dla mnie).

Z tego ostatnie bardzo podoba mi się przy pisaniu tekstów rozwiązanie podpowiadania i wstawiania synonimów.

Czy w publikerze nie byłoby to też użyteczne - może twórca planuje coś podobnego?

Drugi temat to pytanie:

Nie widzę możliwości logowania z publikera do wybranego np. Wordpressa. Jak się dowiedzieć jakie hasło jest nadane i login (jeśli wybraliśmy kilka możliwych) do konkretnego wordpresika?

Fajna byłaby opcja znana z innych softów do wizualnego podglądu.

Trzy doby optymalizacji bazy i z 44k zszedłem do 25k. Już nawet czasem w jednym cyklu idzie po 2 (dwa) rekordy. Support twierdzi, że trzeba czekać albo zainstalować od nowa. Tylko nie napisał jaką wersję i czym skończy się instalowanie od nowa - to co zrobiłem do tej pory zostanie, czy w piach i zaczynam od zera?. Przyznam, że takie porady mnie rozczarowują. A co z kolejna aktualizacją. Będzie ten sam cyrk?

Eksperyment Discover.pl

Czy w jakiś sposób można w Publikerze klonować projekty - przykładowo żeby linkować dwa różne katalogi wolę stworzyć dwie grupy, ale czy jest jakiś sposób, żeby nie wpisywać dwa razy tych samych tekstów, kategorii itd.??

Też byłbym bardzo wdzięczny za opcję klonowania projektów - 1 klik i edytujemy sobie nowy projekt na bazie jakiegoś innego, SAVE... i mamy projekt w bazie.

Opcja przydatna zwłaszcza do indexacji dużej ilości zaplecz z podobnymi opisami, tytułami itp.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności