Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

ja polecam publikera 3 z obsługą seoków, bo uzupełnia dane firmowe przy wpisach

na temat szybkości też sie nie wypowiadam, bo dla mnie to nei jest kluczowe

nie ma sytuacji że nie wyrabia, a wysyłka sięgała mi do 2,5k na dobę (przy czym czasem prawie połowa z tego to były precle)

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi wysyłka na shared (linuxpl, 2-3 lata temu) sięgała w kluczowych momentach 10k dla jakis 30-40 projektow. Teraz mam kilka licencji wiec takie wartości się juz nie powtórzą zapewne, ale wydajność tego rzędu można uzyskać stosując się do kilku podstawowych wskazówek :) Jedyne co zwalnia to rozpoznawanie katalogów, ale robi to przynajmniej dobrze :P Do seoków fajnie dodaje, ale zaznaczmy ze do tych bezpłatnych. Nie ma obsługi płatnych seoków, nie ma multikodów. Dla mnie szkoda że autor nie dodaje nowych skryptów ani funkcji, bo konkurencja nie śpi. Generalnie Publikera nie zamieniłbym na DLA czy OmniAdd. OmniAdd chętnie zamienie na DLA ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Mi wysyłka na shared (linuxpl, 2-3 lata temu) sięgała w kluczowych momentach 10k dla jakis 30-40 projektow. Teraz mam kilka licencji wiec takie wartości się juz nie powtórzą zapewne, ale wydajność tego rzędu można uzyskać stosując się do kilku podstawowych wskazówek ;) Jedyne co zwalnia to rozpoznawanie katalogów, ale robi to przynajmniej dobrze ;) Do seoków fajnie dodaje, ale zaznaczmy ze do tych bezpłatnych. Nie ma obsługi płatnych seoków, nie ma multikodów. Dla mnie szkoda że autor nie dodaje nowych skryptów ani funkcji, bo konkurencja nie śpi. Generalnie Publikera nie zamieniłbym na DLA czy OmniAdd. OmniAdd chętnie zamienie na DLA ;)

DLA? co masz na myśli?

Jak się sprawdza Publiker do seo katalogów?

DLA - DonLinkAge?

Jak dla mnie do seokatalogów sprawdza się całkiem spoko.

Fajne jest opcja z danymi dla firm.

Jak ustawi się wysyłke do wszystkich seokatalogów (IP>=0) to można uciułać (wg statystyk) nawet 700 wysyłek

Jak ustawi się wysyłkę do niezbanowanych (IP>0) to można uzyskać (wg statystyk) około 400 wysyłek

Podkreślam że wg statystyk, bo moim zdaniem - one czasem oszukują ;]

Z mojej bazy seokow dostaje okolo 800 linkow, co generalnie nie jest złym wynikiem. Łacznie w najwiekszej bazie publikera mam około 42k aktywnych katalogow/precli. Skutecznosc dodan to jakies 70%, ale w tym sa bazy prywatne ;) Także naprawde zależy co kto lubi i potrzebuje. Ja skupiam się na stałym i stabilnym wzroście linków na stabilnym zapleczu. Omijam akcje typu blasty do wiki czy jakies inne ktore sa akurat na fali BHW i jakoś nie narzekam na skuteczność Publikera i do tego absolutnie się nie zgadzam z tezą ża OA jest mniej wymagający od użytkownika :)

Jeden dobrze ustawiony projekt w Publikerze działa kilka miesięcy a jego dodanie to kwestia 20 minut. W OA dodaje projekt pare minut, ale potem w ciagu kilku miesięcy musze poświęcić godziny żeby go przepingować, ponownie podlinkować, sprawdzić dodania, przepingować ponownie, ustawić wysyłke premium, etc. OA jest dobre dla blastów, tak jak reklamuje to Koyotek i jak ktoś chce "pozycjonować" klientów przez blasty i wierzy w działanie takich wpisów to jest idealne narzędzie dla niego. Ja osobiście nie jestem wyznawcą teorii Koyotka żeby nawalać w domeny z 0 BL całą bazą OA a najlepiej kilka razy ;) Używam Publikera, Zenka i paru innych narzędzi które daja mi w miare naturalne linki i ich przyrost.

A DLA podoba mi się pomysł autora podejścia do tematu współdzielonych baz oraz generalnie idea narzędzia jako pomocy dla pozycjonera (jakieś tam sprawdzania pozycji, itd) Dla osoby poczatkujacej to jest pewnie tańszy zakup i obejmuje więcej aspektów użyteczności. Dodatkowo problemem większości dodawarek są zaspamowane bazy. Takie bazy tworzy OA czy OS i tutaj widać szczególnie jak polityka spamu odbija się na jakości zaplecz. Dodawanie nowych typów katalogów ma sens tylko wtedy kiedy używamy własnych baz. Spam razem z tysiącami innych osób na jakieś księgi gości czy wiki to dla mnie nie jest działanie które może w perspektywie przynieść stabilne pozycje.

search_auditor_500x80_bf.png

Łacznie w najwiekszej bazie publikera mam około 42k aktywnych katalogow/precli

42k aktywnych katalogów i precli i 70% skuteczności, zmień dilera, jeśli by byleś bardziej ogarnięty to byś wiedział ze niema tyle zindeksowanych ( a gdzie tam dostępnych) i nie wciskaj takiego śmiesznego kitu, bo dziecinada to jest ...

usun duplikaty i nieaktywne adresy :D , Wiem co jest w internecie, ile katalogów, precli, jakich, na jakich skryptach jest aktywnych, zindeksowanych. Niema 42 tys katalogów i precli jaki obsługuje Publiker . Wiec skończ opowiadać bajeczki bo tylko się kompromitujesz.

Sokolowski nie jestes kobieta zebym z toba na PW konwersował.

oczywiście zze niema, przecież wszytko co jest da się scharwestwoac, wiem ze tyle niema i blisko , co śmiesznie że on pisze że ma 70% skuteczności na bazie 42 tys :D to trzeba dać do działu dowcipy

• 1 miesiąc temu...

Przy używaniu publikera głównie koncentruje się na katalogach/praclach AA. Natomiast mam spore wątpliwości jeżeli chodzi o publikacje naszego wpisu jeżeli nie został on opublikowany od razu. Mam tutaj na myśli wyłączenie przez program tego ciągłego "mielenia" i sprawdzania czy wpisy zostały opublikowane. Z moich obserwacji wynika że bardzo niewiele po pewnym czasie zostaje opublikowanych, więc nie ma co sobie tym zawracać głowy. Ale nie mówie tutaj np. o SeoKatalogach, bo tam to normalne że dopiero po pewnym czasie następuje publikacja.

A jak jest u was, dużo wpisów zastaje wam opublikowanych po pewnym czasie, czy mało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności