Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuszczam, że sugerowałeś się ceną Addera, którego i tak nikt rozsądny nie kupuje. Chyba zapomniałeś o czymś bardzo istotnym >> prawo popytu i podaży.

Masz rację, sugerowaliśmy się ceną Addera. Zgadzam się z prawem popytu i podaży, ale skoro cena Addera się trzyma na takim poziomie, to znaczy chyba, że ktoś to kupuje. Zobaczymy...

Niestety program nic nowego nie oferuje. Cena wysoka i faktycznie jakby pojawił się sporo wcześniej to by miał szansę.

Morpheus, szczerze mówiąc to jakiś rok temu jak szukałem narzędzi do katalogowania, które wspomagają pozycjonowanie, to po prostu nie byłem usatysfakcjonowany ich funkcjonalnością. Używałem przez jakiś czas SprytneKatalogowanie (nie krytykuję, bo program ogólnie całkiem dobry), ale denerwujące było to, że dodawałem często do katalogów, w których linki były bezużyteczne z punktu widzenia seo albo nie pojawiały się wcale. Dodawanie do precli ręczne to już totalny koszmar - oryginalnie pisane teksty się nie pokazują, albo po miesiącu znikają.

Z tego względu powstał pomysł stworzenia czegoś nowego - początkowo miało to być na nasze własne potrzeby. Kiedyś musiałem siedzieć i wpisywać tokeny ręcznie, podlinkowywać ręcznie, wyszukiwać - wszystko kosztowało dużo czasu. Dzisiaj dokładnie to samo robi Publiker - dodaje do katalogów, dodaje do precli, miesza wpisy, używa synonimów i podlinkowuje wpisy. Redagowanie tekstów też z dużymi uproszczeniami - przede wszystkich chodzi o synonimy. Wszystko spisuje się lepiej od przewidywań. Być może nie jest to produkt dla Ciebie, ale może komuś się przyda. Jak na te kilka dni od wystawienia produktu w Internecie, to zainteresowanie jest dość spore, więc... oby tak dalej.

Nie ma to jak żerowanie na czyiś pomysłach - konkurencja jest zdrowa, do czasu

zerżnięta funkcjonalność (i tak brakuje wielu opcji z Addera i za niecały miesiąc znacznie wiecej z Addera 7)

cena skopiowana z Addera 359zł

licencja skopiowana z Addera

Jak dla mnie mają na starcie dużego negatywa i nie tylko...

Adder2400, nie dziwi mnie Twoja reakcja - konkurencja Ci wyrosła pod nosem, to co masz innego pisać :blink: Funkcjonalność jest związana z potrzebami, które są przydatne podczas pozycjonowania i nie ma nic wspólnego z Twoimi produktem. "Brakuje wiele opcji z Addera" - a co innego możesz powiedzieć... ja uważam, że jest większa od Addera - każdy będzie bronił swojego produktu. Niech klienci decydują.

Co do ceny za to masz rację, braliśmy pod uwagę cenę Addera - tylko dlatego, że nie chciałem, abyśmy się przebijali cenami "kto da niżej" - taka walka cenowa chyba nikomu nie wyszłaby na dobre (również klientom). Licencję to chyba Ty skopiowałeś z jakiegoś wzoru z Internetu, bo widziałem podobne teksty w przykładowych licencjach w Internecie. Adder2400, sam napisałeś, że "konkurencja jest zdrowa, do czasu", widzę, że do czasu aż się nie pojawi :D

Dzięki wszystkim za komentarze, zwłaszcza te dotyczące ceny - to bardzo istotne wskazówki, o których piszecie.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co do ceny za to masz rację, braliśmy pod uwagę cenę Addera - tylko dlatego, że nie chciałem, abyśmy się przebijali cenami "kto da niżej" - taka walka cenowa chyba nikomu nie wyszłaby na dobre (również klientom).

Raczej Wam - walka o klienta przebijaniem się cenowo jest jak najbardziej mile widziana przez konsumentów :blink:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

Na codzień także jestem konsumentem, wiem że konkurencja jest potrzebna - lecz zdrowa!

- przede wszystkim pisanie " Publiker, czyli seo adder" - nieuczciwa konkurencja, żerowanie na marce, wprowadzanie w błąd

- licencja została napisana przez prawnika, zapłaciłem za to 800zł brutto ;)

giker - słowo Adder oznacza żmija. Używanie angielskiego słowa w polskiej treści typu "Nasz adder ..." jest nie uzasadnione.

Czekam na reakcję ze strony autora Publikera (maksymalnie do piątku). Kontakt bok@seoadder.info

Pozdrawiam

i zycze nam wspólnej konkurencji na zdrowych zasadach

Enterso

logo-orange.png
Nowa platforma usług SEO. Zarabianie na pozycjonowaniu w Multi Level Marketing !

Chodzi mi o to, że to jest słowo i niezależnie jak użyte dalej jest słowem ze słownika, pozatym znaczy również "maszyna dodająca" w sensie sumująca - a teraz przecież takie popularne używanie zapożyczeń z angielskiego ;)

PS

Nie bronię nikogo tutaj i nie staję po niczyjej stronie - ot taka moja dygresja.

Hmm... SEO żmija... Teraz ja nic nie rozumiem. Myślałem że SEO adder to "SEO dodawacz"....

nazwa "SEO Adder" oraz "adder" nie występują w bazie Urzędu Patentowego.

Z drugiej strony

Publiker to robot pozycjonujący (ang. adder)
jest niesmacznym nadużyciem, powinno raczej brzmieć:
Publiker to robot pozycjonujący (ang. spider lub bot)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

giker - słowo Adder oznacza żmija. Używanie angielskiego słowa w polskiej treści typu "Nasz adder ..." jest nie uzasadnione.

Rozumiem w takim razie ,że polskim odpowiednikiem nazwy SEO ADDERA firmy Enterso jest SEO ŻMIJA ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Przykład z SemiAdderem jak najbardziej trafny! To jak sobie produkt reklamują to i ich sprawa - ważne by nie było to - akurat w tym przypadku: SEO Adder by Enterso ;)

Jedyne do czego się można przyczepić to tekst licencji - jeśli jest skopiowany przynajmniej w 90%. Jak mniej już maleją drastycznie szanse na udowodnienie czegokolwiek.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

No jak nazwa Adder nie jest opatentowana to kazdy moze sobie ja uzywac nawet na oznaczenie wlasnego programu, a jak ktos szybko zdazy to bym ja na miejscu konkurencji opatentowal :)

Byla juz taka historia w branzy magazynow komputerowych - dokladnie chodzi o Secret Service. Byly redaktor wiedzial, ze nazwa nie jest zastrzezona, wzial ja zastrzegl i magazyn musial zmienic nazwe.

A z tym adder to obecnie mozna powiedziec, ze jest traktowane to slowko jako zwrot potoczny na dodawarke do katalogow. Sprytne Katalogowanie tez sie promuje jako 'adder' - wystarczy sprawdzic na allegro.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

A z tym adder to obecnie mozna powiedziec, ze jest traktowane to slowko jako zwrot potoczny na dodawarke do katalogow. Sprytne Katalogowanie tez sie promuje jako 'adder' - wystarczy sprawdzic na allegro.

Też tak traktowaliśmy to słowo, ale... dla nas to ma małe znaczenie, więc możemy usunąć to słówko, skoro taki problem się z tego zrobił.

A tak przy okazji... właśnie zrobiliśmy promocję cenową (już kolejną :) wybaczcie mi... jestem doktorem automatyki i robotyki, a nie marketingu i ustalania cen :) ) Uważam, że cena nie odzwierciedla potencjału aplikacji, ale jest to nowy produkt, więc początkowo cena powinna być niższa, żeby upowszechnić go trochę.

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

A tak przy okazji... właśnie zrobiliśmy promocję cenową

No i teraz cena jest odpowiednia, więc pewnie znajdą się nabywcy.

Do kiedy taka cena się utrzyma ?

{EDIT} Aha i pytałem, czym ten program się rożni od Addera, ale nie uzyskałem odpowiedzi. Czy aktualizacje będą bezpłatne ?

Do kiedy taka cena się utrzyma ?

Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ zależne to będzie od popytu. To jest tylko promocja, więc służy rozpowszechnieniu produktu.

Aha i pytałem, czym ten program się rożni od Addera, ale nie uzyskałem odpowiedzi. Czy aktualizacje będą bezpłatne ?

Do głównych różnic zaliczyłbym:

- automatyczne filtrowanie bazy katalogów i precli;

- automatyczne sprawdzanie, czy wpis został opublikowany (możliwość oczekiwania na publikację nawet kilkutygodniowe);

- podlinkowywanie wpisów;

- wysoko zautomatyzowane redagowanie tekstów przy użyciu synonimów;

- oszczędność transferu danych łącza internetowego (jest to związane z automatycznym filtrowaniem bazy katalogów/precli) - czytałem na forach, że przy większej liczbie linkowanych stron może to być problem, więc zwracam na to uwagę.

Publiker nie był wzorowany na Adderze, więc nie znam dokładnie różnic jakie występują. Jedynie sama koncepcja automatycznego katalogowania jest taka sama.

Aktualizacje oczywiście są bezpłatne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności