Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No pewnie, że 100 dolców to niewiele, ale ja kupiłem ten soft również z myślą o własnym zapleczu. A tu kicha. Chcę zrezygnować z jakiegoś typu katalogów - nie mogę. Chcę uaktualnić soft - tydzień czasu albo kasacja wszystkiego. I tak dalej.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kojotek - naprawdę sądzisz, ze 100$ za soft służący do generowania ruchu/zarabiania pieniędzy to "kosmicznie dużo"?

Poprawki wychodzą dość sprawnie, więc pewnie niebawem będzie działało tak jak chcesz :)

Tak kosmicznie dużo jeśli soft nie działa! i dodatkowo są inne softy tańsze które działają.

Co ciekawe od suportu dowiedziałem się że jestem jedyną osobą która zgłasza taki problem czyli pierwszą osobą która korzysta z synonimów - ciekawe

Tak jak inni kupiłem ten soft pod własne zaplecze ale na razie słabo wypada - zobaczymy jak pójdzie mu zakładanie kont na WP

Ale na razie skłaniam się ku oddaniu tego softu bo szkoda kasy na niego

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ja tam nie potrzebuję większej bazy synonimów - synonimuje tylko dlatego, że właściecle precli mają jakąś manie dotycząca unikalności tekstu i wolą dostać niezrozumiałe idiotyzmy od tekstu przedrukowanego. Ale to już nie moja sprawa.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

w opcjach grupy są takie pola: Linkuj z katalogów, początkowo, nasycenie, nasycenie po i podobnie dla precli. Zmieniając te parametry zmieniamy ilość wpisów na dzień, czy się mylę? ile wpisów do kat i precli dodaje Wam na miesiąc?

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

No pewnie, że 100 dolców to niewiele, ale ja kupiłem ten soft również z myślą o własnym zapleczu. A tu kicha. Chcę zrezygnować z jakiegoś typu katalogów - nie mogę. Chcę uaktualnić soft - tydzień czasu albo kasacja wszystkiego. I tak dalej.

Też uważąm, że cena jest niewielka jak na taki program dobrze wygladający. Podobnie jak Yeden chcę uzywać na własne zaplecza, ale brak mozliwości działania bardzo dokladnego zmusza narazi do wysyłania tego co wysyła większość.

Ale jak widze więcej osob potrzebuje czegoś podobnego to pewnie autor wprowadzi.

Nawet jeśli będzie potrzebna jakas dopłata jest to dobry pomysł tylko młody. Czekamy aż podrośnie.

Arty piszemy w Bohaterze, tam podpowiedzi są świetnie rozwiazane jak dla mnie. Niestety dla mnie nawet mieszanie musi mieć sens a nie tylko cos koło logiki.

Używam programu od około 2 tygodni. Wszystko było ok, każdego dnia dochodziły kolejne wpisy aż nadszedł 30 grudnia. Widzę w zadaniach CRON, że nadal "wiszą" zadania do wykonania z tą datą (i późniejsze). Ostatnie wpisy do katalogów i precli dodane zostały 29 grudnia i po tej dacie nic więcej nie przybyło. Teraz na listę zadań CRON wpadają nowe zadania (zaplanowane), ale stare (od daty 30 grudnia) też tam cały czas są. Próba ręcznego uruchomienia kończy się albo komunikatem "Błąd", albo "Spróbuj ponownie później" albo w ogóle nie pojawia się żaden komunikat. Dodatkowo wzrosło gwałtownie zużycie procesora (do 30.12 na poziomie spokojnie poniżej 1%), teraz kolejno: 3,8%, 3,9% a dziś widzę że jest prawie 4,4%.

O co chodzi? Nic nie zmieniałem w konfiguracji, nic nie dodawałem, cały czas są te same projekty i grupy i do 30grudnia wszystko było w porządku.

Na ten moment zablokowałem wykonywanie zadań z listy CRON, bo za moment zablokują mi konto przy takich obciążeniach. Miał ktoś coś podobnego? Co można zrobić?

Ja to mam pecha - oco bym nie zapytał odnośnie tego softu to odpowiedź zawsze ta sama - "Aktualnie nie ma takiej możliwości"

Nie można eksportować całej grupy linków z danego projektu - PROBLEM: trzeba zadać 1 zapytanie do bazy danych

Nie można posiadać własnej listy precelków/katalogów - PROBLEM: trzeba by było dodać jedną tabelę więcej

Nie można dodać więcej synonimów - PROBLEM: nie wiedzą jak napisać zapytanie żeby dodawało partiami - tylko nadpisywanie wszystkiego naraz funkcja update nie istnieje

A teraz najlepszy rodzynek: Z 50 moich precelków (standardowe ustawienia) udało się zarejestrować i dodać artykuł aż do 12!!

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Kojotek - naprawdę sądzisz, ze 100$ za soft służący do generowania ruchu/zarabiania pieniędzy to "kosmicznie dużo"?

Poprawki wychodzą dość sprawnie, więc pewnie niebawem będzie działało tak jak chcesz ;)

To żadne pieniadze, inwestuje troche grosza glownie w zagraniczne narzedzia i tam norma sa ceny rzedu 500- 1000 $ plus co miesieczny abonament (((:, fakt faktem ze to nieco badziej wyspecjalizowane narzedzia ale swoje kosztuja jak na nasze realia. Moim zdaniem cena publikera jest w sam raz jak na ten etap jego rozwoju. Sam testuje go od niedawna i widze juz piersze efekty, oczywiscie jest jeszcze wiele niedoskonalosci ale dajcie szanse autorom. Moim zdaniem wykonali kawal swietnej roboty w porownaniu do Addera chociazby ktory nie ma podlinkowywania i chyba nie bedzie mial (: ,pytalem kiedys autora powiedzial ze nie przewiduje.

Moim zdaniem Publiker to dobry produkt i nie jest to wypowiedz sponsorowana, testuje mase narzedzi w krajowych i zagranicznych wiec mam jako taki poglad na temat.

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Witam

Podczas instalacji było wszystko OK. I gdy chce przejść do panelu administracyjnego wyskakuje błąd

Fatal error: Undefined constant 'G_STATUS_OK' in applications/system/core/frame.php on line 0

Wie może ktoś o co chodzi. Bo nie wiem co już z tym zrobić.

Też zakupiłem to oprogramowanie i już są pierwsze problemy. Mianowicie na chwilę obecną soft nie radzi sobie poprawnie z bazą synonimów i przy próbie wgrania większej bazy synonimów po prostu kasuje cała bazę z synonimów. Tak więc jeśli ktoś chce zakupić ten soft i posiadać własną bazę synonimów (ta która jest w programie jest tragicznie mała) aby ją wykorzystać w artykułach to na chwile obecną może zapomnieć o tym sofcie.

Tak jak odpisałem Ci w emailu - synonimy służą temu, aby ułatwić pracę przy pisaniu sensownych artykułów. W takim przypadku aktualny mechanizm wyszukiwania synonimów spisuje się całkiem dobrze. Rozpoznaje nie tylko pojedyncze wyrazy, ale również złożone frazy. Jeśli wrzucisz wszystkie synonimy ze słownika języka polskiego, to po ich użyciu wyjdzie ci zupełnie bezsensowny artykuł. Najlepiej w bazie synonimów mieć wymienne uniwersalne frazy, których zamiana nie wpływa na sens zdania. Oczywiście można to jeszcze poprawić, ale sam widzisz nawet po tym forum, że jest zgłaszanych dużo różnych pomysłów, które moim zdaniem są bardziej pilne do wdrożenia.

Używam programu od około 2 tygodni. Wszystko było ok, każdego dnia dochodziły kolejne wpisy aż nadszedł 30 grudnia. Widzę w zadaniach CRON, że nadal "wiszą" zadania do wykonania z tą datą (i późniejsze). Ostatnie wpisy do katalogów i precli dodane zostały 29 grudnia i po tej dacie nic więcej nie przybyło....

Wydaje mi się, że pisałeś do nas w tej sprawie. Chodzi o drobny błąd, który ujawnia się dosyć rzadko. Poprawka już jest, więc jeśli masz nadal problem to proszę o kontakt na email.

Ja to mam pecha - oco bym nie zapytał odnośnie tego softu to odpowiedź zawsze ta sama - "Aktualnie nie ma takiej możliwości"

Nie można eksportować całej grupy linków z danego projektu - PROBLEM: trzeba zadać 1 zapytanie do bazy danych

Nie można posiadać własnej listy precelków/katalogów - PROBLEM: trzeba by było dodać jedną tabelę więcej

Nie można dodać więcej synonimów - PROBLEM: nie wiedzą jak napisać zapytanie żeby dodawało partiami - tylko nadpisywanie wszystkiego naraz funkcja update nie istnieje

Użytkownicy zgłaszają swoje pomysły, a my wybieramy te najbardziej pilne/sensowne/potrzebne/przydatne dla wszystkich i je realizujemy. Dziękuję za propozycję zamian, ale proszę o odrobinę cierpliwości.

A teraz najlepszy rodzynek: Z 50 moich precelków (standardowe ustawienia) udało się zarejestrować i dodać artykuł aż do 12!!

Prześlij do nas konkretne przykłady takich precli, bo z takiej informacji nic nie wynika. Być może przyczyna leży po stronie jakichś ustawień, a nie po stronie samego programu, naprawdę trudno to stwierdzić tylko po takiej informacji.

Podczas instalacji było wszystko OK. I gdy chce przejść do panelu administracyjnego wyskakuje błąd

Fatal error: Undefined constant 'G_STATUS_OK' in applications/system/core/frame.php on line 0

Przegraj jeszcze raz wszystkie pliki i spróbuj zainstalować ponownie. Prawdopodobnie wystąpił jakiś błąd podczas przegrywania plików na serwer.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Wydaje mi się, że pisałeś do nas w tej sprawie. Chodzi o drobny błąd, który ujawnia się dosyć rzadko. Poprawka już jest, więc jeśli masz nadal problem to proszę o kontakt na email.

tak, na ten moment już jest chyba ok. Chciałem wyedytować wcześniejszego posta, bo jest już nieaktualny,ale się już nie dało :)

Natomiast prosiłbym o info czy bierzecie pod uwagę wprowadzenie poprawki, o której wcześniej wspominałem. Dla przypomnienia poniżej wklejam raz jeszcze:

w tym momencie dla czystego katalogowania (bez precli) trzeba zakładać osobną grupę dla każdego URL'a żeby mieć kontrolę nad tym na jakie frazy dany URL będzie katalogowany. Przyznam, że jeśli faktycznie tak jest to jest to spore niedopatrzenie, gdyż co jak co taka funkcjonalność to podstawa :)

Należałoby zatem dodać prostą opcję w menu: "Anchory dla katalogowania" i tam przydzielałoby się do danego URL'a (oczywiście można by tam wpsiać wiele URL`i) frazy kluczowe (z odpowiednini wagami). Reszta mogłaby pozostać bez zmian, teksty do opisu wpisu niech będą jak teraz, chodzi tylko o konkrente ustalanie jaki anchor ma być przydzielony do jakiego URLa dla katalogów (katalogów bez linków w treści, gdzie linkiem jest tytuł wpisu).

Ja mam dwie propozycje - import linków dla projektów - o tym pisałem w mailu, oraz bardziej rozszerzoną informację o powodzie wyłaczenia linkowania. Dzisiaj dostałem maila

Wysyłanie wpisów do KATALOGÓW dla grupy 'xxxx' (ID grupy: 10) w projekcie 'xxx' zostało wstrzymane, ponieważ nie ma warunków do dalszego wysyłania wpisów
I ciężko jest dojść co oznacza 'brak warunków' niby wszystko jest ok ale nie da się włączyć ponownie tej grupy.

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Kilka razy wywaliło mi podobny komunikat z tą różnicą, że grupa jest nadal linkowana (wbrew temu co mówi treść komunikatu). Narazie nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo bo nie jest to szczególnie uciążliwe w moim przypadku. Jeśli pojawi się ten problem, przyglądnę mu się dokładniej i wyprodukuje jakiegoś maila do supportu.

Nadszedł czas podsumowań po 1.5 miesiąca używania programu

*Instalacja produktu zajęła mi trochę czasu (kilka h) ze względu na fakt, że nie czyta (a przynajmniej nie czytał) maili na wszystkich serwisach (o2.pl działa).

*Cena programu jest jaka jest każdy sam to oceni we własnym sumieniu. Ja policzyłem czas który przeciętnie spędzałem na dodawanie wpisów do różnych katalogów czy precli i stwierdziłem, że opłaca się kupić. Wcześniejsze dodawanie semi-auto zajmował zby dużo czasu. Program miał odciążyć mnie z tego przykrego obowiązku i z tego zadania się wywiązał

*Nigdy nie liczyłem samo wrzucenie strony do automatu wciągnie ją na top1. Rzeczywiście nie wciągnęło ;)

*Część wpisów w preclach które za nic w świecie nie chciały się zaindeksować, po przemieleniu automatem ustąpiły

Najogólniej

Chciałem zautomatyzować zadania które da się zautomatyzować, a więcej czasu poświęcić na rzeczy które wymagają uwagi żywego człowieka.

Ogólnie na plus

EDIT:

*Szkoda czasu na spam katalogi/precle :):P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności