Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Mam podane ponizej hostingi i moje pytanie jest takie. Jakie jest najlepszy hosting pod publikera ? Który ma najlpeszego Crona? Ma ktoś jakiś do polec

enia?

8p.pl

twojhosting.pl

domeny.pl - resellerski

hostit.pl

boo.pl

nets.pl

forward.pl

netmark.pl

easyisp.pl

pozdrawiam

DJ

djurek - powtórzę się, ale szczerze polecę w tym celu laohost.pl - co prawda zależy oczywiście jak dużą masz bazę w publikerze i ile projektów, niemniej jednak w laohost jest bardzo fajny wgląd w obciążenie przydzielonego ramu oraz procesora względem limitu i zawsze wiesz na czym stoisz - ostatnio dodano też wykres z nieoptymalnymi zapytaniami mysql. Mam publikera działającego tam na najmniejszym koncie, chodzi co minute cron, do tego mam kilka projektów aktywnych i każdy z włączonym podlinkowaniem - nic nie muli, obciążenie na poziomie 0,3%. Limit na najmniejszym koncie jest 1%, a jeśli tylko masz kaprys to możesz sobie zamówić konto czy też zmienić obecne do limitu 10% nawet - choć obsługa w lao jest wielce życzliwa i pomocna, nigdy nie ma problemu z obciążeniem w razie czego (a zdarzyło mi się pojechać nawet do 20% czyli 19% poza limitem B) gdy publiker miał jeszcze problem z pętlą) - póki nie masz gdzieś tego czy powodujesz nadmierne obciążenie, to czerwonej kartki nie dostaniesz. Także pod ten soft szczerze polecam, jeśli nie chcesz wydawać specjalnie dużo więcej pod dedyka - tym bardziej, że wiem od obsługi iż kilka osób na lao również używa publikera i nikt nie zgłasza nadmiernych obciążeń, zwłaszcza po zastosowaniu łatki z ostatnią pętlą w zadaniach dotyczących otwartymini bodaj. Zresztą sprawdź sam, bezpłatny okres testowy na hostingach jest już standardem, zainstalujesz sobie soft, popatrzysz parę dni w wykresy i sam zobaczysz :)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Tak to otwartymini robił pętle. Przez parę dni miałem ponad 7% na koncie z dozwolonym 1% i nikt mi afery nie robił. Wykresy zużycia to dobra sprawa jak takie narzędzie jest odpalone na serwerze, gdyby nie wykresy to bym sie zorientował że cos jest nie tak jak by mi konto zablokowali . Zdecydowałem sie na laohost bo ktoś w tym wątku zachwalał (chyba nawet Rainmaster). W każdym razie nie żałuje. Jeśli jednak zdecydujesz sie na inny host niż te które posiadasz to śmiało możesz próbować laohost.

A ja dziś dostałem od az.pl :

Witam

W nawiązaniu do świadczonej usługi hostingowej - konto o loginie hxxxxxxxht - pragnę Państwa poinformować, iż w ramach Państwa konta pracują skrypty powodujące nadmierną utylizację bazy danych poprzez ciągłe przeszukiwanie bazy danych. W związku z tym zmuszeni byliśmy do zawieszenia usługi.

Uprzejmie proszę o kontakt z nami. Na koncie wymagane są natychmiastowe zmiany mające na celu optymalizację zapytań SQL, oraz pozakładania odpowiednich indeksów.

Pozdrawiam

wrrrrr

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Opinie opiniami - ale muszę powiedzieć że obsługa klienta - przynajmniej z tym panem co rozmawiałem - na mega wysokim poziomi (nawet można było sobie pożartować) w sumie chłopak się zmieszał że CRON przeciąża a samo wywołanie crona przez www już nie ale udało nam się dojść do porozumienia że dam im 12h na rozwiązanie tego co jest nie tak zanim go włączę ponownie a oni mi znów pewnie zawieszą konto :) - Konto błyskawicznie odwiesili a problem jest z SELECT do bazy. Czekam na dokładne info

Dodano:

Dostałem nowe 2 pliczki od suportu które rozwiązały problem - szkoda tylko że od razu tych plików nie dostarczają lub aktualizacji nie zrobią wrrrrr

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Aktualizacja do 1.0.10 jest piękna ;-)

Najważniejsze:

- dodano możliwość prostego kopiowania grup

- wprowadzono możliwość wyboru dla każdej grupy rodzajów skryptów wykorzystywanych do linkowania/podlinkowywania

- możliwość ręcznego wyłączania adresów z listy 'Katalogi'

dziękować!

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Zgadzam się, świetna sprawa, brakuje mi jednak importu linków dla projektów, w momencie jak chcę podlinkować 600 stron zaplecza boję się nawet pomyśleć jak będzie wyglądało dodawanie linka po linku :|

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności