Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

- dodano możliwość prostego kopiowania grup

To świetnie, bo myślałem, że jutro czeka mnie masa pracy z kopiowaniem i ustawianiem tych samych parametrów.

Dobra robota.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pojawiła się aktualizacja do wersji 1.0.10. Mogę prosić o wyjaśnienie o co chodzi z poniższymi zmianami (do czego to jest, jak tego używać, co to właściwie "robi"):

- dodano możliwość eksportu linków do opublikowanych wpisów wraz z linkowanymi we wpisach frazami

- dodano możliwość jednoczesnego eksportu linków dotyczących różnych linkowanych adresów URL (Projekty -> Zarządzaj grupami -> Linki (pod listą adresów))

@qazy

Dzięki temu możesz stworzyć listę precli i katalogów z dodanymi wpisami z danej grupy, a później delikatnie przerobić tę listę (np. dodać priorytety) i podlinkować w jakimś SWLu.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

@Hypno dzięki!

Czy zatem w tej aktualizacji pojawiło się coś nowego w kwestii podstawowego działania programu (katalogowania/preclowania)? Nie pojawiła się opcja pozwalająca na przypisywanie wielu anchorów do 1 URL'a i nadawania im wag (dla katalogowania)?

W Publikerze chyba nie da się jeszcze tak wyeksportować linki, żeby całą listę zaimportować od razu do eweba. Trzeba ją nieco przekształcić wg poniższego wzoru.

Aby móc zaimportować linki należy przygotować plik tekstowy (format CSV) w którym, zgodnie ze standardami, wartości rozdzielone są przecinkiem. Pierwsza kolumna zawierać powinna nazwę linka, druga kolumna to adres i opcjonalnie można w trzeciej kolumnie podawać priorytet, np: pozycjonowanie, https://www.e-weblink.com, 1. Jeśli w naszych wartościach występują przecinki wszystkie wartości w pliku powinny być otoczone cudzysłowiem, np. "seo, pozycjonowanie", "https://www.e-weblink.com", "1".

co do nowej wersji - dostałem lekkiej k****cy:

Proces optymalizacji bazy nie zostal jeszcze zakonczony. Twoja baza danych jest tak duza, ze jej optymalizacja wymaga wiecej czasu.

Aby kontynuowac proces optymalizacji odswiez strone albo kliknij tutaj (jesli rozmiar bazy danych jest bardzo duzy, to ten komunikat moze pojawic sie kilkukrotnie).

Przetworzonych rekordow: 6

Pozostalo do przetworzenia: 2814

I tak sobie już od wczoraj klikam... co za geniusz wpadł na taki pomysł ????

edit: dodam, że w tej chwili nie mam nawet ustawionych żadnych projektów.....

dymna.jpg

Nie klikaj, tylko ustaw autoodświeżanie w operze albo FF.

...

I nie stękaj. Chyba, że przebijesz moje 7 dni optymalizacji bazy po jednym rekordzie, wtedy możesz. :)

No i musiałem odpalić FF a tak tego nie lubię ;)

A stękam bo głupota ludzka czasem mnie poraża po prostu. I jakoś nie mogę nad tym przejść do porządku dziennego.

dymna.jpg

@Kleszcz - pobawisz się softem godzinkę to wszystko się zrobi proste :)

Mam jedną małą uwagę do updatu - kopiowanie nie działa zbyt wydajnie.

Najrozsądniej było by chyba podczas kopiowania grupy mieć możliwość co się ma kopiować. W chwili obecnej nie kopiują się teksty (ani pełne ani częściowe). Właśnie spędziłem 30min na kopiowaniu ustawień dla kilkudziesięciu stron zaplecz, które chce podlinkować i muszę powiedzieć, że jest to strasznie nudna robota, a jak sobei pomyślę, że chciałbym to zrobić dla setek stron to odechciewa się nawet zaczynać taką pracę :|

Mam nadzieję, że w jakimś kolejnym updacie będzie poprawione kopiowanie - idealnie by było jakby można było kopiować wszystkie ustawienia i hurtem dodać do tego adresy stron, tak żeby Publiker sam z tego zrobił listę np 100 grup - każdy url oddzielnie ;)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Czy jest jakiś podręcznik do tego programu ? Informacje w filmach są bardzo istotne i trochę niepokojące jest to, że są podane w tlyko w takiej formie (... i czy wszystkie ?).

Strasznie zakręcone są teksty pełne/długie/krótkie/częściowe.

Nie wiem, czy to widziałeś, ale może Ci się przyda:

https://www.publiker.pl/index.php/a/pomoc/r...w-i-precli.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności