Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do właściciela engine'u - czy nie myślicie nad wielowątkowością, jeżeli chodzi o dodawanie wpisów, ogólnie zadania cron?

Wydajność wzrosłaby proporcjonalnie do wydajności danej maszyny, którą program obsługuje.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Moze ktos mi powiedzieć jak ustawic aby do e-weba linki wrzucić z publikera. Bo rożne kombinacje mie nie działają.

Jeśli masz jakieś propozycje dotyczące sposobu eksportu linków z anchorami, to pisz do nas, postaramy się tak to dostosować, aby eksport był jak najprostszy.

Ja mam taką małą sugestię co do sposobu eksportu - pomocna byłaby możliwść eksportu wszystkich linków niezależnie od projektu/grupy. Przy 150+ grupach wchodzenie do każdej i eksportowanie linków zajmuje całą masę czasu. Przykładowy plik CSV mógłby wyglądać następująco:

nazwa_projektu;grupa;link;anchor

Odfiltrowanie odpowiednich grup/projektów/linków/anchorów w arkuszu kalkulacyjnym zajmie dosłownie chwilę.

Jest możliwość puszczenia zadania CRON od "0"?

Ustawiłem nowe projekty, starym poustawiałem skrypty do których ma dodawać, ale już od tygodnia, cały czas dodaje do skryptów ktorych nie chce, i projekty ktore pousuwałem z panelu, również dalej są linkowane.

I jeszcze mam jeden dziwny problem, wpisy do precli dodawane są jedynie do "mocne linki" chociaż, mam wybrane tylko wordpressy. Było już tak zanim wyszła aktualizacja z wyborem skyptów.

Moze ktos mi powiedzieć jak ustawic aby do e-weba linki wrzucić z publikera. Bo rożne kombinacje mie nie działają.

Jeśli masz jakieś propozycje dotyczące sposobu eksportu linków z anchorami, to pisz do nas, postaramy się tak to dostosować, aby eksport był jak najprostszy.

Ja mam taką małą sugestię co do sposobu eksportu - pomocna byłaby możliwść eksportu wszystkich linków niezależnie od projektu/grupy. Przy 150+ grupach wchodzenie do każdej i eksportowanie linków zajmuje całą masę czasu. Przykładowy plik CSV mógłby wyglądać następująco:

nazwa_projektu;grupa;link;anchor

Odfiltrowanie odpowiednich grup/projektów/linków/anchorów w arkuszu kalkulacyjnym zajmie dosłownie chwilę.

ja to czekam na "eksport do swl drugie podejscie" będzie mam nadzieje opcja "eksport do e-weba" eksport do gotlinka" eksport do seo.netu". Czy to takie trudne?

Gdyby jeszcze miał lepszą wydajność.

Tu się przyłączam do tego wołania. Publikera trzeba by troszkę podkręcić, by więcej wpisów dodawał :)

Tyle że z technicznego punktu widzenia to jest nie do zrobienia. Cron odpalany jest co minutę czyli na dobę może wykonać max. 1440 akcji o ile serwer się nie zawiesi. Na jedno dodanie wpisu składają się z tego co przeanalizowałem 3 akcje czyli dziennie Publiker "mógłby" dodać 480 wpisów ale liczba na pewno będzie mniejsza bo dochodzą takie akcje jak rozpoznanie nowych katalogów/precli, hasła itp.

Jedyną możliwością by tak jak mówicie "zwiększyć wydajność" jest wrzucenie tego co aktualnie Publiker robi w 3 akcjach do 1 ale wtedy przy kilkudziesięciu projektach każdy shared wygeneruje spore % obciążenie procka.

----

Nie wszystko da się zaprogramować - są pewne ograniczenia ;)

Zresztą zawsze można dokupić sobie kolejne licki na następne projekty i postawić na innych serwerach lub zdecydować się na dedyka i odpalać skrypt kilkoma cronami tudzież "zautomatyzowaną" Operą (Firefox chyba też się da).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Generał, ameryki nie odkrywaj, co odpalić w operze i co to kosztuje obciążenia, to my już dawno wiemy i pisaliśmy w tym topicu. ;) Chodzi o to, że osiągany dzięki temu przyrost liczby wysłanych wpisów nadal jest zbyt niski i osiągany zbyt dużym kosztem.

Eksperyment Discover.pl

Jakie są wasze opinie na temat publikera? Jak spisuje się przy katalogowaniu? są dobre efekty? lista katalogów jest w miarę aktualna? do tej pory korzystałem z addera ale nie zamierzam kupić 7 odsłony programu. Program potrzebuje głównie do wzmocnienia zaplecza.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności