Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przejrzałem od 19 strony wszystkie posty, były w tym 4 opinie dotyczące Publikera. Zadam trochę inaczej pytanie, jak wygląda obecna lista katalogów w Publikerze? istnieje możliwość dodania własnej listy katalogów? Jak wygląda skuteczność dodawania?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

jak wygląda obecna lista katalogów w Publikerze?

Trochę lepsza od Addera 6 ale i tak jest trochę niedziałających katów i śmieci.

Tylko że tutaj jest system kar więc ta lista będzie się chyba sama z czasem oczyszczać :D

istnieje możliwość dodania własnej listy katalogów?

Chyba nie ale to też jest chyba niepotrzebne - skrypt czerpie nowe katy/precle z m.in. spisu Mara na bieżąco.

Jak wygląda skuteczność dodawania?

No tu już jest prawdziwa przepaść w porównaniu z Adderem 6. Jeśli dobrze skonfigurujesz projekty (czasem jest dobrze na początku analizować logi) to doda elegancko i do prawidłowych kategorii. W miniaczki, webmini, hurricane i freeglobsy wchodzi jak w masło - wordpressów jeszcze nie testowałem.

-------

Jak na razie jedyny błąd jaki z mojego programistycznego punktu widzenia został popełniony to osobna konfiguracja linków i osobna tekstów/anchorów - niestety nie da się przypisać KONKRETNYM linkom KONKRETNYCH anchorów (no chyba że będziesz tworzył dla każdego takiego linka osobną grupę).

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wcześniej była mowa o eksportach do SWLi. Jak ktoś nie wie jak to zrobić podaję przykład dla E-weba. Inne eksporty robi się analogicznie.

Niestety trzeba poświęcić te kilka minut, więc też jestem za eksportem do wszystkich wiodących SWLi, głównie rotacyjnych ale statyczne też mogły by być.

Eksportowanie linków z Publikera do E-weba

(UWAGA: aby korzystać z poniższej opcji musisz włączyć zapamiętywanie linkowanych fraz w konfiguracji grupy)

Publiker

1. Znak oddzielający pola: "," czyli przecinek otoczony cudzysłowami.

2. Wartości zawarte w: <- tu zostawiamy puste.

3. Eksportujemy tylko adresy do katalogów i/lub precli, bez żadnych dat, godzin czy nagłówków.

4. Zaznacz - eksportuj podlinkowane frazy (anchor).

5. Zaznacz - jeden link + jedna fraza.

6. Trzeba jeszcze tylko zaznaczyć linki do eksportu i kliknąć na eksportuj teraz.

Teraz trzeba zmienić postać wyeksportowanych linków z:

https://www.precelek.pl/moj_art","moja fraza

na:

"https://www.precelek.pl/moj_art","moja fraza"

czyli dodać cudzysłowia na początku i na końcu

PS. Jak ktoś chce może jeszcze dodać priorytet na końcu

Notepad++ (freeware)

1. Otwieramy plik

2. Włączamy zaawansowane Find/Replace (CTRL+R)

3. W górnym polu wciskamy CTRL+ENTER (dzięki temu można zamienić enter)

4. W dolnym " później CTRL+ENTER później " żebyśmy mieli:

"

"

czyli dwa cudzysłowia pod sobą (dzięki temu można zamienić enter na cudzysłów-enter-cudzysłów)

5. Ustawiamy kursor na początek pliku.

6. Klikamy Find, aż się uaktywni Replace Rest.

7. Klikamy Replace Rest.

8. Na początku pliku dodajemy cudzysłów, a na końcu pliku kasujemy jeden nadmiarowy.

9. Wystarczy później zapisać do pliku txt i zaimportować do E-weblinka.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

Generał dzięki za opinie :) program zakupiłem, pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, wszystko jest dość przejrzyste i intuicyjne, zobaczymy jak wszystko pójdzie dalej.

Mam jeden problem z programem, ustawiłem projekt, grupę, dodałem 2 linki do grupy i od wczoraj nie dodało do żadnego katalogu, przy X pokazuje nadal wartość 0. Teksty pełne są ustawione, gdy sprawdzam grupę to nie pojawiają się żadne błędy. Cron raczej dobrze ustawiłem, w zadaniach Cron mam zadania z datą na dzisiaj/jutro. Przeglądając ten temat natknąłem się na opinie, że publiker musi przemielić cron'a. O czym mogłem zapomnieć?

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Przeglądając ten temat natknąłem się na opinie, że publiker musi przemielić cron'a. O czym mogłem zapomnieć?

Przede wszystkim na początku w Konfiguracji włącz sobie archiwizowanie crona (później jak będziesz już miał program obcykany i więcej projektów to wyłącz to koniecznie bo baza urośnie Ci do wielu MB). Dzięki temu będziesz mógł analizować logi i tam będziesz miał napisane do jakiego kata program dodał, jakie kategorie/podkategorie wybrał itp.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

witam, czy też macie taki problem że publiker nie za bardzo słucha się jeżeli chodzi o określenie liczby linkowania do katalogów w ciągu jednego dnia - ustawione mam na 15 a dodaje 4-7 dziennie.

Drugie pytanko to czy również publiker zaśmieca wam hosting dodając kilkanaście tysięcy plików o nazwie null?

z góry dziękuję za odpowiedzi

Adres crona masz u siebie. Jeśli dodasz do adresu:

/128 - odpalasz pierwsze zadanie z listy

/128/3 - inicjujesz dodanie do precla

/128/2 - inicjujesz dodanie do katalogu

Możesz ustawić odświeżanie w operze lub FF (wcześniej ktoś podał wtyczkę) tego pierwszego nawet co 1s, pozostałe dwa znacznie rzadziej np. co minutę lub jeszcze rzadziej. Jak to wytrzyma serwer - nie zrobisz to się nie przekonasz.

Eksperyment Discover.pl

Jak już jesteśmy w temacie wydajności to mały pomysł na update: automatyczne sprawdzanie czy soft wyrabia się z dziennymi wpisami czy domyślne ustawienia już nie działają i trzeba sobie radzić samemu (np odświeżaniem w FF/Operze). No i można by dorobić wielowątkowość w końcu :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Mam taką propozycję w statystykach, jeśli już coś takiego ktoś zaproponował, to prosze mnie opie%*$# :)

Mianowicie wybór zakresu czasowego oraz domeny, dla jakiej pokazane będą statystyki.

Mała rzecz, a cieszy ;-)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności