Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

możesz eksportować linki i pingować je tym programem https://www.instaluj.net/download/Narzedzia_SEO/ping_seo.html, ewentualnie możesz poszukać też w sieci darmowych skryptów, które sobie instalujesz na swoim serwerze i pingujesz.

Czy będzie możliwość wyboru katalogów do których będziemy dodawać nasze wpisy?

Przy okazji, czy ktoś posiada rozbudowaną bazę synonimów do publikera i byłby zainteresowany sprzedaż za $ bądź linki? kontakt pw :D

tak mam tego progsa tylko pytanie czy oplaca sie pinkowac podlinkowania ?

jeżeli tak to lipa z exportem bo musze esportować linkowania i osobno podlinkowania i każdą grupe osobno

zrobienie takiej bazy z exportu publikera dużo czasu zajmuje ...a potem aktualizacje

ale jest sens pinkować podlikowania do linkowanych katalogow i precli ???

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W ciągu jednego uruchomienia programu z crona wykonywane jest tyle zadań z listy 'Zadania CRON' ile zdąży się wykonać (np. w ciągu 30 sekund - zależy od serwera, po jakim czasie przerwie wykonywanie skryptu programu). Czyli to nie jest tak, że jedno uruchomienie = jedno zadanie z listy 'Zadania CRON'.

Jeśli robicie takie 'sztuczki' i jesteście zadowoleni z wyników działania programu, to OK, ale ogólnie kilkukrotne równoległe wywoływanie programu NIE JEST zalecane (może mieć to niekorzystny wpływ na stabilność pracy programu).

Robimy te sztuczki właśnie dlatego, ze nie zadowala nas działanie programu.

Ta pierwsza informacja powinna być podana już dawno. Wyłączyłem Operę, czas działania skryptu wydłużony do prawie minuty, wiec powinien tych zadań zrobić więcej. Zobaczymy.

Po dwóch dobach - bez problemu mam 1800 - 2000 na dobę. Wydłużenie czasu działania skryptu na serwerze na razie zdaje egzamin, żadne wspomaganie Operą nie jest potrzebne.

Eksperyment Discover.pl

Ja mam taką małą sugestię co do sposobu eksportu - pomocna byłaby możliwść eksportu wszystkich linków niezależnie od projektu/grupy. Przy 150+ grupach wchodzenie do każdej i eksportowanie linków zajmuje całą masę czasu. Przykładowy plik CSV mógłby wyglądać następująco:

nazwa_projektu;grupa;link;anchor

Odfiltrowanie odpowiednich grup/projektów/linków/anchorów w arkuszu kalkulacyjnym zajmie dosłownie chwilę.

Przyłączam sie do prośby - export hurtowy do CSV byłby bardzo przydatną funkcją zaoszczędzającą mnóstwo czasu.

można wejść do bazy danych na serwerze i odnaleźć tabelę publiker_as_urls

Prawdopodobnie to są wszystkie linki precli i katalogów użyte w naszych grupach

ja tą bazę eksportuje aby pingować linkowania i podlinkowania

tabela ma strukturę

url_id url group_id flag creation_date

po eksporcie do excela grupy mają wartość numeryczną więc sortowanie według grup powinno być łatwe

musisz tylko przyporządkować numer grupy odpowiednim nazwą

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

tabela ma strukturę

url_id url group_id flag creation_date

po eksporcie do excela grupy mają wartość numeryczną więc sortowanie według grup powinno być łatwe

musisz tylko przyporządkować numer grupy odpowiednim nazwą

Dzięki za info, zdaję sobie sprawę, że wszystko można zrobić ręcznie dłubiąc w bazie danych a później w wyeksportowanych tabelach... pytanie tylko czy to ma sens (jest praco i czasochłonne... a przede wszystkim na dłuższą metę nudne), skoro dorobienie takiego fjuczera to chwila a usability softu zdecydowanie by na tym skorzystało.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

od wczoraj dla jednego projektu dostaję pełno maili o treści: "Nie ma katalogu, do którego można dodać ten wpis". Wydaje mi się, że zwyczajnie dany wpis został już dodany do wszystkich katalogów. A zatem taki mail mógłby przyjść raz i wystarczy, ale to są setki wiadomości, wysyłane co pewien czas. W ustawieniach dodawanie do katalogów jest już odhaczone a maile przychodzą wciąż. Testowo zwiesiłem publikację dla całej grupy, ale te wiadomości nadal się pojawiają. Co zrobić żeby przestały przychodzić?

A ja mam pytanie o jakiś orientacyjny termin wydania updatu zawierającego poprawione kopiowanie projektów. Mam do dodania kilkaset stron i nie wiem czy zlecić to komuś w chwili obecnej czy poczekać aż kopiowanie będzie działać poprawnie i całość zajmie 10-20 razy mniej czasu.

Opłacalność wydawania pieniędzy/poświęcenia czasu na pracę zależy w sumie tylko od terminu takiego updatu. Jeśli będzie to np 3 miesiące to wiadomo, że lepiej dodać w tym czasie dla każdej strony po kilkaset wpisów...

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności