Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Publiker to dobry produkt, sam kupilem kilka licencji, ale wymaga dopracowania, sadzilem ze juz jest OK gdy przyszla aktualizacja po ktorej nic mi juz nie dodaje do precli i liczba precli aktywnych zmalala o polowe, cos jest nie tak jesli prawie wszyscy to potwierdzaja.

Podlinkowywanie wpisow genialna sprawa ktorej prozno szukac w Adderze (moze w 8 bedzie (((: ) , nie narzekajcie tylko dajcie autorowi w spokoju rozwijac skrypt bo zrobil naprawde kawal dobrej roboty i support tez dziala bez zastrzezen.

Pytanie do Autora:

Panie Tomku, niech Pan powie kiedy wyjdzie poprawka ostatniej poprawki ktora popsula linkowanie z precli ,troche to uspokoi nastroje nas wszystkich (:

Pozycjonowanie w Google szansa na sukces twojego biznesu.

Mam w grupie X ustawione dzienne linkowanie z katalogów na 20 bez podlinkowania i z precli na 20 bez podlinkowania = wspólnie 40 wpisów dziennie. Do tego projektu przypisanych mam 10 adresów do pozycjonowania. Czy zatem liczba 40 odpowiada wszystkim adresom, czy też każdemu z osobna?

Mam w grupie X ustawione dzienne linkowanie z katalogów na 20 bez podlinkowania i z precli na 20 bez podlinkowania = wspólnie 40 wpisów dziennie. Do tego projektu przypisanych mam 10 adresów do pozycjonowania. Czy zatem liczba 40 odpowiada wszystkim adresom, czy też każdemu z osobna?

Jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie to będzie to tak:

Opublikowanych zostanie 40 wpisów dziennie:

20 w katalogach - zwykle po 1 linku = 20 linków

20 w preclach - zwykle po 3 linki = 60 linków

Czyli zostanie opublikowanych 40 wpisów zawierających 80 linków.

To które linki będą i ile razy jest uzależnione od wag linków

Pozdrawiam

lukasha

Dokładnie to miałem na myśli. Waga linków jest identyczna. Zatem aby dla każdego z 10' linków było oddane po 40 wpisów w sumie, powinienem ustawić 200 wpisów w katalogach i 200 wpisów w preclach?

Nie mam 100% pewności jednakże wydaje mi się że jak zrobisz po 200 wpisów (katalogi i precle) to i tak nie będziesz miał pewności, że każdy z linków pojawi się dokłądnie 40 razy (mimo tych samych wag może wylosować jakiś link częściej niż inny).

Ja zrobiłbym osobne grupy dla tych linków. Wówczas miałbyś większą kontrolę nad tym, ile razy jaki link jest linkowany.

ja to teraz mam dziwna sprawe z tymi preclami

po dodaniu nowego emaila i rejestracji mam cos takiego

WordPress 176 176 0

Sprawa dość normalna gdyż gdy kliknąłeś rejestruj ponowanie wówczas wszystkie nieaktywne precle przeszły do kolejki rejestracyjnej, dlatego nieaktywnych masz 0. Z biegiem czasu z kolejki rejestracyjnej będą przechodziły do aktywnych (jeżeli rejestracja się powiedzie) lub do nieaktywnych (jeżeli rejestracja się nie powiedzie)

Pozdrawiam

A ja mam prośbę (apel) do użytkowników publikera. Poukładajcie sobie teksty tak, żeby do precli były dodawane artykuły, a do katalogów opisy stron/firm. Bo w tym momencie wygląda to nieciekawie - mam np. tekst na 1k znaków, praktycznie unikalny, ale cóż z tego, skoro jest artykuł o Monice która jechała na rowerze przez las... A tekst ów dodany zostaje do katalogu, jako opis strony sklepu z rowerami.

I wszyscy tylko tracimy czas

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

wszystko to nic, nie wejdzie wpis to nie wejdzie ale powiedz - po co ta Monika jechała sama do lasu na rowerze, a miała może koc? (o jaki las chodzi) To lepsze niż te wszystkie dodawarki o działaniu których przestałem się już wypowiadać.

Mam problem z publikerem bo pod zadna przegladarka niechce mi odpalic "manualnego" dodawania..

- Pod IE wywala biala pusta strone badz Could not complete the operation due to error 80020101.

- Mozilla fierefox pusta strona

- Opera pokazuja mi sie okienka tak jak w filmiku instruktazowym, naciskam dalej ale jedyne co otrzymuje to -> Panel gotowy do obsługi następnego zadania Dalej i tak w kolko.

Przeważnie wynika to z błędnego przegrania jakichś plików na serwer przez FTP. Czasem niestety tak się zdarza, że program do FTP błędnie przegra plik, utraci połączenie z serwerem itp. i stąd powstaje problem. Przeważnie ponowne wgranie plików na serwer rozwiązuje problem. Polecam darmowy program do FTP o nazwie WinSCP, na którym do tej pory nigdy się nie zawiodłem.

Inny kłopot, który czasem występuje, to jakieś kody doklejane przez serwer do stron www. Np. takie coś ma miejsce w home.pl, gdy włączymy statystyki stron. Oczywiście dla Publikera takie statystyki odwiedzalności nie mają sensu, więc wystarczy je wyłączyć i problem zostanie rozwiązany.

a ja mam z kolei pytanie czy publiker dodaje wam do katalogow w pierwszej kolejnosci o "najwyzszym page rank", bo widze jest taka opcja i nawet ja zaznaczylem, czy dodaje wam tak jak mi nie zwazajac na to ustawianie ?

Po za tym kwestia ilosci dodanych katalogow/precli powinna byc jak najszybciej rozwiazana, bo sam mam taki problem jak reszta -> nastawiłem dodawanie dziennie 6 katalogów i 6 precli, jak wsumie dodadzą się dwa to jest to spory sukces, a chyba tak to nie powinno wygladac..

Samo wybieranie katalogów, do których będzie wysyłany wpis moim zdaniem działa prawidłowo. Trzeba jednak pamiętać o kilku kwestiach z tym związanych. Mianowicie, katalogi o wysokim PR są przeważnie moderowane i często tematyczne. Powoduje to, że wpis, który wyślemy dzisiaj, może być zatwierdzony dopiero za 3 tygodnie, więc do momenty odnalezienia linku nie będzie on widoczny na liście linków w danej grupie. Będzie widoczny w statystykach jako 'oczekujący na wysłanie'.

Kolejna rzecz to katalogi tematyczne. Jeśli wylosowaliśmy katalog według PR i jest on tematyczny (oraz jeśli tematyka naszej strony nie jest zgodna z tematyką katalogu), to nie odnajdziemy pasującej kategorii. W takiej sytuacji program nie wie, czy rzeczywiście nie ma pasującej kategorii, czy akurat katalog w danym momencie nie działa (i zamiast strony strony głównej z kategoriami pojawia się komunikat o przerwie w działaniu katalogu). Zatem w takiej sytuacji program odczeka określony czas, np. 24 godziny i ponowi próbę. Dopiero po kilkukrotnym sprawdzeniu uzna, że do tego katalogu nie da się dodać wpisu i automatycznie wyśle go do innego katalogu.

Pamiętam, że gdy uruchomiliśmy dodawanie wpisów do WebMini, to wybieranie katalogów według PR działało bez zastrzeżeń.

Przygotowanie wysyłania wpisu do katalogu (FreeGlobes)

Adres: ******

Katalog: https://katalog.lagata.pl/

Lagata to raczej nie jest freeglobes :D i przy takiej okazji chciałbym się zapytać jak to wygląda z tymi SEOKatalogami

Być może np. tydzień temu był to katalog FreeGlobes, a teraz jest to katalog na skrypcie SEOkatalog. Po pewnym czasie taki katalog zostanie automatycznie wyłączony.

a ja chciałbym spytać, czy komuś prawidłowo działa automatyczne podlinkowywanie wpisów z swli (gotlink, e-weblink) ?

Również zauważyłem ten problem - tj. test logowania, dodania testowego linku działa super (gotlink), ale samo podlinkowanie automatyczne już nie, od wczoraj nie dodało żadnego linka do wpisu mimo ustawienia podlinkowania każdego wpisu i z precla i z katalogu. Zakładam, że rzecz jasna podlinkowuje tylko aktualne, tj. właśnie wysłane wpisy, a te dotychczasowe pomija - no ale tak czy siak żadnego linka do grupy ustalonej nie dodało. ;)

Wysyłanie adresów do podlinkowania do SWLi odbywa się w nocy - losowo pomiędzy godziną 1 a 5. Być może stąd przypuszczenia, że nie działa. Jeśli problem nadal będzie występował, to proszę o kontakt email do nas, to będziemy indywidualnie starać się znaleźć przyczynę. Obsługa SWLi pojawiła się dopiero nie dawno, więc być może są jakieś niedociągnięcia.

quote name='Ptaq'

Ile macie aktywnych Wodpressów w publikerze? Bo u mnie nic nie spadło, bo od kilku(nastu) dni używam i mam 306. Wydaje mi się, ze powinno być trochę więcej...

Odp.: Po aktualizacji spadła liczba aktywnych precli, ponieważ zostały wyłączone te adresy, które i tak nie działały. To czy pojawiało się wcześniej 2000, a teraz jest 1000 to tylko kwestia prawidłowego pokazywania. Wcześniej część adresów, które były wyświetlane jako aktywne i tak nie nadawała się do publikacji artykułów.

Przy rejestracji w preclach należy pamiętać, aby:

- wybierać jak najbardziej unikalne loginy;

- wybierać adres emai na serwerze, gdzie nie ma filtrów antyspamowych. Jeśli takie filtry są to należy je wyłączyć. Dlatego właśnie nie polecamy kong gmail, bo tam jest domyślnie włączony filtr i duża część emaili z hasłami po rejestracji zostanie automatycznie wrzucona do kosza. A zatem wybranie takiego konta email do rejestracji będzie skutkowało tym, że liczba precli, w których uda się nam zarejestrować będzie znacząco niższa.

- utworzyć zupełnie nowy, świeży adres email do rejestracji, bo nie można się zarejestrować dwa razy na ten sam email w preclu WP.

Sprawdzamy jeszcze raz dokładnie, czy rejestrowanie w preclach przebiega prawidłowo. Otrzymuje informacje, że część użytkowników ma z tym problem, który być może wynika z jakichś specyficznych ustawień serwera lub skrzynki pocztowej. Pracujemy nad tym. Jeśli ktoś ma z tym problem, to proszę o kontakt do nas na email, to będziemy indywidualnie dochodzić przyczyn. A przyczyny są czasem bardzo prozaiczne. Przykładowo, kiedyś mieliśmy klienta, który podał email do rejestracji i przypadkowo wkleiła się spacja na końcu emaila. Program wtedy nie sprawdzał poprawności emaila pod tym kątem (teraz już sprawdza) i taki email ze spacją na końcu był wysyłany do wszystkich precli WP i każdy precel odrzucał taką rejestrację, bo email nie był poprawny. Dzięki współpracy z klientem udało się szybko ustalić przyczynę problemu i ją usunąć.

Ja założyłem nowy mail i login do rejestrowania w WordPressach. Puściłem jeszcze raz rejestrację w nieaktywnych no i z 306 zrobiło się 1085 więc jest lepiej.

Jeśli ktoś ma mało aktywnych precli i chciałby się ponownie zarejestrować to najlepiej zrobić to tak:

- deaktywować stary email do rejestracji (nie usuwać - lepiej tylko wyłączyć jego publikację);

- dodać nowy adres email (pamiętając o wskazówkach, o których napisałem powyżej);

- uruchomić rejestrację w preclach (Katalogi -> Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych preclach)

Tylko jako nowego usera publikera powiedzcie jak to się odbywa z nowo dodanymi/znalezionymi wordpress'ami?

Bo jak przeszuka mi jakąś listę i coś znajdzie to od razu się tam rejestruję? Czy tylko rozpoznaje ze to Wordpress i dodaje do nieaktywnych? A by potem dodać do aktywnych trzeba odpalić ten proces rejestracji we wszystkich nieaktywnych?

Jeśli zostanie w sieci wyszukany nowy adres katalogu WP, to następuje automatyczna rejestracja w tym preclu. Spośród wszystkich aktywnych adresów email do rejestracji losowany jest jeden.

Czy wam liczba aktywnych WordPressów wróciła do normy - ja utworzyłem nowego maila i kliknąłem ponownie rejestracje - niestety liczba aktywnych została na tym samym poziomie...

PS. w jaki sposób usunąc WSZYSTKIE hasła do precli aby móc wszystko jeszcze raz zarejestrować na innego maila?

Nie ma konieczności kasowania haseł. Jeśli dodamy nowy email do rejestracji, to zostanie on użyty do danego precla. Jeśli uda się zarejestrować w tym preclu, to od tej pory do wysyłania artykułów będzie używany nowo zarejestrowany użytkownik.

Prosba do wlasciciela publikera o informacje o aktualizacjach na maila.

Jak sie okazalo ominela mnie latka i nie otrzymalem info o niej. Musialem sie sam dopominac :D

Proszę podesłać swój adres email do nas. Ogólnie tak właśnie się to odbywa, że wysyłamy informację na email. Tak przy okazji, czy myślicie, że automatyczne aktualizacje, to istotna sprawa, czy lepiej rozwijać inne funkcje programu związane z samym pozycjonowaniem?

1. Jaki macie stosunek dodawanych katalogow vs precli?

Dla porownania wezmy statystyke dla pojedynczego projektu w ciagu ostatnich 14 dni:

Wysłanych: 1104 (do katalogów: 1039, do precli: 65)

Opublikowanych: 862 (w katalogach: 824, w preclach: 38)

Cos ostatnio te precle faktycznie stoja..

Po pierwsze, wysyłanie wpisów do katalogów ma minimalnie wyższy priorytet niż do precli. Jeśli zatem zadania na liście 'Zadania CRON' nie wyrabiają się w czasie, to skutkiem tego, może być to, że wysyłamy tylko do katalogów, bo na precle nie starcza czasu.

Po drugie, w ostatniej aktualizacji zostało dodane nowe pole w konfiguracji grupy o nazwie 'W ciągu doby wyślij maksymalnie X wpisów'. Jest to takie dodatkowe zabezpieczenie, które zlicza liczbę wpisów wysłanych do katalogów, precli oraz dodatkowo wpisy zaległe wysyłane do katalogów i precli (dotyczy to tylko i wyłącznie wpisów linkujących, czyli podlinkowania nie są brane pod uwagę). Domyślnie ustawiona jest wartość 40 tego pola, co powoduje, że w ciągu doby nie zostanie wysłanych więcej niż 40 wpisów do katalogów i precli.

Problem wysyłania do precli może wynikać właśnie z ustawień tego pola. Proszę dla testów spróbować ustawić wartość tego pola np. na 1000 i wtedy zobaczyć, czy wpisy do precli będą wysyłane poprawnie, tak jak przed aktualizacją - powinno pomóc. Później oczywiście dla bezpieczeństwa można zmienić wartość pola na mniejszą.

Przy najbliższej aktualizacji rozbijemy chyba to pole na dwa pola: 'W ciągu doby wyślij maksymalnie X wpisów do katalogów' oraz 'W ciągu doby wyślij maksymalnie X wpisów do precli'.

quote name='titaN'

Czy da się jakoś wyczyścić całą listę z Cron job?

Odp.: Nie jest to zalecane, ale jeśli ktoś musi, to można wyczyścić zawartość tablicy cron. Należy jednak pamiętać, że NIE WOLNO usuwać rekordów, w których pole 'stack_sid' jest puste. Takich rekordów jest kilka sztuk.

quote name='Yeden'

Dlaczego ja mam pobierać adresy wpisów w jakimś formacie SWL, a nie mogę bez tego. Chcę same adresy bez tej całej zabawy z edycją.

Odp.: Aktualny sposób eksportu linków jest BARDZO elastyczny i bardzo wygodny. Raz zdefiniowany format eksportu możemy wykorzystywać wielokrotnie jednym kliknięciem. Rzeczywiście, nie pomyśleliśmy o tym, aby domyślnie dodać format eksportu czystych adresów URL, ale dodanie takiego formatu zajmuje mniej czasu, niż wysłanie posta na forum :)

quote name='Johnek'

Czy do tego skryptu można dodawać własne listy katalogów(tych których nie ma w bazie) a potem dodawać je automatycznie lub półautomatycznie, czy jednak jest tak że korzysta on jedynie z bazy ogólnie dostępnych spisów katalogów i sam je aktualizuje a my nie mamy na to większego wpływu ?

Odp.: Można dodawać swoje adresu URL katalogów do sprawdzenia:

MENU -> Katalogi -> Dodaj adresy do sprawdzenia

quote name='net-point':

Panie Tomku, niech Pan powie kiedy wyjdzie poprawka ostatniej poprawki ktora popsula linkowanie z precli ,troche to uspokoi nastroje nas wszystkich (:

Odp.: Staramy się to poprawić i dojść przyczyn dlaczego część użytkowników nie ma z tym problemu, a u części użytkowników pojawia się problem z rejestracją. Tak jak pisałem już powyżej warto zwrócić uwagę na pewne elementy związane z samą konfiguracją rejestracji. A jeśli komuś nadal nie działa tak jak powinno, to proszę pisać indywidualnie będziemy szukać przyczyn. Na pewno będziemy pracować nad tym, aby współczynnik rejestracji zakończonych sukcesem był jak najwyższy.

quote name='GooG'

przydała by się opcja która umożliwia dodanie do projektów dodanych ręcznie (poza publikerem) wpisów do precli i katalogów.

Jeżeli dodaje sam do bardzo wartościowch katalogów czy precli wpisy płatne i chciałbym je podlinkować ...?

Odp.:Można wejść w Projekty -> Zarządzaj grupami -> Linki -> (kolumna X) -> Dodaj nowy link

i zaznaczyć opcję podlinkowania.

quote name='seoroot'

czy mozna zainstalowac druga kopie skryptu w ramach 1 licencji?

Odp.:Nie.

quote name='salab'

Działa Wam poprawnie exportowanie urli po updacie? Przed updatem działało ok, a teraz za każdym razem dostaję pusty plik CSV :|

Odp.: Proszę się upewnić, że eksportując linki poprzez Projekty -> Zarządzaj grupami -> Linki jest zaznaczony co najmniej jeden checkbox przy adresie. Należy również sprawdzić, czy w ogóle w wybranym okresie czasu jest jakiś link do wyeksportowania.

quote name='patro'

brakuje mi podziału na typ(katalog - precel) przy eksporcie linków, przed aktualizacją taka opcja była. Czy u was też jej brakuje?

Odp.: Rzeczywiście, o tym zapomnieliśmy. Postaramy się to przy najbliższej aktualizacji dorobić.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

W temacie wysyłki do SWLi:

Jeśli ktoś ma problem z wysyłaniem wpisów do SWLi, to proszę sprawdzić, czy w tablicy publiker_cron_jobs jest rekord, w którym w kolumnie 'command' jest 'autoseo/swl'. Można to sprawdzić kwerendą:

SELECT * FROM `publiker_cron_jobs` where SUBSTR(command,1, 5)!='class'

Jeśli nie ma takiego rekordu, to można go dodać taką kwerendą:

INSERT INTO `publiker_cron_jobs` VALUES(NULL, 'autoseo/swl', 1, 1260100813, 10, NULL, NULL, 3, 300, 0)

Taki rekord powinien zostać dodany automatycznie zaraz po aktualizacji, ale zdarzyło się, że były przypadki, gdzie brakowało tego rekordu i dlatego wysyłki do SWLi w ogóle nie było. Dodanie takiego rekordu powinno rozwiązać problem.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Mam pewien problem z opcją manual. Od pewnego czasu jakby przyblokowała mi się jeden panel. Klikam dalej, a tam w kółko jest

Linkowany adres: https://www.xxxxx.pl/

Dodawanie wpisu do katalogu: https://www.4po.pl/

Nie udało się pobrać pytania

po kilku razach kliknięcia 'dalej' zmienia się, to i pozwala dodać coś innego, ale zaraz znowu się zapętla .

Wywaliłem już ten katalog, ale dalej mam to samo.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności