Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
o ile dobrze pamiętam to tagi są losowane w tekstach częściowych, cena jest ok autor też musi mieć motywację :P

Nie sprawdzałem w tekstach częsciowych ale wydaje mi się, że warto by w jednych i drugich mieszało. Po każdym dodawaniu kolejnośc tagów powinna być losowo mieszana.

Przydałaby się informacja w statystykach do ilu katalogów i precli publiker w danej chwili dodać stron łącznie ze wszystkich projektów(chodzi mi o ilość dzienną). Zliczanie tej informacji z poszczególny grup jest czasochłonne.

W statystykach można wybrać zakres czasu - 1 dzień, nie wybierać konkretnego projektu/grupy (pozostawić opcje '--wszystkie--') i wtedy mamy właśnie taką informację. Jeśli dobrze rozumiem pytanie, to chodzi właśnie o to.

Myślę, że dobrym pomysłem jest przy kolejnej aktualizacji wprowadzenie mieszanie tagów wpisu. Teraz zawsze jest ten sam ciąg co nie jest chyba najlepsze.

Tak jest w tekstach częściowych - tagi są losowo wybierane na podstawie ustalonych wag. W tekstach pełnych też możemy takie coś dodać... nie ma problemu.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Myślę, że dobrym pomysłem jest przy kolejnej aktualizacji wprowadzenie mieszanie tagów wpisu. Teraz zawsze jest ten sam ciąg co nie jest chyba najlepsze.

Tak jest w tekstach częściowych - tagi są losowo wybierane na podstawie ustalonych wag. W tekstach pełnych też możemy takie coś dodać... nie ma problemu.

Fajnie bo myślę, że to się przyda w tekstach pełnych

A ja mam taką duperelę.

Może to nie jest aż tak męczące, ale może w konfiguracji dodać dwa pola:

Domyślny widok: uproszczony|normalny

Domyślna ilość elementów na listach: 5|10|20|30|50|100

Po prostu obecnie jak się loguję zawsze muszę przełączyć na normalny i wybrać ile ma być widocznych elementów na liście ... a tak, po zalogowaniu wczytywane by były moje ustawienia.

Przejrzałem właśnie zasady publikacji tagów „tekstów częściowych” i chyba nie bardzo się zrozumieliśmy. Ja proponuję by w „tekstach pełnych” po wypełnieniu zakładki „tagi” np.: „dom, drzewo, deska, sęk, lipa” Publiker mieszał ich kolejność przy każdym dodaniu np.: 1 dodanie: „drzewo, sęk, dom, lipa deska” 2 dodanie „deska, dom, lipa, drzewo, lipa, sęk”. itd.

Miej na uwadze to, że dużo katalogów pobranych z katalogiseo.info na starcie ma site 0 .

Owszem ale można byłoby je deaktywować a później sprawdzać site np. po 14 dniach.

Jeżeli cały czas byłoby 0 wówczas katalog zostałby nieaktywny. Jeżeli >0 to katalog zostałby aktywowany.

Myślę, że jest to o tyle ważne, że niestety dużo katalogów dostało już bana i wpisy w nich są bezwartościowe.

PS.

Można byłoby regularnie np. co 90 dni sprawdzać site aktywnych katalogów aby sprawdzić czy nie dostały bana choć nie wiem czy to zbytnio nie obciążyłoby publikera

A ja mam taką duperelę.

Może to nie jest aż tak męczące, ale może w konfiguracji dodać dwa pola:

Domyślny widok: uproszczony|normalny

Domyślna ilość elementów na listach: 5|10|20|30|50|100

Po prostu obecnie jak się loguję zawsze muszę przełączyć na normalny i wybrać ile ma być widocznych elementów na liście ... a tak, po zalogowaniu wczytywane by były moje ustawienia.

Ok, nie ma problemu - będzie to zmienione tak, aby nie było potrzeby za każdym razem klikać i wybierać widok, czy wielkość listy.

Przejrzałem właśnie zasady publikacji tagów „tekstów częściowych” i chyba nie bardzo się zrozumieliśmy. Ja proponuję by w „tekstach pełnych” po wypełnieniu zakładki „tagi” np.: „dom, drzewo, deska, sęk, lipa” Publiker mieszał ich kolejność przy każdym dodaniu np.: 1 dodanie: „drzewo, sęk, dom, lipa deska” 2 dodanie „deska, dom, lipa, drzewo, lipa, sęk”. itd.

Jasne, dokładnie tak to właśnie zrozumiałem poprzednio.

mam jeden problem przy instalce na proste.pl

wszystko jest ok oprócz poczty:

Błąd poczty (POP3): Logowanie użytkownika nie powiodło się.

dziwne bo w filmiku publikera działało

Sprawdź dokładnie czy podajesz poprawne dane do logowania do poczty (host, port, login, hasło) - to najbardziej prawdopodobna przyczyna. Może się również zdarzyć, że sam serwer blokuje wyjście POP3, ale jest to sprawdzane podczas instalacji skryptu, więc jeśli udało się zainstalować, to nie powinno być tego problemu z serwerem.

Mam taka propozycję zmiany:

Aby w trakcie rozpoznawania katalogu/precla publiker równiez sprawdzał jego site w google - jezeli jest rowny 0 wówczas katalog byłby nieaktywny.

Będzie, ale nie w najbliższym czasie. Po prostu, żeby zrobić to dobrze, musimy zmienić zarządzanie listą katalogów, co wiąże się też z rozwojem programu w najbliższych miesiącach.

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Tak to może wyglądać. Tak jak widać wpisów do katalogów jest dużo więcej niż do precli, a to z dwóch przyczyn.

Po pierwsze, wysyłanie wpisów do katalogów ma delikatnie wyższy priorytet niż wysyłanie do precli, więc tam wpisy kierowane są w pierwszej kolejności. Jeśli wysyłki jest za dużo, to na wysyłanie do precli po prostu nie starcza już czasu.

Po drugie, w zliczaniu statystyk zauważyliśmy ostatnio mały błąd, otóż wpisy wysyłane do precli WebMini są zliczane jako wpisy do katalogów. Ten błąd dotyczy tylko zbiorczych statystyk, które widać powyżej, więc może to być mylące. WebMini to takie połączenie katalogu i precla, więc stąd ten problem się pojawił. Przy najbliższej aktualizacji, która będzie na dniach, usuniemy ten problem.

Po aktualizacji będą również zmienione priorytety wysyłki, tak aby najważniejsze wpisy (czyli te linkujące) były wysyłane w pierwszej kolejności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności