Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No dobra czyli wiem tyle , ze publiker mi nie wystarczy do pełni szczęścia.

Więc mam pytanie czy autor programu zezwoli mi na przeróbki swojego skryptu pod moje własne zastosowanie jak kupię ten skrypt ?

Na co pozwala licencja i czy kod programu jest zaszyfrowany ?

No a czy ewentualnie na specjalne zamówienie autor jest w stanie napisać to o czym pisałem dwa posty wyżej ?

Ewentualnie czy planujesz coś takiego aby było w aplikacji ?

Bo generalnie nie ma jeszcze programu, który wspiera pozycjonowanie sklepów internetowych na podstawie sitemap.xml .

No i tak jak pisałem powiązanie artykułów tematycznie (mapowanie jakieś)

Główne zadanie programu to tematycznie podlinkować kategorie i produkty zgodnie z ich treścią opisu w różnych katalogach.

Czy komuś oprócz mnie tego brakuje ?????

A ja mam pytanie dotyczące CRONA, jeżeli w polu:

"Sprawdzaj, czy wpis został opublikowany" wpiszę wartość: 0

to przyśpieszę działanie skryptu i będzie on dodawał więcej wpisów w ciągu dnia na home.pl (cron co 5 minut), czy wartość 0 w tym przypadku spowoduje, że będzie on natychmiast sprawdzał, czy wpis został opublikowany?

Mnie osobiście najbardziej odpowiadałaby, aby program dodawał wpisy bez sprawdzania, natomiast 2 razy w miesiącu, np. co 2 tygodnie w soboty od 01.00-6.00 sprawdzał tylko czy wpisy zostałe opublikowane i nic innego więcej nie robił.

pozdrawiam

publiker.jpg

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

to przyśpieszę działanie skryptu i będzie on dodawał więcej wpisów w ciągu dnia na home.pl (cron co 5 minut), czy wartość 0 w tym przypadku spowoduje, że będzie on natychmiast sprawdzał, czy wpis został opublikowany?

Mnie osobiście najbardziej odpowiadałaby, aby program dodawał wpisy bez sprawdzania, natomiast 2 razy w miesiącu, np. co 2 tygodnie w soboty od 01.00-6.00 sprawdzał tylko czy wpisy zostałe opublikowane i nic innego więcej nie robił.

pozdrawiam

publiker.jpg

Jak ustawisz 0 to program nie będzie sprawdzał wpisów.

Tak mi się wydaje.

Tylko czy da się ustawić zero.

I jak program nie będzie sprawdzał wpisów to nie będziesz zabardzo wiedział czy coś ci się dodało.

A jak chcesz sprawdzać wpisy co dwa tygodnie to poprostu co dwa tygodnie wpisz 1 a dodawanie projektów wyłącz i powinno być jak chcesz (tyle że mała kombinatorka) :)

:)

Podłączę się pod pytanie Robbieriviera - może ktoś podać swoje wyniki jeśli testował różnice w wydajności zmianiając ostawienia ilości sprawdzanych wpisów? Ja właśnie u siebie zmieniłem z 7 na 3, za jakiś czas pochwalę się wynikami.

PS: swoją drogą to przydatna by była opcja ustawiania co ile mają być sprawdzane wpisy - np. po 1 i 30 dniach zamiast obecnej opcji zaznaczania ilości sprawdzania katalogów - sądzę, że zaoszczędziło by to sporo zasobów.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Planowana jest jakaś optymalizacja skryptu? Musiałem niestety wyłączyć publikera - baza padała... hosting na kei.pl

Optymalizacja zapytań do bazy już była kilkukrotnie robiona, zawsze udawało się jeszcze coś poprawić, ale jakby nie optymalizować skryptu, to zawsze można tak go obciążyć, że będzie w którymś momencie za bardzo przeciążał bazę.

Mam pytanie o znaczenie komunikatu:

Linkowany adres prowadzi do podstrony serwisu i aktualnie nie ma katalogu, który jest zabezpieczony tokenem i do którego można dodać ten wpis.

Czy to oznacza, że wogóle nie zostały takie katalogi odnalezione w bazie katalogów (i już się nie znajdą), czy że w ramach stopniowego rozpoznawania katalogów, podkategorii etc. w czasie planowania dodawania linków dotychczas ich nie znaleziono (i pewnie jeszcze się pojawią) ?

W trakcie pracy programu, jeśli zostanie odnaleziony nowy adres i rozpoznany jako taki, który jest zabezpieczony tokenem, którego nie daje się obejść oraz przyjmuje podstrony, to taka możliwość się pojawi. Większość tokenów jest obchodzona automatycznie, więc nie ma potrzeby wpisywania ich ręcznego. Po co przepisywać kod z obrazka ręcznie, skoro może to zrobić program automatycznie - i o tym informuje ten komunikat.

To by oznaczało, że funkcja manualnego dodawania wpisów do katalogów jest mocno ograniczona - raczej druga opcja. 70% katalogów różnego typu (poza hurricane) pozwala na dodawanie podstron.

Katalogi, które przyjmują adresy podstron to: qlWeb i otwarty Mini. Takie katalogi jak np. FreeGlobes są zawsze moderowane, więc bez względu na to czy przyjmują podstrony czy nie, to program nie wysyła tam wpisów podstron - automat automatem, ale starajmy się szanować czas administratorów katalogów (wpisy podstron i tak byłyby wyrzucone przy moderacji).

Drugie pytanie, czy jest możliwość ponownego masowego sprawdzenia nieaktywnych katalogów i precli?

Nie ma, bo zajmuje to sporo czasu. My robimy to we własnym zakresie. Sprawdzamy wszystkie adresy, a później to co zostało poprawnie rozpoznane wrzucamy do bazy katalogów/precli, którą można pobrać w zakładce Licencja. Dzięki temu nie obciąża się instalacji Publikera u klientów.

Może mi jeszcze ktoś powiedzieć jak to jest z tekstami długimi i krótkimi ? Czy długie teksty są tylko do precli ? oraz Czy krótkie powinny mieć do 255 znaków czy mogą mieć więcej ?

Tutaj jest to opisane:

https://www.publiker.pl/a/pomoc/redagowanie...w-i-precli.html

Przy ostatniej aktualizacji wysyłaliśmy instrukcje, w której również jest to opisane z przykładami.

W ostatniej aktualizacji pojawila sie nowa grupa katalogow - precle do recznej rejestracji.

Nie do wszystkich precli z tej kategorii idzie sie zarejestrować - z roznych przyczyn - np. w niektorych nie wyswietla tokena.

przydalaby sie jakas opcja oznaczenia recznego tych precli gdyż w przyszlosci w tej grupie beda pojawialy sie kolejne precle

(te, ktore publiker pobierze z roznych stron internetowych) i nie będzie wiadomo, które są nowymi precelkami, a do których

była już próba ręcznej rejestracji (tym bardziej, że katalogi są wyświetlane alfabetycznie). Ponadto przdalaby sie opcja

sortowania katalogów poprzez kliknięce na komórkę zawierającą opis kolumny, dzięki temu możnanyloby posortować sobie

wpisy wg. kolejności dodania (id), a co za tym idzie możnabyłoby ręcznie rejestrować tylko najnowsze wpisy.

Racja, opcja oznaczenia precla jako 'rejestracja niemożliwa' byłaby na pewno przydatna. Co do sortowania i innych elementów ułatwiających przeglądanie, to stopniowo będą one wdrażane, ale bardziej zależy nam (i na tym się skupiamy) na rozwoju nowych funkcji programu (związanych z efektywnym pozycjonowaniem), niż na wodotryskach w panelu administracyjnym.

Ja mam pytanie jak dziala podlinkowanie za pomoca precli.

Czy jezeli mam utworzony tekst np. do precla i w tym tekscie zaznacze 3 linki 'auto'. Natomiast w grupie mam w zakladce 'Linki" tylko jeden link do strony glownej np. https://www.publiker.pl.

To czy teraz skrypt przy publikacji wstawi ten link pod pierwszy link 'auto', a dwa nastepne uzyje do podlinkowanai wpisow?

Czy moze pod te 3 linki 'auto' podstawi adres https://www.publiker.pl?

Lub tez wstawi link tylko raz i nie podlinkuje innych wpisow?

Właściwie każda z tych sytuacji może wystąpić w zależności od ustawień tekstów/linkowania/podlinkowania oraz potrzeby linkowania/podlinkowania w danym momencie. Zajrzyj do instrukcji, albo do poniższego artykułu, gdzie przedstawiono przykłady wstawiania linków:

https://www.publiker.pl/a/pomoc/redagowanie...w-i-precli.html

Ew. jakby to nie wynikalo z odpowiedzi na powyzsze to czy jak tworze tekst pelny z zamiarem uzywania go do podlinkowywania to mam w nim zaznaczac link auto i to beda miejsca w ktorych skrypt wstawi linki do podlinkowywanych artykulow, czy tez wrzucam tylko 'goly' tekst, a skrypt sam sobei wyszuka anchory?

W Tekstach pełnych trzeba zawsze wstawić link (statyczny lub auto). Jeśli tekst ma być do podlinkowywania, to muszą być tylko linki 'auto'. Natomiast w Tekstach częściowych można pozostawić 'goły' tekst i ustawić odpowiednie frazy do automatycznego podlinkowywania (patrz również instrukcja lub link do artykułu powyżej).

No a czy ewentualnie na specjalne zamówienie autor jest w stanie napisać to o czym pisałem dwa posty wyżej ?

Ewentualnie czy planujesz coś takiego aby było w aplikacji ?

Bo generalnie nie ma jeszcze programu, który wspiera pozycjonowanie sklepów internetowych na podstawie sitemap.xml .

Główne zadanie programu to tematycznie podlinkować kategorie i produkty zgodnie z ich treścią opisu w różnych katalogach.

Być może kiedyś to będzie, ale na pewno nie w najbliższej przyszłości. Jest wiele innych rzeczy do zrobienia, które przydadzą się większej liczbie użytkowników.

Robbieriviera

Odp.:Tam powinna być co najmniej wartość 1. Nie należy podawać 0!

mario1973

Coś się zmieniło ? Jakaś poprawka ? Bo mnie już zaczyna drażnić to : Nie udało się pobrać pytania

Odp.: Jeśli chodzi o problem 'Nie udało się pobrać pytania' w WebMini, to zostało to już poprawione i nie powinno być z tym problemu.

piotrostr

Jeśli chodzi o userów to tak, jest opcja zakładania dodatkowych kont.

Odp.: Można założyć nowe konta, ale każdy użytkownik ma dokładnie takie same prawa dostępu, więc jest to mało przydatne na dzień dzisiejszy.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Sprawdzamy wszystkie adresy, a później to co zostało poprawnie rozpoznane wrzucamy do bazy katalogów/precli

Na czym polega te sprawdzanie i jak często ono się odbywa ? Bo wśród listy katalogów/precli aktualnie pobranej z zakładki Licencji jest sporo zbanowanych. Czy zatem sprawdzacie tylko czy dana strona chodzi czy bierzecie też pod uwagę indeks w Google ?

Oraz czy jak klikam w "Pobierz bazę katalogów z serwera publiker.pl" to czy to jedynie dodaje ewentualne nowe katalogi, czy też nadpisuje nowe dane do starych, np aktualny PR ?

a co masz na myśli ?

czy grupy i przydzielenie do nich odpowiednich szukanych kategorii nie sprawdza się ?

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Po akutalizacji do wersji 1.13, mam w statystykach taki wpis, jeżeli chodzi o rejestracje do wordpressów:

publiker.GIF

A w zadanich CRON, cały czas "Próba resetu hasła w preclu WordPress"

Czy tak to ma być?

Brak wyników nowych stron i mocne wahania starych. Czy tylko ja mam takie odczucia?

Jedną ze stron dodałem do publikera miesiąc temu, frazy raczej proste do wprowadzenia do top10, a nie jestem nawet w top1000 po miesiącu.

Inne strony, które pozycjonuję od conajmniej 12 miesięcy lekko spadają, a ilość backlinków spadła znacząco.

Publiker działa na 100% mocy, ale nie przekłada się to na wyniki w googlu.

Czy u was dzieje się to samo? Gdzieś przeczytałem, że może to być kwestia nowego silnika googla i że niby coś testują. Nie wiem czy powinienem zmieniać strategię pozycjonowania, czy może wyluzować i poczekać, aż się ustabilizuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności