Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz Laohost :) Mi takze polecil Rainmaster i jestem zadowolony :)

Mam 2 projekty i dodaje dziennie lacznie do ok. 10 precli i 20 katalogow, podlinkowuje i uzywa SWLi - zuzycie serwera na najnizszym pakiecie laohost 0.02 % (tak 0.02%) :)

Jak sie rejestrowal do precli to przez dwa dni podskoczylo do 0.16%. Cron oczywiscie co minute.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Moze tutaj napisze bo Publiker.pl na e-mail nie odpisuje.

Chodzi o to ze zakupilem publikera i zainstalowalem na nazwa.pl

Jak sie okazalo cron tam jest co 1 godz.

Potem przenioslem soft na inny serwer i nie moge wklepac kodu licencji.

Wuskakuje blad nr4

Takze prosze PUBLIKER.PL o sprawdzenie tego i odblokowanie mi nr licencji.

Mam nadzieje ze na weekend nie zostawicie mnie z niedzialajaca licencja.

Pozdrawiam

@aniec2 - to nie jest normalne i skrypt Ci powinien w ciagu kilku godzin gdzies dodac linki, albo do katalogow albo do precli webmini (bo do wordpress trwa rejestracja).

Wejdz w grupe i masz tam przycisk "Sprawdx" pokaze Ci on ew. bledy jakie musisz naprawic przy projekcie.

Pozniej wejdz w statystyki i wygeneruj statystyke za ostatnie dni - moze skrypt wyslal linki, ale nigdzie jeszcze ich nie opublikowano dlatego ich nie ma pokazanych przy danym projekcie.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Przydaloby sie jakby byly takie opcje:

- rozroznienie na link "auto", ktory losowal by adresy z dzialu "Linki" i link "podlinkowujacy", ktory podstawialby tylko w dane miejsce link do podlinkowania wpisu/katalogu

- umozliwienie wstawienia do tekstu linku stalego przy zaznaczonej opcji, ze ten tekst ma sluzyc tez do podlinkowania

- przypisanie do danej frazy danego linku - jak fraza wystapi w tekscie to wtedy bedzie to link do konkretnej strony, a nie losowany z dzialu "Linki"

Obecnie np. nie jest mozliwe utworzenie tekstu wg. takich zalozen:

- tworze tekst i chce zeby byl w nim link do konkretnej podstrony (moznaby wstawic link staly)

- nie chce zeby w nim sie pojawil link do strony glownej - jest to strata takiego linka poza tym Google moze go 'zalapac' zamiast tego do podstrony i tak sie nawet czesciej dzieje

- chce zeby we wpisie pojawialy sie linki podlinkowujace inne wpisy/katalogi - tego nie da sie uzyskac, bo po 1 jak sie wstawi link staly to tekst nie moze sluzyc do podlinkowania, a po 2 jak sie wstawi np. 3 linki auto to skrypt wylosuje sobie w ktore miejsce wstawic link pozycjonujacy i moze on trafic nie na ta fraze co chcielismy. Ponadto przy linku auto Publiker by losowal czy ma to byc link do strony glownej czy do podstrony.

Witam

adamswawa - umiesc w tekscie link statyczny, staly. W takim wypadku link bedzie wyswietlany zawsze. Linki statyczne maja pierwszenstwo przed innymi.

Jezeli np. zaznaczysz zeby wyswietlalo Ci 3 linki w kazdym tekscie. I w tekscie bedziesz mial link statyczny to wyswiela sie: 1 link statyczny (zawsze) oraz 2 linki dynamiczne (losowo)

Tylko mala uwaga. Linkow statycznych nie uzywaj do podlinkowania.

mam nadzieje ze jasno wyjasnilem...

Pozdrawiam

Heops - ok tylko co z tekstami częściowymi? Nie będę wstawiał w każdym tekście linka stałego do domeny głównej bo przecież efekt będzie taki że doda mi np 3 takie same linki a nie mam pewności że wylosuje mi konkretny tekst np do precla. W tekstach pełnych jest to rozwiązanie ale przecież jest możliwość że wstawi mi ten sam link losowo w innym miejscu chyba że się mylę i jak jest jakiś statyczny link to nie wylosuje w inne miejsce tego samego linku.

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności