Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kurcze muszę kupić ten software, bo potrzebuje coś na indeksację zaplecza.

MAm pytanie: czy domyślna baza katalogów jest równie do kitu jak w adderze?

Nie wiem na ile do kitu jest w adderze, ale tu baza jest ok. Ponadto program sam aktualizuje baze katalogów z zewnętrznych źródeł typu:

https://www.katalogiseo.info/

https://www.spiskatalogow.sprytnekatalogowanie.com/

Program z czystym sumieniem polecam!

Tu baza jest calkiem ok, bo autor, co jakis czas dokonuje aktualizacji i daje stronki, ktore zostaly przetestowane, ze dzialaja z Publikerem.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Moje pytanie - na jak długo w cronie naprzód planowane są wpisy? Kilka dni temu jedną grupę wycofałem z publikacji, a dalej ją dodaje. Już zacząłem podejrzewać, że gdzieś ją nieopatrznie skopiowałem i nie mogę znaleźć gdzie. :)

Może się tak zdarzyć, że nawet po kilku dniach są jeszcze zadania dotyczące jakiejś grupy, która została wyłączona. Powody 'zalegania' tego typu zadań w kolejce mogą być bardzo różne, np. katalog do którego mieliśmy wysłać nie działa w tym momencie i czekamy, aby móc do niego wysłać później. Taka próba dodania wpisu może być kilkukrotna - jeśli się nie powiedzie, wtedy katalog np. może zostać całkowicie wyłączony.

Przydało by się częściej sprawdzać/wysyłać listę katalogów. Niestety ostatnio zabrałem się za przeglądanie dodanych wpisów z zamiarem dopalenia ich z SWLi i co się okazało to około 70% katów (większość webmini) była zbanowana. Szkoda obciążać serwer na dodawanie wpisów do zbanowanych katalogów o ich podlinkowaniu nie wspomnę.

Zgadza się, jest to na liście 'do zrobienia'. Będzie, ale jeszcze proszę o trochę cierpliwości.

Panowie po ostatniej aktualizacji do 1.0.13 mam 3 zakładki Statystyki i zauważyłem, że chcąc dodawać manualnie wpisy do katalogów, podaje

* ze moderator zaakceptuje chociaz katalog nie wymaga akceptacji

lub

* nie przepisany prawidłowo kod (pomimo poprawnego wpisania) - dla dociekliwych, że na "żywej" stronie token przechodzi

Trzeba instalowac od nowa?

Albo zainstalować od nowa, albo napisać do nas, abyśmy mogli dokładnie zbadać problem. Różne sytuacje się zdarzają na serwerach, więc jest tu konieczne indywidualne zbadanie sprawy.

Drugie pytanie: licencja przywiązuje się do hosta (ip), domeny (nazwa), czy czegoś jeszcze innego? (nie wiem czy dawać na subdomenie darmowej od hostingu, czy na subdomenie mojej domeny - a może wszystko jedno).

Bez znaczenia, bo program można później przenieść w dowolne inne miejsce. Gdyby zaistniała potrzeba przeniesienia, to w instrukcji jest krok po kroku opisane jak to zrobić.

Mam hosting w home.pl a tam nie maja cron. Trzeba uruchomic i bedzie dzialac np. co godzine i tu nasuwa sie pytanie czy publiker bedzie dzialal przy cronie uruchamianym co godzine???

Z oferty na stronie home.pl wynika, że w każdym pakiecie jest cron. Można go uruchamiać co 5 minut. W instrukcji jest dokładny opis jak odpalić crona na serwerach home.pl

Jak mam wgrac plik do katalogu glownego na moim serwerze w home.pl

musze zrobic cos takiego https://home.pl/dokum...ra/skrypty/cron

a dokladniej wgrac to cron-[5]min.[php|php5|pl|cgi|py]

do katalogu glownego jak to zrobic prosze o pomoc

Tak, jak wyżej, w instrukcji jest dokładny opis jak krok po kroku odpalić crona na serwerach home.pl

cześć mam taki problem. Za każdym razem jak skończę katalogować półautomatem odhacza mi w grupach publikowanie w katalogach. Czy to jest tak, że jak sobie potem odpali komendę planowania to mi na powrót to przywróci? :P z moich obserwacji wynika że chyba nie.

Przywrócić nie przywróci ponownie tej opcji. Sprawdzimy, jak to wygląda z tym wyłączaniem opcji katalogowania w półautomacie.

A drugie pytanie, to czy ilość wpisów w grupie jest przypisane grupie czy linkom? Np. dam w grupie 2 linki dziennie a pod grupę podepnę 10 różnych stron które ma linkować, to będzie mi dodawał 2 linki tak jak jest w grupie, czy też będzie dawał dwa wpisy na jeden link w grupie? Zakładam, że to pierwsze niemniej upewnić się chyba warto.

Tak, to pierwsze.

Fragment z instrukcji, rozdział 5.3:

"Parametry linkowania z katalogów i precli określone w konfiguracji grupy dotyczą wszystkich

linków z tej listy łącznie. A zatem przykładowo, jeśli w konfiguracji grupy mamy ustawione

wysyłanie 10 linków do katalogów na dzień, a na liście linków mamy 6 linków: jeden link do

strony głównej o wadze 5 oraz 5 linków do podstron o wadze 1, to statystycznie w ciągu 1 dnia

wyślemy wpisy z 5 linkami do strony głównej i 5 linkami do każdej podstrony."

cron przestał działać po recznym wywołaniu wpisu pokazuje sie napis że jest uszkodzony plik

The file /home/..../index.php is corrupted.

Czy ktoś miał taką sytuację ??

Należy sprawdzić plik index.php, ewentualnie przegrać go ponownie na serwer. Czasem może się zdarzyć, że jakiś wirus włamał się na stronę i zmienił zawartość plików, czasem przez przypadek mogliśmy sami wgrać zupełnie inny plik index.php do katalogu Publikera. Ponowne przegranie pliku na serwer powinno rozwiązać problem.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Przydaloby sie zrobic improt linkow do pliku txt w postaci sam link, czyli "https://link.pl"

Obecnie jest tylko import do roznych SWLi, a czesto jest potrzebna czysta lista, zeby sobie np. do pingowania wrzucic itp.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Z tymi linkami to pomysł dobry. Obecnie muszę zapisywać w arkuszu i kopiować listę . nie jest to utrudnienie, ale pomysł dobry, bo te ustawianie formy exportu jakoś nie działa i tak eksportuje reszte.

...w postaci sam link, czyli "https://link.pl"

Obecnie jest tylko import do roznych SWLi, a czesto jest potrzebna czysta lista, zeby sobie np. do pingowania wrzucic itp.

Jest możliwość eksportowania samuch adresów - należy dodać kolejny typ eksportu w konfiguracji...

Z tymi linkami to pomysł dobry. Obecnie muszę zapisywać w arkuszu i kopiować listę . nie jest to utrudnienie, ale pomysł dobry, bo te ustawianie formy exportu jakoś nie działa i tak eksportuje reszte.

U mnie ustawienie eksportu samych adresow dziala wysmienicie.

W "Format eksportu linków" wpisalem

Pozdrawiam

lukasha

"Przywrócić nie przywróci ponownie tej opcji. Sprawdzimy, jak to wygląda z tym wyłączaniem opcji katalogowania w półautomacie." to trzymam za słowo.

A muszę zadać pytanie jeszcze jedno. Jak to jest z losowaniem - losuje katalog dla grupy i ciśnie każdy link do tego katalogu z tych co są pod grupę podpięte? Bo nie będzie zdrowo żeby mi zaplecze całe z tych samych katalogów zlinkował. Początkowo myślałem że potworze sobie grupy pod frazy i dam linki, a tu widzę że chyba jednak opcja jedna strona - jedna grupa jest sensowniejsza. Jak postępujecie w tej kwestii? (do wszystkich pytanie)

Też zastanawiałem się czy jeden link jedna grupa to dobre rozwiązanie czy nie ?

Pytanko też odnośnie cron-a, w publikerze mam wstawione zalecana ilość wywołań co 3 min, wszyscy piszą że najlepiej co 1 min i na filmikach też widziałem co 1 min. Dodam że postawiłem program na laohost. Od czego to zależy i czy ustawić jak zalecane czy co 1 min ?

I jeszcze pytanie do tych co mają ten sam serwer czy jeżeli w polu 'min' zostawię '*' to będzie co minutę wywoływany czy trzeba wstawić '*/1* żeby chodził prawidłowo ?

ustaw co minute i jak masz laohosta to masz wglad do tego jak obciazasz serwer, jak zaczniesz jescze podlinkowywac to znowu zapytania do bazy rosną. ale spoko. W statystykach jak sobie wygenerujesz rapor i bedziesz mial kilkaset wpisów na dobe to ok. Odnosnie zeby nie przesadzac jak bylo to juz pisane. google nie odrazu zaglada do wpisów i katalogi niektore są moderowane. ja tam zamierzm dodatkowo pingowac wpisy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności