Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to, że z tym jest w porządku. Trochę dziwna sytuacja. Jak wspomniałem, po instalacji i usunięciu katalogu /install/, wchodząc na podstronę /administrator/index.php, a tam - wpierw wg Chrome miałem błąd 101, a teraz "Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Nieznany błąd." Za nic nie mogę znaleźć przyczyny...

Ja mam z katalogu /administrator automatyczne przekierowanie na:

/administrator/index.php?gsPath=user

Spróbuj tego urla.

Poza tym może to być błąd z tym właśnie przekierowaniem. Sprawdź .htaccess i czy jest w ogóle dozwolony (w szczególności przekierowania) w tym podkatalogu.

A co mówią logi serwera? Zarówno apache'a (lub innego) i php?

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

dopiero zaczynam zabawę z publikerem zainstalowałem na laohost i widze ze mam dosc duza liczbe nieoptymalnych zapytan MySQL. Z tego co widziałem sporo osob ma publikera na tym hostingu wiec jakby ktos dal znac jaki rzad wielkosci ma dla jednego czy kilku srednich projektow bylbym wdzieczny.

Ja mam z katalogu /administrator automatyczne przekierowanie na:

/administrator/index.php?gsPath=user

Spróbuj tego urla.

Poza tym może to być błąd z tym właśnie przekierowaniem. Sprawdź .htaccess i czy jest w ogóle dozwolony (w szczególności przekierowania) w tym podkatalogu.

A co mówią logi serwera? Zarówno apache'a (lub innego) i php?

BV

Z /administrator/index.php?gsPath=user mam taki sam błąd jak z normalnym index.php.

.htaccess - nie mam żadnego pliku tego typu w folderze z Publikerem.

Logi błądów: https://burning-brushes.pl/imghost/uploads/6d6b2f34f7.jpg innych nie mogę się doszukać.

Sugestie dla autora.

Dodawanie linków auto –

Braki, które mnie bolą:

- brak możliwości powiązania z synonimami w tekście lub bazą słów kluczowych

Np. www.sklep.pl/akcesoria-komputerowe.html (akcesoria komputerowe, gadżety komputerowe itd.)

WWW.sklep.pl/dyski-twarde.html (dyski twarde, hdd, dyski sdd, dyski 2,5”)

Generalnie dodanie linka w tekście w sposób automatyczny mogłoby być zrobione w ten sposób , że powiązane byłoby to z użyciem synonimu – mapowanie do synonimów. Dzięki temu pisząc tekst pod dany anchor automatycznie podpiąłby się właściwy link.

Linki dla grupy

- brak procentowej zmiany częstotliwości ich stosowania – np. zmiany dla linków podrzędnych – mniej ważnych.

Już mam koncepcję na mapowanie z sitemap.xml dla oscommerce.

Witam,

dopiero zaczynam zabawę z publikerem zainstalowałem na laohost i widze ze mam dosc duza liczbe nieoptymalnych zapytan MySQL. Z tego co widziałem sporo osob ma publikera na tym hostingu wiec jakby ktos dal znac jaki rzad wielkosci ma dla jednego czy kilku srednich projektow bylbym wdzieczny.

Mnie baaardzo pomogło wyłączenie archiwizacji CRONa. Złe zapytania spadły ok. 10 razy.

Pozdrawiam

BV

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

.htaccess - nie mam żadnego pliku tego typu w folderze z Publikerem.

Logi błądów: https://burning-brushes.pl/imghost/uploads/6d6b2f34f7.jpg innych nie mogę się doszukać.

Widzę, że masz to na windowsie. To tu akurat nie wiem jak masz ustawione pliki z logami.

To co pokazałeś wygląda na główny log apache. Powinieneś mieć jeszcze log z błędami.

Zobacz też gdzie php ma log z błędami.

Pozdrawiam,

BV

Ja mam cron jest co 5 min, niestety

a mozesz mi powiedziec czy tylko dodales skrypt zgodnie z instrukcja publikera.pl czyli wykonales skrypt o nazwie

cron-5min.php

i czy twoj srodek wyglada podobnie jak moj wiem ze adres bedziesz mial inny:

<?php

file('https://www.artswarovski.pl/images/publiker/index.php?gsPath=_cron/4bbe704d9d887');

?>

Mam problem bo wlasnie taki skrypt napisane w notaniku wrzucilem do katalogu glownego i niestety cron mi nie dziala czy moze wy wyecie co jeszcze musze zrobic. Prosze o pomoc

Widzę, że masz to na windowsie. To tu akurat nie wiem jak masz ustawione pliki z logami.

To co pokazałeś wygląda na główny log apache. Powinieneś mieć jeszcze log z błędami.

Zobacz też gdzie php ma log z błędami.

Pozdrawiam,

BV

Ano, windows. Na linuxie byłoby łatwiej, ale nie mam wolnego komputera na to. Tamten log to blog błędów. PHP nie rejestruje żadnych błędów, dziwne.

Może to kwestia oprogramowania? Korzystam z webserv, może warto spróbować na czymś innym? Już nie mam pomysłów...

Coś mi nie działa dodawanie do katalogów

zrobiłem aktualizację dodałem nawet nowe emaile do rejstracji

Cron działa bo zapisuje porawnie w archiwum

Przejżałem zadania Crona i sa tam : Sprawdzanie katalogów,Próba resetu hasła w WORDPRES

Nie ma opcji dodawania

I teraz w Statystykach nic mi nie dodaje 2 manulane katalogi dodał

A kilkanaście dni temu miałem ponad 7000 wpisów na 14 dni

Co może być przyczyną, że katalogi nie są dodawane

marrcee może mialeś właczene podlinkowanie z dużym naciskiem

sprawdź baze danych publiker_jobs i ją usuń i dodaj wszystko jeszcze raz - ja tak zrobiłem swego czasu i pomogło bo sql nooptimal strasznie obciąza serwer i baza 900mb ;-)

Witam,

mam pytanie do użytkowników programu.

Mam produkt od 2 dni. Dodałem kilkanaście artykułów do automatycznego dodawania ale gdybym nie dodał manualnie do kilku katalogów to bym w ogóle nie dodał nigdzie. Program automatycznie tylko podlinkował mi wpisy ale żeby sam dodawał nie ma mowy. Uruchomiłem raz sam polecenie linkowania i podlinkowania to stwierdził, że nie ma co dodawać i linkować i odłożył tą czynność na inną godzinę. Czy ten program na prawdę działa poprawnie? Ile muszę czekać na poprawnie wysłane kilka wpisów? Może coś trzeba zmienić w ustawieniach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności