Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam publikera od kilku dni.

A jest 4200 zadań bo zleciłem zarejestrowanie się w katalogach i preclach itd. Pewnie dlatego tyle zadań

Do katalogów to mi dopiero 2 wpisy dodał/ puki co.

Ale to tylko przez pierwsze dwa/trzy dni tak było. Teraz już widzę, że po zarejestrowaniu się do prawie 8164 tyś kat. i precli statystyka spadła i znacznie mniej zadań robi.

Zostało mi tyle 2783 nieaktywnych. Reszta już jest aktywna.

od 2010-04-20 13:36:01

do 2010-04-20 19:14:04

teraz 900 zadań w tym czasie się wykonało.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przez pierwsze pare dni zadania ktore sa wykonywane to glownie rozpoznanie czym jest dany url (precel katalog i jakiego typu). Po paru dniach i zarejestrowaniu sie w tych urlach w ktorych musi do publikacji (chyba tylko wordpress i moze mocne linki ich wymagaja- moge sie mylic) zaczyna dodawac...

Nie podoba mi sie, ze kazdy z nas musi przechodzic przez te zadania 'rozpoznawania' urla. Wydaje mi sie ze skrypt tak jak pobiera baze nowych katalogow ze serwera (kto ta baze tworzy i jak to inna bajka bo np. skad sie wzial aftermarket.pl w takiej bazie nie umiem wytlumaczyc niczym) wiec tak jak pobiera baze ze serwera moglby ja uploadowac na serwer- chodzi o tylko te 'rozpoznane' i sprawdzone, dzialajace urle od uzytkownikow Publikera. Dzieki temu nowi uzytkownicy mogliby od razu zajac sie publikowaniem od dnia 1, a nie pierd0lic sie pare dni na 'rozpoznawaniu' urli. Oczywiscie jezeli url by nie dzialal to mozna by takie zadanie rozpoznania dla niego zapodac do crona.

Z tą rejestracją to jest masakra, ja dzień po tym jak uruchomiłem już miałem przeprawę z firmą hostingową i przekroczenie limitu obciążenia serwera :/

A z innej beczki, mam jakąś dziwną opcję jak próbuję edytować tekst krótki to cały czas pokasuje "proszę czekać" i nie pojawiają mi się opcje do edytowania tekstu dodawania linków itp. To samo dotyczy również innych tekstów i w ogóle jak wchodzę w edycję to pokazuje tekst ale jako kod html.

Czy to normalne ? Ktoś wie jak to ogarnąć ?

Wiele osób (jak i ja) skusiło się na laohost - parę postów wstecz dawałem screeny z ich panelu obciążeń, mam najmniejsze konto, publiker lata jak szalony a obciążenie wcale nie duże jak na zaledwie 1% mocy procesora. Cron rzecz jasna co minutę mam nastawiony + podlinkowanie na kilku grupach. Jedynie codziennie mail dostaje odnośnie dużej liczby nieoptymalnych zapytań, ale nawet administracja mówiła, że taka jest kolej rzeczy w tym skrypcie, skoro rozrasta się jego baza przecież.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Ile projektów (stron) obskakujesz na tym koncie?

Na chwile obecną 12, ale część jest katalogowana po kilka urli (podstrony) + podlinkowanie z częstotliwością 15-30%. Dzienna porcja (dane z ostatniego dnia):

Wysłanych: 2891 (do katalogów: 2115, do precli: 776)

Opublikowanych: 2460 (w katalogach: 1910, w preclach: 550)

Chyba nie tak źle :P Szczerze polecam, bo administracja nie jest cięta na ten skrypt i jak się nie przekracza obciążenia nagminnie o duże wartości, to jest w porządku.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

HM. Ja sugeruję wybrać profesjonalny hosting z konkretnej firmy, co do której się wie, że dysponuje sporą mocą.

Na pewno pojedyncze serwery nie dadzą rady aby po za publikerem jeszcze coś innego działało.

Dlatego pseudo firmy hostingowe radzę omijać.

na domeny.pl śmiga ale też się plują z obsługi więc jedynie dedykowany serwer pozostaje.

Pytanie do publikera ?

Dlaczego pubiler zaplanował mi zadania w projekcie na dodanie do katalogu dopiero na Maj ?

A mam zaznaczone 4 wpisy na dzień.

Na chwile obecną 12, ale część jest katalogowana po kilka urli (podstrony) + podlinkowanie z częstotliwością 15-30%. Dzienna porcja (dane z ostatniego dnia):

Wysłanych: 2891 (do katalogów: 2115, do precli: 776)

Opublikowanych: 2460 (w katalogach: 1910, w preclach: 550)

Kurcze, nie wiem w czym rzecz, bo u mnie na laohost wychodzi 1,5% obciążenia przy 250 wysyłkach dziennie.

Pewnie liczysz wysyłki bez podlinkowania, ja podałem z tymi podlinkowującymi :( Same wpisy bez podlinkowań w ciągu dnia u mnie:

Wysłanych: 295 (do katalogów: 170, do precli: 125)

Opublikowanych: 146 (w katalogach: 108, w preclach: 38)

Także bardzo podobnie do Twoich danych - kwestia tego jakie mamy różnice w ustawieniach grupy i tempa.

Zauważyłem (co zresztą logiczne), że gigantyczny wpływ na obciążenie ma wartość podlinkowania - raz dla testu zmieniłem podlinkowanie na wielu projektach z bodaj 50% na 10 czy 15% - w następnych dniach obciążenie mi tak spadło, że się zaczałem zastanawiać czy skrypt działa czy może maszyny w laohost zmienili na lepsze :) Także kluczem jest wyczucie ile dziennych wpisów do precli i katalogów w grupie ustalimy oraz w ogromnym stopniu ważne jest ustawienie prawdopodobieństwa podlinkowania. Podejrzewam, że jakbym ledwo 10 projektów ustawił na 100% podlinkowania mimo dość bezpiecznego tempa dziennych wpisów to w bardzo szybkim czasie byłby potrzebny potężny dedyk.B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności