Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

@Rainmaster

Chyba nie chodzi tylko o podlinkowywanie.

Używam jednej licencji Publikera na laohost i przy 20 projektach i 1,5k wysyłek dziennie "Statystyki zużycia zasobów" dostępne w panelu oscylują zazwyczaj w granicach 2-3.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hirek, jezeli dopiero instalowales to bedziesz czekal na 'rozpoznanie' urli pare dni albo wiecej.

A jak masz to w netarcie to masz crona co 5 minut, a nie co minute to pewnie ze ci dwa tygodnie zejdzie na tychy wstepnych zadaniach i prawdopodobnie dlatego dopiero zacznie dodawac w maju.

Ile masz zadan zaplanowanych? Pare tysiecy? jesli tak to uzbroj sie w cierpliwosc, przygotuj projekty grupy i teksty i zajrzyj za pare dni co sie z nim dzieje.

Ja na laohost mam konto średnie pod publikera, na dzień dzisiejszy jest:

Wysłanych: 8485 (do katalogów: 441, do precli: 8044)

Opublikowanych: 5532 (w katalogach: 412, w preclach: 5120)

I wykorzystane 1.94 więc można powiedzieć że to optymalna ilość pod to konto :)

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

@Rainmaster, z tym, że ja mam wszędzie ustawione podlinkowanie na 0% :) Także powinno chociaż z tysiąc wysyłać, a tu ciągle te 200, mimo, iż w grupach mam ustawione na wysyłanie po 500 wpisów dziennie (a wywołanie z crona często się kończy po kilku sekundach)...

No rozumiem, ciekawa choć niewygodna sprawa :) Swoją drogą nie ogarniam umysłem ilości 500 wysyłanych wpisów dziennie, niezła salwa :)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Hirek, jezeli dopiero instalowales to bedziesz czekal na 'rozpoznanie' urli pare dni albo wiecej.

A jak masz to w netarcie to masz crona co 5 minut, a nie co minute to pewnie ze ci dwa tygodnie zejdzie na tychy wstepnych zadaniach i prawdopodobnie dlatego dopiero zacznie dodawac w maju.

Ile masz zadan zaplanowanych? Pare tysiecy? jesli tak to uzbroj sie w cierpliwosc, przygotuj projekty grupy i teksty i zajrzyj za pare dni co sie z nim dzieje.

Dane wyglądają tak:

03aaa3aea1.jpg

Nie korzystam z usług NETART. Mam porządny serwer. O ile pamiętam to w sobotę zaczoł dodawać.

Zostało ze 100 zadań na liście

Poprawka już tylko 10 zadań mam w CRON . I co dalej ? A co zresztą Precli katalogów ??

Musze pochwalić Tomka z Publikera . Pomógł mi bardzo . Skasowałem tabelę cron_jobs nie tak jak trzeba i usunąłem pewne zapytania SQL. Odbudowałem i lecą wpisy. Mój przypadek był specyficzny tabela cron_jobs - ręcznie ją usunąłem , bo mi hosting zapowiedział że to ona psuje zapytaniami i obciąża serwer.

Jestem na etapie poszukiwań hostingu dla publikera.

Hirek - czy jak zapuszczasz wykonywańie zadan w cron ręcznie to idą ??

JAk idą również z zautomatu to wyłącz archiwizowanie crona bo to obciąża cpu - tak na przyszłość

jak zostalo ci kilkazadan to dodaj emaila do rejstracji i zarejstruj we wszystkich nieaktywnych a wczesniej z licencja pobierz baze. w cronie nie ma byc kilka zadan tam cos nonstop sie dodaje samo

jak zostalo ci kilkazadan to dodaj emaila do rejstracji i zarejstruj we wszystkich nieaktywnych a wczesniej z licencja pobierz baze. w cronie nie ma byc kilka zadan tam cos nonstop sie dodaje samo

mam już całą listę e-mail do rejestracji. Ile tam ich stworzyć ?

Jeszcze raz klikać mam na zarejestruj we wszystkich nieaktywnych ?

Obejrzyj sobie filmiki instruktażowe na stronie publikera. To da Ci chyba najlepsze rozeznanie na początek.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności