Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam średni i obciążenia prawie nie widać (tylko 1 projekt na razie).

Skakały tylko tzw "nieoptymalne zapytania", ale pomogło wyłączenie archiwum crona.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

a mozesz mi powiedziec czy tylko dodales skrypt zgodnie z instrukcja publikera.pl czyli wykonales skrypt o nazwie

cron-5min.php

i czy twoj srodek wyglada podobnie jak moj wiem ze adres bedziesz mial inny:

<?php

file('https://www.artswarovski.pl/images/publiker/index.php?gsPath=_cron/4bbe704d9d887');

?>

Mam problem bo wlasnie taki skrypt napisane w notaniku wrzucilem do katalogu glownego i niestety cron mi nie dziala czy moze wy wyecie co jeszcze musze zrobic.

Ostatni przypadek niedziałającego crona na home.pl był związany z tym, że plik cron, który został wgrany na serwer home.pl miał nazwę 'cron-5min.php.txt', a nie 'cron-5min.php' jak powinno być. Oczywiście w takiej sytuacji nie działało prawidłowo. Nie mam pewności, ale być może to właśnie Twój przypadek.

Coś mi nie działa dodawanie do katalogów

zrobiłem aktualizację dodałem nawet nowe emaile do rejstracji

Cron działa bo zapisuje porawnie w archiwum

Przejżałem zadania Crona i sa tam : Sprawdzanie katalogów,Próba resetu hasła w WORDPRES

Nie ma opcji dodawania

I teraz w Statystykach nic mi nie dodaje 2 manulane katalogi dodał

A kilkanaście dni temu miałem ponad 7000 wpisów na 14 dni

Co może być przyczyną, że katalogi nie są dodawane

W większości przypadków przyczyną jest niepoprawnie skonfigurowany cron na serwerze, przez co program w ogóle nie jest wywoływany. Ale oczywiście są też indywidualne przypadki. Np. tak jak pisał japan3 - wykasował on ręcznie wszystkie zadania z tabeli cron_jobs (w tym również te kluczowe zadania systemowe, których kasować nie wolno), no i program stanął całkowicie. Ponowne dopisanie tych komend do tabeli rozwiązało problem.

Mam produkt od 2 dni. Dodałem kilkanaście artykułów do automatycznego dodawania ale gdybym nie dodał manualnie do kilku katalogów to bym w ogóle nie dodał nigdzie. Program automatycznie tylko podlinkował mi wpisy ale żeby sam dodawał nie ma mowy. Uruchomiłem raz sam polecenie linkowania i podlinkowania to stwierdził, że nie ma co dodawać i linkować i odłożył tą czynność na inną godzinę. Czy ten program na prawdę działa poprawnie? Ile muszę czekać na poprawnie wysłane kilka wpisów? Może coś trzeba zmienić w ustawieniach?

Na początku trzeba poczekać, aż program zarejestruje się w preclach typu WordPress - trwa to około 2-3 dni. Rejestracji takiej dokonuje się właściwie tylko raz, po instalacji. Po rejestracji następuje już normalna praca programu, czyli wysyłka do katalogów i precli.

Mam pewien problem - wszystko skonfigurowałem elegancko ale patrze na zadania crona i powtarza sie non stop "Rozpoznanie katalogu /precla....." od 3 tygodni dodał mi do jednego katalogu.... Czego to może być wina?

Mam ten sam problem, zainstalowałem publiekra, ale w zadaniach crona nic się nie dzieję. Program stoi. nie dodaje katalogow i precli...

Cron skonfigurowany poprawnie.

Jeśli zawartość listy 'Zadania CRON' nie zmienia się, to na 99% cron na serwerze nie jest poprawnie wywoływany. Jeśli nie jest wywoływany, to program w ogóle się nie uruchamia, co w konsekwencji oznacza, że nic się nie dzieje.

Ja mam takie problem i nie mogę znaleźć przyczyny:

Próbuję zarejestrować się w preclach i w tym celu dodałem nowy adres e-mail na tlen.pl, sprawdziłem maila i działa poprawnie, pobrałem nową bazę i kliknąłem Zarejestruj w wszystkich nieaktywnych preclach i po dłuższym czasie do tej pory Aktywnych 0 natomiast nieaktywnych: 2275+2249 . Cron działa dobrze i bardzo często. Teoretycznie wszystko ok, tylko czemu nie rejestruje ?

Wcześniej miałem błędnie skonfigurowanego maila ale poprawiłem to i wcisnąłem żeby zarejestrował w wszystkich nieaktywnych preclach...

Teraz zauważyłem dopiero, że przy wywoływaniu zadania Rejestracja w preclu WordPress jest Status końcowy: Błąd

Widzę też na skrzynce 2 nieodczytane maile z loginem i hasłem do WP...

Jeśli nadal masz problem z małą liczbą aktywnych precli, to napisz do nas na email, to postaramy się indywidualnie zbadać sprawę i problem rozwiązać.

Zaglądam do zadań zaplanowanych krona a tam:

Rozpoznanie katalogu/precla z adresu URL

Adres: https://sedoparking.com/

Rozpoznanie katalogu/precla z adresu URL

https://www.aftermarket.pl/

Czy to jest jakiś żart? Kto dodaje te urle do bazy i po co?

Wytłumaczenie tego jest bardzo proste. Otóż część katalogów (nie dużo, ale są takie przypadki) dokonuje przekierowań na inny adres (tak jakby ten sam katalog był podpięty pod kilka domen). W takim przypadku Publiker rozpoznaje to, oznacza taki adres jako alias do innego katalogu i sprawdza co znajduje się na pod docelowym adresem (na który właśnie zostaliśmy przekierowani).

Taki sam scenariusz jest wtedy, gdy pod jakimś adresem był katalog, a później domena nie została przedłużona, no i następuje przekierowanie z tej nieodnowionej domeny na serwisy pośredniczące w sprzedaży domen, czy też związane z przechwytywaniem domen np. aftermarket.pl, sedoparking.com

A ja się zastanawiam dlaczego publiker zaplanował dodanie wpisu na maj w projekcie.

Najbliższa data dodania do katalogu 2010.05.01 jak on to liczy !!!

Najbliższa data dodania do precla 2010.04.20 jak on to liczy B)

Taka sytuacja wystąpi wtedy, gdy dodawałeś wpisy ręcznie. Zadania manualne i automatyczne są zsynchronizowane, co oznacza, że jeśli wyślemy 10 wpisów ręcznie, a mamy skonfigurowane wysyłanie 2 wpisów na dzień, co przez kolejne 5 dni dodawanie automatyczne będzie wstrzymane (ponieważ wysłaliśmy już wpisy ręcznie). Z każdym dodaniem ręcznym wpisu przesuwa się również planowany najbliższy czas dodawania wpisu do katalogu.

Nie podoba mi sie, ze kazdy z nas musi przechodzic przez te zadania 'rozpoznawania' urla. Wydaje mi sie ze skrypt tak jak pobiera baze nowych katalogow ze serwera (kto ta baze tworzy i jak to inna bajka bo np. skad sie wzial aftermarket.pl w takiej bazie nie umiem wytlumaczyc niczym) wiec tak jak pobiera baze ze serwera moglby ja uploadowac na serwer- chodzi o tylko te 'rozpoznane' i sprawdzone, dzialajace urle od uzytkownikow Publikera. Dzieki temu nowi uzytkownicy mogliby od razu zajac sie publikowaniem od dnia 1, a nie pierd0lic sie pare dni na 'rozpoznawaniu' urli. Oczywiscie jezeli url by nie dzialal to mozna by takie zadanie rozpoznania dla niego zapodac do crona.

To rozpoznawanie dotyczy TYLKO precli, w których będziemy się rejestrować. Zanim się zarejestrujemy sprawdzamy dodatkowo ten adres. Inne adresy katalogów i precli nie są rozpoznawane/sprawdzane.

marrcee:

A z innej beczki, mam jakąś dziwną opcję jak próbuję edytować tekst krótki to cały czas pokasuje "proszę czekać" i nie pojawiają mi się opcje do edytowania tekstu dodawania linków itp. To samo dotyczy również innych tekstów i w ogóle jak wchodzę w edycję to pokazuje tekst ale jako kod html.

Odp.:

To przeważnie problem przeglądarki. Zalecana przeglądarka to Firefox lub MS Internet Explorer w wersji 8 (należy wyłączyć tzw. tryb zgodności).

marrcee

mi się wydaje że w panelu publikera to jest jedynie cron zalecany przez twórcę a nie taki jaki jest faktycznie. Niemniej mogę się mylić

Odp.:

W zakładce 'Zadania CRON' jest tylko SUGEROWANA częstość wywołań, która jest ustalana na podstawie czasu, po jakim serwer przerywa działanie skryptu. Przykładowo, jeśli przerywa po 30 sekundach, to sugerowana częstość jest 1 minuta.

Eldoka

proszę o ustosunkowanie się publiker.pl do powyższego postu potwierdzenia, że to nie fake i jak to zrobić ;)

Odp.:

Jak najbardziej to możliwe (nie żaden fake). Liczba aktywnych precli WordPress może zależeć (tak jak to już ktoś wspomniał) od długości czasu użytkowania skryptu. Jeśli od długiego okresu czasu skrypt działa i pobiera z sieci nowe adresy precli, to przeważnie rejestracja w tych preclach jest włączona, precle działają, przyjmują wpisy itd. Czasem jednak po pewnym czasie możliwość rejestracji jest wyłączana w preclach przez administratorów i wtedy zarejestrowanie się nowych użytkowników nie jest już możliwe.

ebinx

Czy da sie ustawić i jeśli tak to gdzie, czas sesji logowania na dłuższy?

Odp.:

Nie, aktualnie nie ma możliwości ustawienia tego w programie. Aktualnie jest to 60 minut - to chyba wystarczająco długo.

Hirek

Jak synonimować tagi ?

Bo nie chcę żeby każdy tag był za każdym razem taki sam dla danego tekstu pełngo.

Czy on sam sobie losuje tagi czy jak to jest ?

Odp.:

W Tekstach pełnych tagi są sztywno przypisane do tekstu. Podczas wysyłania wpisu dodatkowo logowana jest kolejność tych tagów. Jeśli chcesz uzyskać większą elastyczność w losowaniu tagów, to użyj generatora Teksty częściowe, gdzie dodajesz tagi i określasz ich wagi (czyli prawdopodobieństwo wylosowania).

ebinx

Szkoda ze nie ma dedykowanego forum przy stronie publikera. Czesc pytan i odpowiedzi pojawia sie tutaj, czesc wedruje mailem do wlasciciela i nie widzi swiatla dziennego. Podejrzewam, ze sa pytania, na ktore wlasciciel musi odpowiadac po pare razy.

Odp.:

Zgadza się. Wkrótce mam nadzieję, że będzie postawione forum.

PS. Dzięki za wszelkie sugestie. Na pewno stopniowo będziemy starali się je wdrażać.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Taka sytuacja wystąpi wtedy, gdy dodawałeś wpisy ręcznie. Zadania manualne i automatyczne są zsynchronizowane, co oznacza, że jeśli wyślemy 10 wpisów ręcznie, a mamy skonfigurowane wysyłanie 2 wpisów na dzień, co przez kolejne 5 dni dodawanie automatyczne będzie wstrzymane (ponieważ wysłaliśmy już wpisy ręcznie). Z każdym dodaniem ręcznym wpisu przesuwa się również planowany najbliższy czas dodawania wpisu do katalogu.

No dobra ale jak dodałem tylko około 10 wpisów manualnie , a reszta się nie powiodła z powodu np.

a) serwer nie odpowiada

:( mimo przepisywania kodu z tokena nigdy nie pasował i porzuciłem dodanie.

c) inne powody nie zakończenia dodawnia

Tak więc ile Publiker uwzględnił tych wpisów ?

Bo puki co to do 15 katalogów mi dodał manualnie z których 5 jest zaakceptowana, a reszta czeka na publikację .

A to, że wpisy robiłem manualnie i że się nie udało to on też liczy ?

Coś czuję, że nie w tym miejscu jest kod odpowiedzialny za potwierdzenie dodania wpisu z manualna i że liczy wszystkie(nawet te nieudane wpisy) . Albo coś innego gdzie jest błąd.

Druga sprawa co będzie jak zwiększę teraz do np. 40 wpisów na dzień, żeby zniwelować różnicę i żeby w końcu dodawał ?

Trzecia sprawa jak mam dwa projekty i w jednym i drugim niektóre linki się powtarzają to ma to jakiś wpływ na dodawanie ?

Czwarta sprawa dlaczego założyłeś, że słowa kluczowe(tagi) muszą być w ścisłej kolejności do pełnych tekstów i że nie można ich synonimować i mieszać w różnej kolejności? Sądzę, że obecna metoda jest mało skuteczna dlatego, że pisząc teksty częściowe o danej tematyce(różnej) i losując do nich słowa kluczowe z listy np 80 tagów, które są nie powiązane tematycznie z tekstem jest troszkę bez sensu.

Uważam , że lepiej byłoby abyś dał w Pełnych tekstach podobne rozwiązanie jak w tytułach - synonimy {xxxx|bbbb|aaaa}, {ddd|ggg}, zzzzz i dodał tam funkcję mieszania losowego. Podobnie widzę to w tekstach krótkich.

Dzięki temu teksty i tagi będą bardziej unikalne i do tego powiązane ze sobą. A teraz to nie wiadomo co się wylosuje z tagów i przypisze do danego tekstu. Przez to trzeba za każdym razem robić nowy projekt.

Piąta sprawa

Co z możliwością importu pod daną frazę linku lub grupy inków z ich zmapowaniem do danej frazy ?

np. obuwie sportowe

https://www.buty.pl/but1

https://www.buty.pl/but2

https://www.buty.pl/but3

https://www.buty.pl/but4

I takie coś mogłoby wrzucać losowo link w tekst w momencie jak ta fraza pojawi się w pisanym przez nas tekście. Nie wiem jak wy ale ja uważam, że to funkcja, która na-pewno się przyda i jest bardzo porządna.

Jak już obiecałem będzie dodatek do oscommerce w tym celu. Dziś odbyłem kilka rozmów z programistami z firmy i są w stanie to napisać . Oczywiście musi być wola autora Publikera aby to jakoś zintegrować.

Pozdrawiam

przydała by się opcja przydzielania loginom uprawnień tylko do danej grupy

np. dla osób które piszą teksty pod publikera

albo jakiś zewnętrzny generator tekstu taki jak w publikerze

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Przerobi, tylko musi być dobra maszyna. Na godzinę 11:40 mam 8000 wysłanych. Wczoraj przystopowałem crona na godzinę, po włączeniu zaczął odrabiać w tempie 100 wysłanych w 3-4 minuty. Czyli mam jeszcze rezerwę. Serwer u mnie w piwnicy, a moje poprzednie narzekanie to nie wina publikera tylko obsranego dedyka (litościwie nie wspomnę nazwy firmy).

Eksperyment Discover.pl

Wspomnij :P

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Ale za to zobacz ile dobrego uczyniłbyś dla innych... :P

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności