Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

a ja wciąż czekam na możliwość ustalania podstron oraz tytułów wpisów do katalogów. Czyli mam tekst i brakuje mi opcji: "Podstrona i tytuły dla katalogowania" i tam wpisywałoby się podstronę i dowolną ilość tytułów dla danej podstrony. Każdy tytuł miałby swoją wagę, również każda podstrona miałaby wagę. Publiker wysyłałby tekst do danego katalogu i losował podstronę do linkowania oraz tytuł (z tych przydzielonych do danej podstrony).

Znacznie uprościłoby to pracę z Publikerem, bo teraz jeśli dla danej domeny mam np. 20 podstron do linkowania i każda z nich ma być linkowana na różne tytuły to robi się problem. A tak wystarczyłoby stworzyć tekst i wypełnić pole "Podstrona" oraz "Tytuły" (dla każdej podstrony). Zarówno podstrona jak i tytuły miałyby swoje wagi. Wszystko w obrębie jednej grupy, prosto i szybko.

No chyba, że teraz da się to robić jakoś prosto a ja nie wiem jak :-) Bo w przypadku precli nie ma problemu, tam wstawia się linki wprost w tekście, ale w przypadku katalogów jeśli mam dla danej domeny X podstron, które chcę linkować na Y fraz to robi się duże zamieszanie.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a ja wciąż czekam na możliwość ustalania podstron oraz tytułów wpisów do katalogów. Czyli mam tekst i brakuje mi opcji: "Podstrona i tytuły dla katalogowania" i tam wpisywałoby się podstronę i dowolną ilość tytułów dla danej podstrony. Każdy tytuł miałby swoją wagę, również każda podstrona miałaby wagę. Publiker wysyłałby tekst do danego katalogu i losował podstronę do linkowania oraz tytuł (z tych przydzielonych do danej podstrony).

Znacznie uprościłoby to pracę z Publikerem, bo teraz jeśli dla danej domeny mam np. 20 podstron do linkowania i każda z nich ma być linkowana na różne tytuły to robi się problem. A tak wystarczyłoby stworzyć tekst i wypełnić pole "Podstrona" oraz "Tytuły" (dla każdej podstrony). Zarówno podstrona jak i tytuły miałyby swoje wagi. Wszystko w obrębie jednej grupy, prosto i szybko.

No chyba, że teraz da się to robić jakoś prosto a ja nie wiem jak :-) Bo w przypadku precli nie ma problemu, tam wstawia się linki wprost w tekście, ale w przypadku katalogów jeśli mam dla danej domeny X podstron, które chcę linkować na Y fraz to robi się duże zamieszanie.

Powiem szczerze że nie bardzo czaję twój zamysł.

Chodzi ci o mapowanie linków do anchorów ?

Rozjaśnij....

Wczoraj usiadłem i zaplanowałem jak połączyć oscommerca z publikerem. Wstępnie koncepcję już mam. Nadal wymagana jest chęć Autora publiekra do realizacji.

no dobra postaram się uprościć :)

Mam serwis www.serwis.pl, który chcę w katalogach linkować na 5 anchorów (strona główna) i w nim mam 5 podstron, które także mnie interesują do podlinkowania (serwis.pl/podstrona1, serwis.pl/podstrona2,..., serwis.pl/podstrona5). Każdą z podstron też chcę linkować na różne anchory. No i teraz jak to najprościej zrobić? Chodzi mi tylko i wyłącznie o katalogi, bo w preclach nie ma problemów (wrzucam dowolne linki w tekst). Ja bym chciał żeby to było tak:

- tworzę tekst dla katalogowania (jeden ogólny, bo nie chce mi się pisać osobnego dla każdej podstrony i każdego anchora),

- dla tego tekstu ustalam adresy podstron do linkowania i do każdego adresu przypisuję anchory,

- każdy adres podstrony ma przypisaną wagę (bo np. mogę chcieć żeby strona główna była linkowana 3 razy częściej niż np. podstrona4) i każdy anchor dla danej podstrony ma wagę (bo np. chcę żeby podstrona2 była 2 razy częściej linkowana na frazę1 niż na frazę2).

I na tym koniec, mam tekst, mam ustalone podstrony i anchory dla każdej z nich z wagami i publiker kataloguje dodając wpisy do katalogów używając podanego tekstu i losując podstrony i anchory (w praktyce tytuł wpisu w katalogu jest anchorem).

Mam nadzieję, że teraz jest jaśniej :P Tak jak napisałem być może teraz można to robić jakoś prosto i szybko a ja za mało znam jeszcze ten skrypt i o tym nie wiem. Dlatego jeśli można to proszę o info jak (bez tworzenia dziesiątek grup, tekstów i innych kombinacji, ma być maksymalnie prosto i szybko) :)

A właśnie jak to jest, jeżeli mam dwie grupy:

1 grupa:

link A (główny z większą wagą)

link B ( z wagą np. 2)

2 grupa:

link B (główny z większą wagą)

link A (z wagą np. 2)

Czy taka konfiguracja ma jakieś negatywne skutki ? Czy lepiej nie mieszać tych linków i zrobić na każdy oddzielną grupę, a w preclach dodawać różne linki.

A proponowane przezmnie rowiązanie ci nie odpowiada ?

Publiker posiada funkcję odnajdywania faz w tekście. Do tej funkcji doczepiłbym dodawanie synonimów tych fraz.

Czyli napotkaną frazę w tekście Laptopy, laptopów, itd. Publiker uznawałby jako to za tą samą frazę w tekście.

Pod frazę Laptopy=Laptopów chciałbym aby była zrobiona funkcja przypisania linków w grupie lub osobno, każdy link ze swoją własną wagą.

Np. www.sklep.pl/laptopy.pl - kategoria laptopy waga 10

www.sklep.pl/laptopy_acer - podkategoria laptopy waga 5

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m454 - produkt laptop waga 3

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m453 produkt laptop waga 3

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m454 produkt laptop waga 3

Publiker gdyby odnalazł w tekście frazę podpoiłby wylosowany pod nią link z tej grupy w tekście częściowym lub pełnym.

Eket wdrożenia byłby taki, że pisząc jeden artykuł moglibyśmy sobie napisać np. 10 anchorów , a pod nie 1 lub 100 .200 linków zmapować ..........

Wydaje mi się, że mówimy o tym samym.

Tak więć piszą artykuł np. Nasza firma sprzedaje tanie Laptopy publiker umieszczałby w tym miejscu wylosowany link.

Jesłi pisząc artykuły napiszemy "Oferujemy {klawiatury do laptopów|tanie laptopy} to publiker powinien złapać taką frazę.

Innym ciekawym roziwązaniem mogłabybyć funkcja ręcznego wskazywania linków dla napsianej przez nas frazy.

Pisząc tekst "Firma sprzedaje zamiast adresu nazwa gurpy linków i zamiast funkcji[/color] Auto jak to jest teraz]Anchor(Laptopy)[\url]

Pod daną gurpę , którą sobie stworzymy wprowadzamy linki i ich wagi.

Zaltety rozwiazania:

- pozowlą nam łatwo i przyjemnie wprowadzać masowo linki

- pozwolą nam uniklanie rozkładać linki pod anchor do serwisu

- pozwolą nam synonimować anchory np do jednego linka lub grupy linków

- pozwolą nam ustawić wagi dla stron minej i bardziej ważnych w naszym serwisie.

A teraz błagam publikera o wdorżenie tego . Ułatwi nam to życie.

mam taką akcję że wpisy do katalogów dodaje mi tylko z tekstów krótkich, mam zaznaczone żeby używał również teksty długie, dlaczego tak może być ?

mam pytanie jakie jeszcze nowe skrypty katalogów planuje wprowadzić publiker,

przydało by się by publiker założył forum :D

Forum zwalczające depresję www.psychocafe.pl

mam taką akcję że wpisy do katalogów dodaje mi tylko z tekstów krótkich, mam zaznaczone żeby używał również teksty długie, dlaczego tak może być ?

Sprawdź czy generator ustawiłeś również na teksty pełne.

Sprawdź czy nie ma błędów w grupie

Sprawdź na jakim poziomie masz wagi

Jeśli to nie pomoże to pytaj Publikera

Ma ktoś z Was kilka projektów z dość sporymi podlinkowywaniami . Na jakich hostingach i czy jesteście zadowoleni.

Kojtek pisał ze jego nowy serwer tez czasem na kilka sekund obciąża mocne 4x. A ma dobre parametry. Ja mam publikera i musze zminimalizowac wsszystko, by działał.

YEden podobno ma na localhost - Na jakich parametrach netu i sprzetu ??

Publiker moze poprami skrypt by php- sql.

Brawo dla 1000 postówicon6.gif

Witam,

Zainstalowałem Publikera 3 dni temu, założyłem kilka nowych projektów i grup. Po sprawdzeniu nie ma żadnych błędów, czyli niby wszystko jest ok. Przez te 3 dni do żadnego katalogu skrypt nie dodał, co mam zrobic, aby publiker zaczął poprawnie dodawac strony do katalogów? Czy mam wysłac jeszcze jakis plik na serwer, aby zadania CRON zaczely byc wykonywane?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

kup , bo jest najlepszy na polskim rynku. Finalnie to co dodaje to recznie mozolna dluga praca. a ja spokojnie w ciagu miesiaca zdobywam 600 BL . Warto, ale poczatki sa trudne i poźniej tez , bo to jest mocny program. zainwestuj w dobry hosting

Ja mam publiker-a od mniej więcej tygodnia. Na początku zostawiłem, żeby jedynie rejestrował się do precli. Obecnie jeszcze kilka zostało ale ustawiłem już dodawanie na razie jedynie tekstów pełnych i dodaje i do katalogów i precli. Więc uważam, że odpowiednia konfiguracja i cierpliwość będą wynagrodzone (a sam się bałem czy to ogarnę...)

Zdecydowanie polecam program i pod kątem funkcjonalności i zaangażowania autora oraz błyskawicznie udzielanej pomocy.

Z innej beczki ja również dołączam się do pytania odnośnie localhost - jakie parametry i łącze żeby publiker działał efektywnie bo zamierzam coś takiego postawić.

Również popieram stworzenie forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności