Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez.

Przeciez to normalne narzedzie, ktore przyspiesza dodawanie do precli/katalogow. Jakby sie tam nie wkladalo docelowych stron to wniosek mozna by wysnuc, ze nikt za pomoca katalogow/precli nie pozycjonuje docelowych stron.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oczywiście zgadzam się z powyższym. Niestety to co mnie troszkę zawodzi w Publikerze to fakt, że zdecydowana większość katalogów/precli jest bardzo niskiej wartości.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Druga sprawa co będzie jak zwiększę teraz do np. 40 wpisów na dzień, żeby zniwelować różnicę i żeby w końcu dodawał ?

Jeśli chcesz, aby zaczął dodawać od razu (nie czekając, aż minie określony czas), to po prostu wystarczy wejść do konfiguracji grupy i zmienić wartość daty "Najbliższa data dodawania do katalogu" (na dowolną datę, może być nawet przeszła - wtedy oznacza to 'wyślij natychmiast').

Trzecia sprawa jak mam dwa projekty i w jednym i drugim niektóre linki się powtarzają to ma to jakiś wpływ na dodawanie ?

Może to powodować, że do tego samego katalogu będzie program próbował dodać ten sam adres dwa razy - za pierwszym razem dodanie się powiedzie, a za drugim nie, więc niepotrzebnie będzie to obciążało program. Lepiej jest mieć jeden link tylko w jednym projekcie. Poza tym nie ma innych negatywnych skutków takiego działania.

Czwarta sprawa dlaczego założyłeś, że słowa kluczowe(tagi) muszą być w ścisłej kolejności do pełnych tekstów i że nie można ich synonimować i mieszać w różnej kolejności? Sądzę, że obecna metoda jest mało skuteczna dlatego, że pisząc teksty częściowe o danej tematyce(różnej) i losując do nich słowa kluczowe z listy np 80 tagów, które są nie powiązane tematycznie z tekstem jest troszkę bez sensu.

W Tekstach pełnych tagi (czyli słowa kluczowe) wpisuje się po przecinku, a podczas wysyłania wpisu do katalogu ich kolejność jest mieszana. Więcej możliwości dają Teksty częściowe - można tak zdefiniować grupy (podzielić linki, tagi, teksty), aby osiągnąć odpowiedni efekt. Możemy ewentualnie wprowadzić synonimy do tagów, bo to żaden problem.

Hirek

Co z możliwością importu pod daną frazę linku lub grupy inków z ich zmapowaniem do danej frazy ?

Odp.

Pamiętamy o tym, ale wprowadzenie takiego czegoś w taki sposób, aby zadowolić większość nie jest proste.

Jak już obiecałem będzie dodatek do oscommerce w tym celu. Dziś odbyłem kilka rozmów z programistami z firmy i są w stanie to napisać . Oczywiście musi być wola autora Publikera aby to jakoś zintegrować.

Na razie nie otrzymaliśmy żadnych konkretów w tej sprawie.

A właśnie jak to jest, jeżeli mam dwie grupy:

1 grupa:

link A (główny z większą wagą)

link B ( z wagą np. 2)

2 grupa:

link B (główny z większą wagą)

link A (z wagą np. 2)

Czy taka konfiguracja ma jakieś negatywne skutki ? Czy lepiej nie mieszać tych linków i zrobić na każdy oddzielną grupę, a w preclach dodawać różne linki.

Pisałem o tym powyżej. Nie ma jakiś poważnych zagrożeń, ale z punktu widzenia wydajności lepiej nie dawać tego samego linka do kilku grup.

A proponowane przezmnie rowiązanie ci nie odpowiada ?

Publiker posiada funkcję odnajdywania faz w tekście. Do tej funkcji doczepiłbym dodawanie synonimów tych fraz.

Zaltety rozwiazania:

- pozowlą nam łatwo i przyjemnie wprowadzać masowo linki

- pozwolą nam uniklanie rozkładać linki pod anchor do serwisu

- pozwolą nam synonimować anchory np do jednego linka lub grupy linków

- pozwolą nam ustawić wagi dla stron minej i bardziej ważnych w naszym serwisie.

A teraz błagam publikera o wdorżenie tego . Ułatwi nam to życie.

No przykro mi, ale w najbliższym czasie nie da rady. Po prostu musimy skończyć nowy moduł do Publikera, nad którym pracujemy już od dobrych kilku miesięcy. Uprzedzając dociekliwych.... na razie nie mogę napisać nic więcej o tym. Jak będzie gotowy, poinformuję Was niezwłocznie :)

czy on dodaje do esy-dir? a jak nie to jest coś co dodaje automatycznie do tego typu katalogu?

Ten katalog na razie nie jest jeszcze obsługiwany przez Publikera.

mam taką akcję że wpisy do katalogów dodaje mi tylko z tekstów krótkich, mam zaznaczone żeby używał również teksty długie, dlaczego tak może być ?

Teksty krótkie są wysyłane tylko do katalogów, które nie akceptują tekstów dłuższych niż 255 znaków. Być może podczas losowania katalogów akurat trafiłeś na takie katalogi, chociaż to raczej mało prawdopodobne. Poczytaj ewentualnie w instrukcji o redagowaniu tekstów, aby zrozumieć dokładniej co do czego służy.

mam pytanie jakie jeszcze nowe skrypty katalogów planuje wprowadzić publiker,

Planować, a wdrożyć do użytkowania, to dwie różne rzeczy. Dopóki coś nie jest zrobione i nie działa prawidłowo, nie mówimy o tym. Po prostu nie chcę obiecywać czegoś, a później nie wywiązać się ze złożonych obietnic. Jak będzie coś gotowe, to wtedy prześlemy odpowiednią informację.

coraz wiecej opini ze nie dodaje, ze problem jest zeby zaczal dodawac, ze strasznie obciaza serwer.....

wiec ten publiker dodaje czy nie dodaje bo nie wiem juz czy zakupic czy nie :)

Program po instalacji wymaga zarejestrowania się w preclach WordPress. Jest tego sporo, więc cały proces trwa około 2-3 dni. W tym okresie główny nacisk kładziony jest właśnie na rejestrację, więc program nie wysyła w tym czasie wpisów do katalogów i precli. Dopiero po tym wstępnym okresie program przechodzi do normalnego trybu pracy i wysyła wpisy. Rejestracja na tak dużą skalę jest realizowana tylko jeden raz - tylko po instalacji. Późniejsza rejestracja w nowo rozpoznanych preclach WordPress jest już realizowana na bieżąco i nie wpływa na proces wysyłania wpisów do katalogów/precli.

'Program strasznie obciąża serwer' - można ustawić aktywne linkowanie i przeciążyć serwer. Jeśli planujesz wysyłać 1000 (słownie: tysiąc) wpisów dziennie lub więcej, to rzeczywiście możesz przeciążyć program i tym samym serwer/bazę danych.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

No przykro mi, ale w najbliższym czasie nie da rady. Po prostu musimy skończyć nowy moduł do Publikera, nad którym pracujemy już od dobrych kilku miesięcy. Uprzedzając dociekliwych.... na razie nie mogę napisać nic więcej o tym. Jak będzie gotowy, poinformuję Was niezwłocznie

Normalnie do tego czasu chodzę do sklepu z czarną torbą żałobną. :o

Dalej jednak będę lobbował te poprawki :)

Ps. ile wynosi ten najbliższy czas ?

Pozdrawiam

Jeśli planujesz wysyłać 1000 (słownie: tysiąc) wpisów dziennie lub więcej, to rzeczywiście możesz przeciążyć program i tym samym serwer/bazę danych.

Trochę mało. Dla linkowania paru stron docelowych i zaplecza to zdecydowanie za mało. Potrzebna jest naprawdę dobra maszyna.

Jeszcze jedno: Przydałoby się dodawanie linków do grupy tak jak się dodaje katalogi - lista jeden pod drugim. To nie powinno być trudne.

Korzystając z okazji - dziękuję za pomoc udzieloną mojemu adminowi. Mnie to też pomogło i to jak. :o

Eksperyment Discover.pl

Dla grupy X zdefiniowane mam tzw 'teksty czesciowe'- bo wiec mozliwosci mieszania daja od tekstow pelnych.

Nie dodalem zadnego tekstu pelnego, bo nie chce- chce zeby mi publiker wysylal wymieszane teksty czesciowe, ALE MI CIAGLE wywala blad- Brak tekstu, brak tekstu krotkiego.

Czy ja musze miec taki takst zeby ruszyc z projektem? Jak uzyc tekstow czesciowych z pominieciem pelnych dla grupy?

OK Juz wiem, znalazlem czeski blad i sam sobie odpowiem

Musisz durniu w zakladce tego projektu nazwanej Generatory zaznaczyc okienko 'włączony' przy opcji 'Generator: Teksty częściowe' a odznaczyc okienko 'włączony' przy opcji 'Generator: Teksty pełne'.

Mozesz dodac tez teksty pelne - Publiker nie bedzie mieszal tekstow pelnych z czesciowymi :aniolek: Wtedy bedzie albo mieszal czesciowe albo wysylal caly pelny.

Natomiast jak nie chcesz, zeby mieszal czesciowe ze soba to zaznacz przy kazdym, ze ten tekst moze byc uzyty tylko na poczatku tekstu.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności