Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ile publiker "rozkręca się" na zwykłym hostingu współdzielonym zanim zacznie wykonywać swoje standardowe działania?

Publiker od razu przystąpi do pracy, jeśli prawidłowo wypełniłeś podstawowe pola i odpowiednio skonfigurowałeś polecenia cron.

Czy przez pierwsze dni skrypt w ogóle pracuje czy też tylko rejestruje się tu i tam?

Publiker na bieżąco rejestruje i dodaje, ale nie robi tego w ten sposób, że od razu wykonuje rejestrację we wszystkich katalogach z bazy. Rejestruje tylko tyle precli, na ile jest w danym dniu zapotrzebowanie.

Co ile ustawiacie crona na takim hostingu klasy ionic/hekko/proste.pl żeby admin się nie obraził?

Cron powinien uruchamiać skrypt co jedną minutę. Sam skrypt dodający pracuje max 20 sek., dzięki czemu zużycie CPU jest niewielkie. Na proste.pl nie ma problemu z funkcjonowaniem publikera, co do pozostałych to nie mam pojęcia.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oj jeszcze jedno pytanie do użytkowników. Czy email, który podaje podczas instalacji (tzw. adres administratora) będzie używany także do zakładania kont w precelkach, czy też mogę podać 2 różne adresy?

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Jestem po wstępnej zabawie publikerem. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Przy dobrej konfiguracji skryptu może on dawać całkiem fajne efekty. Wiele opcji jest nieźle pomyślanych i czuję, że nie zmarnowałem tych 200zł.

Na razie rzucił mi się w oko 1 błąd a w zasadzie niedociągnięcie. Można dodać opis krótki, który będzie miał więcej niż 255 znaków. Wiem, że sprawa wynika z synonimów (różne wersje dają różne długości). Można by jednak dawać informację, że tekst może być dłuższy niż 255 znaków wybierając najdłuższy synonim z możliwych z każdej grupy synonimów - w innym przypadku wpisy mogą być obcinane.

Ogólnie jednak wrażenia bardzo pozytywne.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

mi się też przypomniało, ze przydalyby się synonimy w tytulach artykułów lub chociaż poprzez | zeby wybieral rozne tytuły, bo tak to trzeba robic kopie wpisów z innymi tytulami. Myśle, że to usprawnilo by pracę. Chyba, ze to już tak działa a ja o tym nie wiem - a boję się testowac :puknijsie:

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Z przyczyn technicznych dopiero będę miał okazję pobawić się Publikerem jednak dotychczas miałem okazję obcowania z supportem - spisali się na 5+. Szybkie, konkretne, odpowiedzi aktualizacje i poprawki błędów niemal od ręki, a nawet krótkie instrukcje obsługi skryptu. To się chwali!

Po tygodniu korzystania też muszę pochwalić. Tydzień temu pisałem o zagnieżdżanie synonimów, a już wczoraj była aktualizacja która to umożliwia. Support odpisuje natychmiastowo. Skuteczność dodawania do katalogów też jest bardzo dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności